Μουντιάλ 2018: Ξεκαθάρισμα σε 5ο και 6ο όμιλο

Σήμερα Τετάρτη (27/6) θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό στον 5ο και στον 6ο όμιλο.

Το πρόγραμμα:

6ος όμιλος
17:00 Ν. Κορέα – Γερμανία
17:00 Μεξικό – Σουηδία

Βαθμολογία
1. Μεξικό 6
2.Γερμανία 3
3.Σουηδία 3
4. Ν. Κορέα 0

5ος όμιλος
21:00 Βραζιλία – Σερβία
21:00 Ελβετία – Κόστα Ρίκα

Βαθμολογία
1.Βραζιλία 4
2.Ελβετία 4
3. Σερβία 3

Ν. Κορέα – Γερμανία: Πρόκριση με την… αύρα του γκολ του Κρόος!

Δεν την έπαθαν στο προηγούμενο παιχνίδι, έχοντας απέναντί τους τη Σουηδία και παίζοντας με δέκα παίκτες. Θα την πάθουν τώρα με αντίπαλο τη Νότια Κορέα; Η Γερμανία που είδαμε στο προηγούμενο παιχνίδι πιθανότατα όχι. Ωστόσο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα.

Οι Γερμανοί θέλουν μια νίκη για να τσεκάρουν το εισιτήριο και εάν μπορούν με μεγάλη διαφορά για να βρεθούν σε θέση ισχύος σε ισοβαθμίες ακόμη καλύτερα. Με τον τρόπο αυτό παίρνουν την πρόκριση και συνεχίζουν στη διοργάνωση στην προσπάθεια που καταβάλουν για να υπερασπιστούν το στέμμα τους.

Υπάρχει βέβαια σενάριο που δίνει το εισιτήριο στους Κορεάτες. Ποιο; Νίκη με την Γερμανία και ήττα της Σουηδίας στο άλλο ματς.

Για την Γερμανία θα απουσιάζει ο Μπόατενγκ ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με την Σουηδία. Ωστόσο είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Χούμελς ο οποίος έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Για την Νότια Κορέα θα απουσιάζει ο αρχηγός της Κι Σουνγκ Γουένγκ λόγω τραυματισμού.

Οι πιθανές 11άδες:

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Χιουν-Γου Τσο, Μιν-Γου Κιμ, Γιούγκ-Γκουόν Κιμ, Γιονγκ Λι, Χιούν-Σου Τζανγκ, Σουνγκ-Γιονγκ Κι, Για-Τσέολ Κου, Τζάε-Σουνγκ Λι, Γου-Γιουνγκ Τζουνγκ, Χιούνγκ-Μιν Σον, Χι-Τσαν Χουάνγκ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Ρίντιγκερ, Χέκτορ, Γκιντογκάν, Κρόος, Μπραντ, Ρόις, Μίλερ, Βέρνερ.

Μεξικό – Σουηδία: Στο μυαλό τους η πρόκριση και η… Γερμανία!

Και οι δύο μπορούν να προκριθούν. Και οι δύο μπορεί να αποχαιρετήσουν το Μουντιάλ. Μεξικό και Σουηδία παίζουν μεταξύ τους αλλά και… απέναντι στη Γερμανία η οποία παίζει με τη Νότια Κορέα αλλά το αποτέλεσμά της θα έχει άμεση σχέση με το ποίος τελικά θα πάρει το εισιτήριο από τον 6ο όμιλο.

Το Μεξικό έχοντας ήδη δύο νίκες θέλει έστω και έναν βαθμό στο σημερινό παιχνίδι για να μπορέσει να τσεκάρει την πρόκριση στη συνέχεια της διοργάνωσης ως πρώτη του ομίλου. Στο πιο τρελό σενάριο για τον όμιλο αυτό όμως μπορεί να μείνει και εκτός. Πώς; Εάν ηττηθεί σήμερα από τη Σουηδία και την ίδια στιγμή οι Γερμανοί πέσουν θύματα έκπληξης από την Κορέα και ηττηθούν! Γίνονται αυτά τα πράγματα θα πείτε; Όλα γίνονται θα πούμε…

Το παραπάνω είναι και το πιο απλό σενάριο για να πάρει την πρόκριση η Σουηδία σήμερα και να απαντήσει μετά την ήττα από τους Γερμανούς στο προηγούμενο ματς. Νίκη σήμερα ή έστω καλύτερο αποτέλεσμα από τους Γερμανούς.

Αγωνιστικά οι δύο ομάδες δεν έχουν προβλήματα. Ο προπονητής του Μεξικού είναι πιθανό να κάνει αλλαγές στην 11άδα του. Τόσες όσες δεν θα μπορέσουν να επηρεάσουν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Από την άλλη πλευρά η Σουηδία δύσκολα θα έχει αλλαγές συγκριτικά με το προηγούμενο ματς.

Αυτό θα είναι το 10ο μεταξύ τους παιχνίδι αλλά μόλις το δεύτερο σε Μουντιάλ. Η Σουηδία έχει νικήσει 3-0 το προηγούμενο, το οποίο έγινε το 1958 και είναι το μόνο επίσημο. Τα άλλα ήταν φιλικά παιχνίδια με τους Μεξικανούς να παίρνουν τις νίκες σε τρία από αυτά και τα υπόλοιπα να τελειώνουν ισόπαλα.

Πιθανές 11άδες:

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Άλβαρες, Σαλσίδο, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο, Λοσάνο, Βέλα, Λαγιούν, Ερνάντες.
ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστισον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ.

Σερβία – Βραζιλία: Σαν τελικός… νίκη ισούται με πρόκριση!

Φαβορί υπάρχει… Η Βραζιλία. Αλλά και μια ομάδα με πείσμα και πίστη ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη. Κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις ενός Σέρβου διεθνούς, του Μίτροβιτς.

«Ειλικρινά, γιατί να μην μπορούμε να νικήσουμε την Βραζιλία;», αναρωτήθηκε στους συμπατριώτες δημοσιογράφους. Μία πίστη για τις δυνατότητες της ομάδας του η οποία δεν μπορεί να μην την λάβουν υπόψη τους οι Βραζιλιάνοι.

Βέβαια, το έργο τους είναι πιο εύκολο σήμερα. Θέλουν νίκη ή έστω ισοπαλία για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, την στιγμή που η Σερβία μπορεί να βρεθεί στην επόμενη φάση με τη νίκη, ή την ισοπαλία εφόσον στο άλλο ματς η Κόστα Ρίκα πάρει τη νίκη.

Για τη Σελεσάο, οι Ντανίλο και Ντούγκλας Κόστα είναι τραυματίες και δεν θα παίξουν, με τον προπονητή της να προσανατολίζεται στην ίδια 11άδα με το προηγούμενο ματς, αυτό με την Κόστα Ρίκα. Η Σερβία αντίστοιχα, δεν θα υπάρχουν αλλαγές στις επιλογές του αρχικού σχήματος με έξι παίκτες να είναι στο όριο και να απουσιάζουν από το επόμενο ματς εάν λάβουν κίτρινη και φυσικά, εάν έρθει και η πρόκριση.

Αυτό θα είναι το δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων. Στο πρώτο η Βραζιλία, (φιλικό ματς τον Ιούλιο 2014) είχε πάρει τη νίκη 1-0.

Πιθανές 11άδες:
ΣΕΡΒΙΑ: Στοϊκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Μιλιβόγεβιτς, Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς, Σάβιτς, Λιάιτς, Μίτροβιτς.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Βάνγκερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Γουίλιαν, Κοουτίνιο, Φιρμίνο, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζεσούς.

Ελβετία – Κόστα Ρίκα: Με φόρα για τους «16» οι Ελβετοί

Ένας βαθμός υπό προϋποθέσεις αρκεί στην Ελβετία κόντρα στην αποκλεισμένη Κόστα Ρίκα για να βρεθεί στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας (21:00, ΕΡΤ 2 και sport-fm.gr).

Οι Ελβετοί με την νίκη-ανατροπή επί της Σερβίας έκαναν αποφασιστικό βήμα για τους «16» της διοργάνωσης, ενώ ο Σακίρι και ο Τσάκα γλίτωσαν με ένα απλό πρόστιμο τη βαριά τιμωρία με την οποία τους απειλούσε η FIFA για τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισαν για τα γκολ που πέτυχαν κόντρα απέναντι στους Σέρβους.

Από την πλευρά τους, οι Κοσταρικανοί δεν έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμό στον 5ο όμιλο, ενώ στην προηγούμενη διοργάνωση που είχε γίνει στη Βραζιλία ήταν η ομάδα-έκπληξη που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά (με νίκη μάλιστα επί της Ελλάδας στην προηγούμενη φάση).

Η Ελβετία και η Κόστα Ρίκα αναμετρώνται για 3η φορά και πρώτη για σημαντική διοργάνωση. Και οι δύο μετρούν από μία νίκη, με τους Ελβετούς να έχουν κερδίσει 2-0 το 2006 και τους Κοσταρικανούς να έχουν επικρατήσει με 1-0 το 2010.

Η πιθανή ενδεκάδα

Ελβετία: Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σερ, Ακανζί, Ροντρίγκες, Τσάκα, Μπεχραμί, Σακίρι, Εμπολό, Τζεμαϊλί, Γκαβράνοβιτς.

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ακόστα, Ντουάρτε, Γκονζάλες, Μπόρχες, Γκουζμάν, Οβιέδο, Γκαμπόα, Ρουίς, Βενέγκας και Ουρένια.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις