Αποκλείστηκε η Σενεγάλη από τις κάρτες

Το κριτήριο του fair play χρειάστηκε για να ξεκαθαρίσει ποια ομάδα από τις Ιαπωνία και Σενεγάλη θα ακολουθούσε τη Κολομβία στη φάση των «16» στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο με την τυχερή να είναι η Ιαπωνία και την μεγάλη άτυχη τη Σενεγάλη. Οι Αφρικανοί αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση καθώς ισοβάθμησαν στα πάντα με τους «μπλε Σαμουράι» αλλά είχαν δύο κίτρινες κάρτες περισσότερες (6-4) με αποτέλεσμα το ταξίδι τους στα γήπεδα της Ρωσίας να ολοκληρωθεί με την ήττα από την Κολομβία 1-0 (74’ Μίνα).

Η Κολομβία ήταν από την αρχή πιο δραστήρια και στο 13΄ σε εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή που κέρδισε ο Φαλκάο, το εκτέλεσε ο Κιντέρο και Εντιαγέ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 16΄ ο Μανέ μπήκε στην περιοχή και μόνος προ του Οσπίνα δέχθηκε το μαρκάρισμα του Κάρλος Σάντσες. Ο διαιτητής έδεξε αρχικά ανατροπή, αλλά στη συνέχεια με τη βοήθεια του VAR ανακάλεσε την απόφασή του και δέχθηκε ότι ο Κολομβιανός αμυντικός έδιωξε καθαρά την μπάλα.

Στο 2ο 45λεπτο η Κολομβία βγηκε πιο δυνατά και προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις στην εστία της Σενεγάλης, αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι και το 65΄, όταν μτά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφθασε στον Μουριέλ που έκανε το σουτ, αλλά κόντραρε λίγο πριν καταλήξει στην εστία, στο σώμα του Κουλιμπαλί κι έφυγε κόρνερ.

Η Κολομβία επιβεβαίωσε την υπεροχή της στο 74΄ όταν σκόραρε με κεφαλιά Μίνα από εκτέλεση κόρνερ του Κιντέρο. Ο αγώνας «άναψε» στη συνέχεια, αφύ στο σημείο εκείνο η Κολομβία έπαιρνε την πρόκριση και η Σενεγάλη έμενε εκτός. Έτσι οι Αφρικανοί βγήκαν στην επίθεση και στο 77΄ ο Σαρ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή κι έδιωξε ο Οσπίνα, όπώς και στο αμέσως επόμενο λεπτό σε κεφαλιά του Μίνα προς τα πίσω που παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.

Κίτρινες κάρτες: 51΄ Νιάνγκ – 45΄ Μοχίκα

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Χ. Εντιαγέ, Κουλιμπαλί, Γκουεγέ, Σανέ, Κουγιατέ, Μανέ, Σαμπαλί (74΄ Γουάγκουε), Σαρ, Νιανγκ (86΄ Σακό), Κειτά Μπαλντέ (80΄ Κονάτε), Γκασαμά.

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Κάρλος Σάντσες, Φαλκάο (89΄ Μπόρχα), Χάμες (31΄ Μουριέλ), Κουαδράδο, Μίνα, Ουρίμπε (83΄ Λέρμα), Μοχίκα, Κιντέρο, Ντάβιντσον Σάντσες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις