Πρόταση και για τις τρεις κατηγορίες με 60 εκατ. ευρώ από τον Απόλλωνα Σμύρνης

Αν και με θητεία μόνο μίας σεζόν στη Σούπερ Λίγκα ο Απόλλων Σμύρνης δείχνει ότι είναι ικανός να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και στην πορεία των διαπραγματεύσεων εν όψει της επικείμενης αναδιάρθρωσης. Έτσι, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετά το ολοκληρωμένο σχέδιο, που είχε δώσει στη δημοσιότητα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο προχώρησε σε μια νέα ολοκληρωμένη πρόταση προσαρμοσμένη στην απόφαση των ΠΑΕ της διοργανώτριας να αντιπροτείνουν στον Βασιλειάδη πρωτάθλημα με 14 ομάδες τη σεζόν 2019-20.

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης στη διάρκεια του Δ.Σ. της Παρασκευής (29/6) μίλησε με συγκεκριμένους αριθμούς και σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr πρότεινε ο διοικητικός φορέας να φροντίσει και για τις τρεις κατηγορίες!

Συνολικά η χρηματοδότηση προτείνεται να είναι 60 εκατ και το νέο είναι ότι προβλέπει χρηματοδότηση και στις τρεις κατηγορίες. Μάλιστα, προτάθηκε η Β’ Εθνική να μετονομαστεί σε Σούπερ Λίγκα 3! Από τα παραπάνω χρήματα τα 42 εκατ. να είναι της Σούπερ Λίγκας (από αυτά τα 22 για τους Ολυμπιακός, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και τα άλλα να τα μοιραστούν οι δέκα, δηλαδή από 2 εκατ. όταν μείνουν 14).

Η Σούπερ Λίγκα 2 να έχει 12 ομάδες και να εισπράττει 12 εκατ. ευρώ (από 1 κάθε ΠΑΕ) και η Σούπερ Λίγκα 3 να παίρνει 6 εκατ. ευρώ (δηλαδή από 500.000 κάθε ομάδα από τις 12 της τρίτης κατηγορίας).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μονεμβασιώτης τόνισε πως ο διοικητικός φορέας πρέπει να πάρει υπό τη σκέπη της και τις τρεις κατηγορίες και να εξαφανισθεί το «football league», το οποίο δεν έχει καλή φήμη.

Ως προς το πώς θα φτάσει η Σούπερ Λίγκα στη μείωση από 16 σε 14 ομάδες ο Απόλλων Σμύρνης πρότεινε να πέσουν απευθείας ο 16ος και 15ος του νέου πρωταθλήματος και οι άλλες δύο θέσεις να προκύψουν από αγώνες μπαράζ ανάμεσα στον 14ο, 13ο της Σούπερ Λίγκας και τον πρώτο και το δεύτερο της Β’ Εθνικής.

Πρόταση για το πώς θα φτάσει στις 14 ομάδες έκανε και ο Γιώργος Σπανός. Ο ηγέτης του Ατρόμητου πρότεινε να υποβιβαστούν τρεις ομάδες τη νέα σεζόν και να προβιβασθεί από τη Β’ Εθνική ο πρωταθλητής.

Ωστόσο, η πρόταση, που βρήκε σύμφωνους τους περισσότερους, αλλά δεν ψηφίστηκε (δεν πάρθηκε κάποια απόφαση) ήταν αυτή του Γιώργου Χριστοβασίλη να πέσουν δύο ομάδες και να μην ανέβει καμία!

Κάτι τέτοιο, πάντως, πολύ δύσκολα μπορεί να προχωρήσει, αφού στερείται ρεαλισμού και αναμένεται να προκαλέσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της δεύτερης κατηγορίας.

Οι «μεγάλοι», πάντως, δεν έδειξαν να διαφωνούν σε κάτι ανοιχτά με εξαίρεση την πιθανότητα διεξαγωγής μπαράζ για την ανάδειξη πρωταθλητή, κοινώς πλέι οφ. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (αν και οι «πράσινοι» ήταν γενικά σαν να μην υπήρχαν στο Δ.Σ.) είπαν όχι σε μπαράζ και για αυτό και στην ανακοίνωση της διοργανώτριας επισημοποιήθηκε ότι το νέο πρωτάθλημα θα γίνει με 16 ομάδες και χωρίς πλέι οφ.

Nα σημειώσουμε ότι η πρόταση Μονεμβασιώτη για χρηματοδότηση και των τριών νέων κατηγοριών μέσα από τα τηλεοπτικά συμπεριλαμβάνει όλο το ποδόσφαιρο και αυτό είναι θετικό, αφού δεν κάνει διαχωρισμούς, ενώ είναι κοντά στα 50 εκατ. ευρώ της αρχικής πρότασης Βασιλειάδη, που υπό προϋποθέσεις με τα μπόνους μπορούν να φτάσουν τα 55 εκατ.

Πηγή: a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις