Βασάλο προς ΕΠΟ: «Δεν φεύγουμε αν δεν λειτουργήσετε σωστά»

Οξείς τόνους χρησιμοποίησε μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο Μπιόρν Βασάλο, αναφέροντας πως είναι απαραίτητος ένας τεχνοκράτης και προειδοποιώντας πως η FIFA δεν θα φύγει, αν δεν λειτουργήσουν όλα σωστά.

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής των Εθνικών Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA και επιτετραμμένος της στην Ελλάδα είπε στην Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση των Ενώσεων – Μελών της ΕΠΟ:

«Νιώθω περισσότερο ενεργητικός σε σχέση με τέτοια μέρα ακριβώς πριν έναν χρόνο. Αισθάνομαι καλύτερα, διότι μέχρι στιγμής βλέπω πως καταλαβαίνετε πως λειτουργούν τα πράγματα, έχετε καλύτερα κριτήρια στην λήψη αποφάσεων. Θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί σας κατ’ αυτόν τον τρόπο, για το καλό του ποδοσφαίρου. Πήρα φτηνές απαντήσεις και δεν βοήθησαν. Δεν θα φύγουμε, μέχρι να καταλάβουμε πως όλα λειτουργούν με τον σωστό τρόπο.

Πρέπει να υπάρχει ένας τεχνοκράτης, που θα μπορεί να βοηθάει τον πρόεδρο και την ομοσπονδία στη λήψη καλύτερων αποφάσεων. Θα συνεχίσουμε να σας βοηθάμε, ώστε να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο. Ο κίνδυνος υπάρχει ακόμα και θα εξαλειφθεί, μόνο αν ο καθένας αφήσει την προσωπική του ατζέντα, καταλάβει τον ρόλο του, δεν υποκύψει σε πιέσεις και συμβάλλει προς όφελος της ομοσπονδίας, των παικτών, των προπονητών, των φιλάθλων, των χορηγών και όλων όσων καθιστούν το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα ισχυρό προϊόν. Ελπίζουμε πως όλοι αντιλαμβάνονται τις ευκαιρίες που υπάρχουν για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ώστε αυτό να καταστεί ανταγωνιστικό».