“Πυρά” Μαραντόνα κατά FIFA για τον διαιτητή του Αγγλία – Κολομβία

Μετά τον αποκλεισμό της Αργεντινής από την Γαλλία για τους “16” του Μουντιάλ, o Ντιέγκο Μαραντόνα εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή του στην Κολομβία. Εντέλει, ούτε εκείνη κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά, αφού αποκλείστηκε από την Αγγλία στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Ντιεγκίτο επιτέθηκε στην παγκόσμια ομοσπονδία μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής “Από το χέρι του 10”, λέγοντας πως υπήρξε κλοπή κατά της Κολομβίας, αναφερόμενος στη διαιτησία του αγώνα.

“Η Κολομβία υπέφερε από μια μεγάλη κλοπή. Ο διαιτητής, που είναι Αμερικανός, ξέρει τους κανονισμούς του μπέιζμπολ, σίγουρα όχι του ποδοσφαίρου. Είναι ένας κλέφτης. Το πέναλτι δεν ήταν πέναλτι, αλλά επιθετικό φάουλ του Κέιν Οι Κολομβιανοί έχασαν χωρίς να κάνουν ένα λάθος. Γιατί ο διαιτητής δεν ζήτησε να δει το VAR;”, είπε αρχικά και συνέχισε:

“Πρέπει να απολογηθούν στο λαό της Κολομβίας. Οι παίκτες δεν ευθύνονται, διότι δεν επιλέγουν αυτοί τους διαιτητές. Η επιλογή του Κολίνα από τον Ινφαντίνο υποτίθεται ότι θα απελευθέρωνε τη FIFA από τους κλέφτες, αλλά στον αγώνα αυτό είδαμε το αντίθετο. Η FIFA έχει ακόμα παλιά μυαλά”.

Επιπλέον, ο Μαραντόνα είπε ότι η Αγγλία δεν μπορούσε να βρει τρόπο να σκοράρει και ότι η Κολομβία έκανε ό,τι μπορούσε, έχοντας και την απώλεια του Χάμες Ροντρίγκες. Δεν είχε έναν δημιουργό, όπως τόνισε, ενώ από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ούτε ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ:

“Ως προπονητής, για μένα το να αντικαθιστάς τον Στέρλινγκ με τον Βάρντι και να βάζεις τον Ντάιερ στη θέση που παίζει ο Ντέλε Άλι, είναι παρανοϊκό. Έκανε φαβορί την Κολομβία. Δεν κατάλαβα πώς ήθελε να παίξει η Αγγλία”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις