Ισπανία-Ρωσία: Φαβορί εναντίον γηπεδούχου

Στο «Λουζνίκι» της Μόσχας Ισπανία και Ρωσία (17:00, ΕΡΤ1) αναμετρώνται για το τρίτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Φερνάντο Ιέρο μπορεί να μην έχει θέλξει μέχρι τώρα με την παρουσία της, ωστόσο παραμένει το φαβορί απέναντι στους οικοδεσπότες, που μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα προσγειώθηκαν ανώμαλα χάνοντας με 3-0 από την Ουρουγουάη.

Η «φούρια ρόχα» δεν αναμένεται να έχει εκπλήξεις στο βασικό σχήμα, αν και φήμες θέλουν τον Μάρκο Ασένσιο να διεκδικεί θέση από τον Νταβίντ Σίλβα. Από τους γηπεδούχους θα λείψει ο Ιγκόρ Σμόλνικοφ που αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς. Ο Σέρχιο Μπουσκέτς από τη μια πλευρά και οι Γκολοβίν, Σμόλοφ και Γκαζίνσκι είναι στο όριο των καρτών.

Η Ισπανία έχει το πάνω χέρι απέναντι στη Ρωσία μετρώντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι ματς από το 1991 και μετά, όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση. Μάλιστα στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις τους σε μεγάλες διοργανώσεις οι Ίβηρες κυριαρχούν έχοντας κερδίσει 4-1 στους ομίλους και 3-0 στα ημιτελικά του Euro 2008 και 1-0 στους ομίλους του Euro 2004. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν το Νοέμβριο σε φιλικό στην Αγία Πετρούπολη με σκορ 3-3.

Πιθανές συνθέσεις:
Ισπανία (Ιέρο):
Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Ινιέστα, Σίλβα, Ίσκο, Κόστα.
Ρωσία (Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Γκαζίνσκι, Ζόμπνιν, Σαμέντοφ, Γκολοβίν, Τσερίσεφ, Τζιούμπα.
Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις