Σπουδαία “μάχη” στο Καζάν ανάμεσα σε Βραζιλία και Βέλγιο

Με βάση την εικόνα των ομάδων που συνεχίζουν την προσπάθεια για την κατάκτηση του Μουντιάλ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν, ότι ο προημιτελικός ανάμεσα στην Βραζιλία και το Βέλγιο, είναι ένας …πρόωρος τελικός.

Η αναμέτρηση που θα γίνει απόψε (21:00ΕΡΤ1) στο Καζάν, δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε μία ποδοσφαιρική πανδαισία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωπες δύο από τις καλύτερες επιθέσεις του τουρνουά.

Οι Βραζιλιάνοι προέρχονται από νίκες με 2-0 επί της Κόστα Ρίκα και της Σερβίας, την ισοπαλία 1-1 με την Ελβετία και το 2-0 επί του Μεξικού στους «16». Από την πλευρά τους, οι Βέλγοι σκοράρουν «κατά ριπάς» όπως αποδεικνύουν οι νίκες 5-2 επί της Τυνησίας, 3-0 επί του Παναμά και 3-2 επί της Ιαπωνίας και μάλιστα με εντυπωσιακή ανατροπή από 0-2, ενώ μεσολάβησε η νίκη με 1-0 επί της Αγγλίας, σ΄ ένα ματς που οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν με τα «δεύτερα». Ο απολογισμός των πεντάκις παγκόσμιων πρωταθλητών είναι 7-1 τέρματα και των Βέλγων 12-4, κάτι που σημαίνει πολύ καλή επίθεση κι εξίσου καλή άμυνα.

Κοινό στοιχείο των δύο «μονομάχων», είναι το οικογενειακό κλίμα, που έχουν δημιουργήσει οι δύο προπονητές. Τίτε και Μαρτίνεθ έχουν καταφέρει να φέρουν τα «αστέρια» που έχουν στην διάθεση τους, στο πλαίσιο της ομαδικότητας, κάτι που αποτυπώνεται με εντυπωσιακό τρόπο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Βραζιλιάνος εκλέκτορας έχει προσαρμόσει την …ποδοσφαιρική αναρχία που ανέκαθεν χαρακτήριζε την Λατινοαμερικάνι σχολή, στα ευρωπαϊκά πρότυπα, μεταμορφώνοντας την «σελεσάο» σε μία ομάδα που ξέρει πολύ καλά πως να παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αγωνιζόμενη σε σχηματισμό 4-3-3. Με τον Αλισον ιδιαίτερα αξιόπιστο κάτω από τα δοκάρια, τον Τιάγκο Σίλβα να δεσπόζει στην άμυνα, τους Παουλίνιο και Φερναντίνιο να ελέγχουν τον ρυθμό στον χώρο του κέντρου και τους Γουίλιαν, Νεϊμάρ και Ζεσους να κινούνται ελεύθερα στο τελευταίο τρίτο, η Βραζιλία επιτυγχάνει ταυτόχρονα, εξαιρετική αμυντική λειτουργία και κυνικότητα στην επίθεση. Ο Μαρσέλο -που μάλλον επιστρέφει- θα είναι και πάλι απολαυστικός σε όλη την αριστερή πτέρυγα, ενώ σημαντικό πλήγμα για τον προημιτελικό, αποτελεί η απουσία του τιμωρημένου Κασεμίρο, όμως ο Κουτίνιο έχει τις λύσεις, καθώς εξελίσσεται στον «εγκέφαλο» αυτής της νέας Βραζιλίας.

Οσον αφορά στον Μαρτίνεθ, έχει «κτίσει» την ομάδα του, πάνω στο 3-4-2-1. Ο Κουρτουά αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια και οι Αλντερβέϊρελντ, Κομπανί και Βετόνγκεν παίζουν «με κλειστά μάτια» ως τριάδα στην άμυνα. Οι Μενιέ και Τσαντλί αναλαμβάνουν τις πτέρυγες, οι Ντε Μπρόϊνε και Βίτσελ αυξομειώνουν τον ρυθμό του αγώνα από τον χώρο του κέντρου, ενώ οι Αζάρ, Καράσκο και Μέρτενς, αποτελούν μαζί με τον Λουκάκου στην κορυφή, «εφιάλτη» για κάθε άμυνα.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Αλισον, Φάγκνερ, Μιράντα, Σίλβα, Μαρσέλο (Φιλίπε Λουϊς), Παουλίνιο, Φερναντίνιο, Κουτίνιο, Ζεσούς (Φιρμίνο), Νεϊμάρ, Γουίλιαν.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέϊρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Τσαντλί, Ντε Μπρόϊνε, Αζάρ, Μέρτενς, Λουκάκου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις