Καταγγελία ΕΠΣΘ κατά ΕΠΣ και ΠΑΕ που προσέφυγαν υπέρ της ΕΠΟ

Σε καταγγελία προς την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ προχώρησε η ΕΠΣ Θεσσαλίας, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Γ. Παναγόπουλου, ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις στις ΕΠΣ και στις τρεις ΠΑΕ (ΟΣΦΠ, Αστέρα Τρ., Ατρόμητο) που προσέφυγαν υπέρ της στο Ειρηνοδικείο.

Το σκεπτικό της καταγγελίας είναι ότι «αποτελεί νομικό παραλογισμό να επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις κατά μέλους ,ανάλογα με το αν θίγει τα συμφέροντα των μελών του Δ.Σ. ή όχι!».

 

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε την ΕΠΣ Θεσσαλίας με αναστολή ιδιότητας μέλους επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια.

Σε πρώτη φάση η καταγγελία, το πλήρες κείμενο της οποία δημοσιεύει το Soccerplus δεν φαίνεται να έχει τύχη, ενώ προφανώς εκ παραδρομής, περιλαμβάνονται η Super League και η Football League οι οποίες δεν προσέφυγαν κατά της ΕΠΟ.

ΠΡΟΣ την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου – Δευτεροβάθμιου Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)», που εδρεύει στο Βόλο και εκπροσωπείται νόμιμα

Κύριε Πρόεδρε ,

Με την παρούσα καταγγέλλουμε όλες τις ΕΠΣ, τις 2 Λίγκες και τις ΠΑΕ , που κατά την συζήτηση της προσωρινής διαταγής στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 8-6-2015 ασκούν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ και κατά της ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, επειδή κατόπιν πρόσκλησης του Δ,Σ, της ΕΠΟ προσέφυγαν και παραστάθηκαν σε πολιτικό δικαστήριο, παραβιάζοντας ουσιαστικά ακριβώς τις ίδιες διατάξεις για τις οποίες τιμωρήσατε εμάς!

ΕΠΕΙΔΗ η πρόσθετη παρέμβαση αποτελεί ένα ένδικο μέσο εξίσου αποδεκτό και νομικά ισοδύναμο με την αγωγή, την αίτηση κλπ,, και επομένως κατά τη λογική της ΕΠΟ και το πνεύμα των εφαρμοζόμενων διατάξεων της, παραβιάζει με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο βαθμό το υφιστάμενο καταστατικό και κανονιστικό πλαίσιο!

ΕΠΕΙΔΗ όμως για τις ΕΠΣ η μόνη εφαρμοστέα ποινή είναι αυτή του άρθρου 35παρ.2γ και για τις ΠΑΕ αυτή του άρθρου 35παρ.2α του ΚΑΠ

ΕΠΕΙΔΗ αποτελεί νομικό παραλογισμό να επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις κατά μέλους ,ανάλογα με το αν θίγει τα συμφέροντα των μελών του Δ.Σ. ή όχι!

ΕΠΕΙΔΗ δεν έχετε επιδείξει την ίδια σπουδή και για άλλες υποθέσεις και ειδικά για τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ, μη ενημερώνοντας-ως οφείλατε – τις διεθνείς «προστάτιδες δυνάμεις» .

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας

ΖΗΤΑΜΕ

1. Να επιβάλλετε άμεσα κατά των προσθέτως παρεμβαινουσών ΕΠΣ την πειθαρχική ποινή της ανάκλησης της ανάθεσης των τοπικών πρωταθλημάτων που διοργανώνουν

2. Να επιβάλλετε άμεσα κατά των προσθέτως παρεμβαινουσών ΕΕΠ Β’ ΚΑΙ ΑΣΠΕ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ την πειθαρχική ποινή της ανάκλησης της ανάθεσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων FOOTBALL LEAGUE και SUPER LEAGUE αντίστοιχα

3.Να αποκλείσετε άμεσα τις παρεμβαίνουσες ΠΑΕ από τους επόμενους αγώνες πρωταθλήματος και για όσο διαρκεί η παράβαση

4.Να παραπέμψετε την υπόθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ

5. Να ενημερώσετε τις διεθνείς αρχές

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις