Στη μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη αφιέρωσαν τις επιτυχίες του Σαββατοκύριακου οι δρομείς του ΣΔΥΒ (photos)

Συνέχεια έδωσαν και το Σαββατοκύριακο που πέρασε οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου με αλλεπάλληλες συμμετοχές σε αγώνες, ενώ αμείωτα συνεχίστηκαν και οι διακρίσεις για όλους. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι ο Αλέξης Παπαλεξίου αναδείχθηκε νικητής σε 3 αγώνες μέσα σε ένα 24ωρο. 4 δρομείς του συλλόγου έτρεξαν στον Δόλιχο Δρόμο, και αφιέρωσαν τον αγώνα τους στη μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη που πέρυσι αυτές τις ημέρες έφυγε από τη ζωή.

Πλήθος κόσμου από τις Μηλιές και από τον Βόλο τίμησε τη μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη το Σάββατο στο χωριό του Πηλίου όπου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο, ενώ τονίζεται ότι τη προσεχή Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 5.00 το απόγευμα θα γίνει συμβολική πεζοπορία 2 χιλιομέτρων στο μέρος που χάθηκε ο Δημήτρης Κοντογιάννης, με εκκίνηση από το μονοπάτι που βρίσκεται πάνω από τη πλατεία Μηλεών. Ο ΣΔΥ Βόλου καλεί τα μέλη του να δώσουν το παρόν και να τιμήσουν τον Δημήτρη Κοντογιάννη που επί 9 δεκαετίες μετέφερε το μήνυμα τη δια βίου άθλησης σε όλο τον κόσμο και έγινε το παράδειγμα για μίμηση σε όλους μας.

Το Σάββατο το απόγευμα έγινε το αγωνιστικό ξεκίνημα με τη πρωτιά του Αλέξη Παπαλεξίου που κέρδισε στον αγώνα 8.200 μέτρων «8ος Αγώνας Δρόμου Μεθώνης στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» στον Νομό Πιερίας. Πολύ καλή εμφάνιση στον ίδιο αγώνα πραγματοποίησε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης.

Στο Πρωτοχώρι Κοζάνης πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή ο Δρόμος Φιλίας απόστασης 6 χιλιομέτρων, μια διοργάνωση που ξεκίνησε να γίνεται το 1985, τα τελευταία χρόνια είχε σταματήσει, και φέτος επανήλθε στο προσκήνιο. Ο δρομέας του ΣΔΥΒ Αμβρόσιος Δημητριάδης κατέλαβε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη, ενώ μια μέρα πριν είχε τρέξει και στη Μεθώνη. Σημειώνεται ότι ο Αμβρόσιος Δημητριάδης διακρίθηκε τη προηγούμενη βδομάδα και το Kyrgia Trail στον Νομό Δράμας, όπου τερμάτισε 3ος στη γενική κατάταξη και 1ος στη κατηγορία του.

Στη Δολίχη

Tο 11o Φεστιβάλ «Περραιβική Τρίπολις» έγινε το απόγευμα της Κυριακής στη Δολίχη Ελασσόνας, και παράλληλα διεξήχθη ο 7ος Δόλιχος Δρόμος που έδωσε την ευκαιρία στους αθλητές να τρέξουν στα όμορφα μέρη της περιοχής. Η διαδρομή κινήθηκε κατά κύριο λόγο σε χωματόδρομους.

4 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν στον Δόλιχο, και αφιέρωσαν τον αγώνα τους στη μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη που πέρυσι αυτές τις ημέρες έφυγε από τη ζωή.

Αρχικά έγινε ο αγώνας των 4,6 χιλιομέτρων με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο «Καστρί Δολίχης» και τερματισμό το Βυζαντινό Ναό στην κεντρική πλατεία του χωριού. Μαζί στη πρώτη θέση τερμάτισαν χέρι-χέρι ο Αλέξης Παπαλεξίου, ο Κώστας Παλάντζας και νεαρός αθλητής από τη περιοχή. Αμέσως μετά ακολούθησε ο Γιάννης Κλόκας νέο μέλος του ΣΔΥ Βόλου που έχοντας δύο μήνες ενασχόληση με το τρέξιμο πετυχαίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα, ενώ προέρχεται από το αγώνισμα της ποδηλασίας και παλαιότερα ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Ακολούθησε ο δεύτερος αγώνας, των 11 χιλιομέτρων όπου έτρεξε ξανά ο Αλέξης Παπαλεξίου και τερμάτισε πρώτος συμπληρώνοντας 3 πρωτιές σε ισάριθμους αγώνες μέσα σε ένα 24ωρο. Στη 4η θέση με πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε ο Θωμάς Μαλιαχόβας.

Οι δρομείς παρακολούθησαν κατόπιν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ που κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ, επισκέφτηκαν τον Βυζαντινό Ναό που χρονολογείται από τον 13ο Αιώνα, θαύμασαν τα σπάνια κειμήλια, ενώ ξεναγήθηκαν και στο Λαογραφικό Μουσείο Δολίχης.

    

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις