Αλέξης Πιαστόπουλος: «Δύσκολο για μία ομάδα στον Βόλο»

Ο Θεσσαλονικιός μέσος μίλησε στο metrosport.gr για τη σεζόν του με την ομάδα του Βόλου, το παρελθόν του, αλλά και το μέλλον

Στα 22 του ήδη έχει προλάβει να ζήσει αρκετά πράγματα, περιμένει όμως, παράλληλα με την πολύ σκληρή δουλειά, την μεγάλη του ευκαιρία για το «ξεπέταγμα».

Ο Αλέξανδρος Πιαστόπουλος είναι ένα από τα ταλέντα που ανέδειξε η Θεσσαλονίκη και που από το περασμένο καλοκαίρι έκανε ένα νέο ξεκίνημα στην Ελλάδα (μετά από το πέρασμά του στη δεύτερη ομάδα της Βαλενσιέν) αγωνιζόμενος στον ΝΠΣ Βόλο. Η σεζόν πήγε πολύ καλά, με 20 συμμετοχές, 6 ασίστ και 2 γκολ για τον Θεσσαλονικιό αμυντικό μέσο, που έχει ένα μοναδικό επίτευγμα: Εχει αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής και των τεσσάρων ομάδων της πόλης (Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αρη, Ηρακλή και στη συνέχεια του ΠΑΟΚ), ενώ πρόλαβε να παίξει ακόμη σε Ατρόμητο και Βαλενσιέν. Εχει υπάρξει επίσης μέλος όλων των μικρών εθνικών. Μας μιλάει για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και για το μέλλον του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΔΗΜΑΡΑ

-Αλεξανδρε καταρχάς αν θες κάνε έναν απολογισμό της φετινής σεζόν του ΝΠΣ Βόλου. Η άνοδος υποθέτω αφήνει μια ευχάριστη γεύση…

«Από την πρώτη μέρα που πήγα στο Βόλο ο στόχος μας ήταν ο πρωταθλητισμός, το καταφέραμε. Η ομάδα μας λειτούργησε σε επαγγελματικά πρότυπα και ήμασταν όλοι μια οικογένεια. Χαίρομαι παρά πολύ που βοήθησα και εγώ να καταφέρουμε αυτό το στόχο».

-Θεωρείς ότι ΝΠΣ και Ηρακλής ανέβηκαν δίκαια; 

«Ναι, θεωρώ πως ανέβηκαν δίκαια. Πιστεύω ότι και η βαθμολογία στο μίνι πρωτάθλημα που έγινε αυτό έδειξε. Η εικόνα και των δύο δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης».

-Πώς σου φάνηκε ο Ηρακλής από τα παιχνίδια που παίξατε και τι θεωρείς πως χρειάζεται για να ανέβει και του χρόνου;

«Ο Ηρακλής απέδειξε ότι είναι μια παρά πολύ δυνατή ομάδα. Θεωρώ ότι και με κάποιες προσθήκες που θα κάνουν οι υπεύθυνοι θα είναι μέσα στις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν ξανά, γιατί είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία και αξίζει να βρίσκεται στην Α’ Εθνική».

-Μίλησέ μας λίγο για τον προπονητή σου τον Χουάν Φεράντο και αν θες για τον πιο «θερμό» υποστηρικτή της ομάδας, τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

«Είναι ένας νέος προπονητής με όραμα και φιλοδοξίες έχει πολύ σωστή νοοτροπία και αρκετές γνώσεις. Πιστεύω ότι έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να φτάσει πολύ ψηλά. Ως δήμαρχος της πόλης μας αλλά και λάτρης και γνωστής του ποδοσφαίρου ο κ. Αχιλλέας Μπέος ενδιαφέρεται πολύ για την πόλη του, θέλει να έχει μια ομάδα που να πρωταγωνιστεί στην Α’ Εθνική και θα βοηθάει με όλες του τις δυνάμεις».

-Θεωρείς ότι ο Βόλος θα πρέπει να έχει μία ομάδα;

«Πιστεύω πως θα ήταν παρά πολύ καλό για το Βόλο αλλά βλέπω ότι είναι αρκετό δύσκολο να γίνει στην πράξη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις