Πρωτιά για Βέλγιο, 1-0 την Αγγλία

Το εξαιρετικό γκολ του Γιανουζάι χάρισε στο Βέλγιο τη νίκη επί της Αγγλίας με 1-0 και οι «κόκκινοι διάβολοι», που τερμάτισαν στην 1η θέση του 7ου ομίλου, θα βρουν την Ιαπωνία στους «16», αλλά και δύσκολο δρόμο μέχρι τα ημιτελικά. Με Κολομβία η Αγγλία, που πήρε την 2η θέση.

Ένα από τα χειρότερα, αν όχι το χειρότερο ημίχρονο του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν αυτό ανάμεσα στην Αγγλία και το Βέλγιο, αφού δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι δεν γίνονταν ευκαιρίες, αλλά και ο ρυθμός ήταν απελπιστικά αργός, για ένα ματς που δεν είχε ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, σημειώθηκε μόλις στο 10’, όταν ο Φελαϊνί πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Μπατσουαγί την έσπρωξε προς τα δίχτυα, αλλά ο Κέιχιλ που ήταν κοντά στη φάση, απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή με μια καίρια προβολή.
Υπό έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο στο «Καλίνινγκραντ», οι δύο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια. Με την ισοπαλία, η Αγγλία θα τερμάτιζε στην 1η θέση, καθώς είχε λιγότερες κάρτες στο τουρνουά.

Έγινε όμως το απρόβλεπτο, με απρόβλεπτο τρόπο και με απρόβλεπτο πρωταγωνιστή.  Μόλις στο 51’, ο Γιανουζάι που είναι προϊόν του αγγλικού ποδοσφαίρου, από τη δεξιά πτέρυγα, έφερε την μπάλα στο αριστερό του πόδι και με ένα εκπληκτικό πλασέ άνοιξε το σκορ.
Η Αγγλία άρχισε να ανεβάζει στροφές, και μάλιστα στο 66’ δημιούργησε μια συγκλονιστική ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Βάρντι έβγαλε τετ-α-τετ τον Ράσφορντ με τον Κουρτουά, αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Κουρτουά, παρά το γεγονός ότι ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ είχε το χρόνο και το χώρο να πλασάρει όπως έπρεπε.
Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ πίεσαν ακόμα περισσότερο, ο Άγγλος κόουτς πέρασε στο ματς και τον Γουέλμπεκ, με τον τελευταίο να χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 83’, όταν έκανε το σουτ με το αριστερό και ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, ο Φελαϊνί έβαλε το πόδι του από το πουθενά, παραχωρώντας το κόρνερ.
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Τζόουνς, Στόουνς (46’ ΜακΓκουάιρ), Κέιχιλ, Αλεξάντερ, Άρνολντ (79’ Γουέλμπεκ), Λόφτους-Τσικ, Ντάιερ, Ντελφ, Ρόουζ,  Ράσφορντ, Βάρντι
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Μπογιάτα, Βερμάελεν (74’ Κομπανί), Τσαντλί, Φελαϊνί, Ντεμπελέ, Τόργκαν Αζάρ, Γιανουζάι (86’ Μέρτενς), Μπατσουαγί, Τίλεμανς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις