Καλλιτεχνική: 5η θέση στην Ευρώπη για τις Κοφίδη και Γκαγιάννη

Με τον καλύτερο τρόπο και συγκεκριμένα με την όμορφη παρουσίαση του προγράμματος της Εθνικής μας ομάδας Νεανίδων, που της έδωσε την 5η θέση στον τελικό της Ευρώπης στο Κόμπο, ολοκληρώθηκε την Κυριακή (1/7) το βράδυ το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων / Εφήβων στο Τάμπερε της Φινλανδίας.
Οι Βολιώτισσες αθλήτριες Βασιλική Κοφιδη, Νεφέλη Αικατερίνη Γκαγιάννη μαζί με τις συναθλητριες τους Ιφιγένεια Δίπλα, Ευδοκία Φάνου, Ιλιάνα Καμπούτση, Δανάη Καριώρη, Κατερίνα Μανάρα, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Βιολέτα Ζουζούνη εκτέλεσαν εντυπωσιακά το πρόγραμμά τους, βαθμολογήθηκαν με 84,6667 β. και κατετάγησαν 5ες ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ομάδες που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα.
Το χρυσό μετάλλιο στο Κόμπο πήρε η Ρωσία (93,0333 β.), όπως και σε όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα, το ασημένιο η Ουκρανία (90,8667 β.) και το χάλκινο η Ιταλία (88,0333 β.).
Στους πρωινούς τελικούς της ημέρας οι Αννα Μαρία Ταξοπουλου και Γεωργία Βασιλοπουλου κατέλαβαν την 5η θέση στο τελικό του ελεύθερου ντουέτο, ενώ στο Ελεύθερο πρόγραμμα του Μικτού Ντουέτου, όπου μετείχαν μόνο δύο ζευγάρια, το ελληνικό με την Νικολέτα Παπαγεωργίου και τον Βασίλη Γκορτσιλά πήρε τη δεύτερη θέση με 70,4667 β.
Στην Τελική κατάταξη των μεταλλίων η Ελλάδα είναι 4η, καθώς έχει τα δύο ασημένια στο Μικτό Ντουέτο (Ελεύθερο και Τεχνικό),

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις