«Είναι γαντζωμένοι στις πολυθρόνες»

Για απίστευτη επιμονή των μελών της ΕΠΟ (τουλάχιστον αυτών που κατηγορούνται σε δικαστικές υποθέσεις) να μην παραιτούνται μίλησε ο Γιώργος Παναγόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 με αφορμή τη δικαστική διαμάχη της ομοσπονδίας με την ΕΠΣ Θεσσαλίας, ο νομικός της εκπρόσωπος στάθηκε στο παράδοξο να υπογράφουν την απόφαση διαγραφής επτά άτομα -εκ των οποίων οι πέντε είναι κατηγορούμενοι.

Αφού ξεκαθάρισε λοιπόν ότι δεν τίθεται κανένα ενδεχόμενο Grexit σε περίπτωση που τοποθετηθεί προσωρινή διοίκηση (όπως επιμένει ότι θα γίνει η ΕΠΟ), σημείωσε ότι «οι επικεφαλής της είναι γαντζωμένοι στις πολυθρόνες τους και αν δεν υπάρξουν δυναμικές παρεμβάσεις τύπου Interpol, δεν πρόκειται να φύγουν».

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγόπουλος:

Για τις προθέσεις της ΕΠΣ Θεσσαλίας: «Ακολουθούν κι άλλες κινήσεις. Έγινε μια έφεση στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της απόφασης διαγραφής της ΕΠΣ από την ΕΠΟ. Ο μάρτυρας Μαζαράκης είπε σήμερα ότι δεν είναι τελεσίδικη. Αφού δεν είναι, πώς υπάρχουν κυρώσεις για την ΕΠΣ; Έχει άμεση ισχύ τελικά ή όχι; Οι πέντε από τους επτά που υπογράφουν την απόφαση είναι κατηγορούμενοι».

Για την εκδίκαση της Τρίτης: «Πήγε καλά από άποψη διαδικασίας. Οι δικαστικοί ήταν διαβασμένοι, δεν έγινε πρόχειρα. Ήμασταν μόνοι εναντίον όλων και μόνο επιχείρημα της ΕΠΟ ήταν ξανά ο κίνδυνος Grexit. Κάναμε αυτά που πρέπει, ενώ η δική τους προσπάθεια επικεντρώθηκε στο ότι η Ένωση ψήφιζε και ενέκρινε όλες τις πράξεις της ομοσπονδίας μέχρι τώρα. Δηλαδή όποιο έγκλημα γίνεται κάποια στιγμή και ψηφίζεται, πρέπει να συνεχίζεται εσαεί».

Για το πώς περιμένει να εξελιχθεί η υπόθεση: «Ο δικαστής πρέπει να βάλει και την ψυχή του, εκτός από τις νομικές γνώσεις. Είναι γνωστό ότι ασκούνται πολλές πιέσεις στην Ελλάδα και πρέπει να είναι παλικάρι. Αν γινόταν δεκτή η αίτηση μας, δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο να υπάρξει Grexit, γιατί το καταστατικό μιλάει για παράνομη τοποθέτηση διοίκηση από το κράτος, όχι από το δικαστήριο. Δεν έχει παρέμβει ποτέ η ΦΙΦΑ σε τέτοια θέματα. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Οι κανονισμοί δε λένε τέτοια πράγματα».

Για τη δικαστική αντιπαράθεση: «Διευκρινίσαμε ότι υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις, όπως η μερική αντικατάσταση αυτών που κατηγορούνται. Ο κ. Μαζαράκης έμαθε από μένα ότι είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της κάρτας υγείας. Όφειλα να καταθέσω στο δικαστήριο τα ονόματα αυτών που κατηγορούνται. Όλη η πυραμίδα της ΕΠΟ είναι αρρωστημένη. Πώς θα λειτουργήσει μια ομοσπονδία με αυτό τον τρόπο; Ζήτησαν ποινικά μητρώα αυτών που προτείνουμε για την προσωρινή διοίκηση. Αυτοί που έχουν κατάμαυρα μητρώα ζήτησαν να ελεγχθούν πεντακάθαροι άνθρωποι».

Για το πώς προβλέπει ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα: «Ζητήσαμε επίσης να παύσουν να λειτουργούν οι επιτροπές. Δε βλέπω καμιά σπουδή να αλλάξουν. Δεν έχουν καμία διάθεση να εφαρμόσουν τον νέο νόμο. Είναι γαντζωμένοι στις πολυθρόνες τους και αν δεν εμφανιστούν Interpol και άλλες τέτοιες δυναμικές λύσεις, δεν είναι διατεθειμένοι να φύγουν. Όπως και να ‘χει, η ΕΠΣ Θεσσαλίας δε σταματάει και θα συνεχίσει τις ενέργειές της στα δικαστήρια».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις