Όλα ρευστά για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού Β. (photos)

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ στη γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενία, πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση, για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου. Η συζήτηση «ξέφυγε» αρκετές φορές από το βασικό θέμα συζήτησης, αφού δημιουργήθηκαν εντάσεις, κυρίως μεταξύ του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου και ορισμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου. 

Στη συγκέντρωση μίλησε αρχικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Γιώργος Βαρούτσικος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κόσμο που παρευρέθηκε στο Ξενία, ανέφερε ότι χρειάζονται 600 – 700 χιλιάδες ευρώ, για να πρωταγωνιστήσει ο Ολυμπιακός Βόλου τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Γιώργος Τόρης, o οποίος τόνισε αρχικά, ότι πολλές από τις επιχειρήσεις της Μαγνησίας, μπορούν να στηρίξουν τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ δεν χαρακτήρισε κακή μία πιθανή συγχώνευση, επισημαίνοντας ωστόσο, πως και αυτή χρειάζεται τη στήριξη των επιχειρηματιών. Επίσης, υπενθύμισε ότι αυτός και ο Γιώργος Βαρούτσικος, δεν μπορούν να σηκώσουν μόνοι το βάρος του Ολυμπιακού Βόλου για ακόμη μία χρονιά.

Θετικός στο ενδεχόμενο να στηρίξει τον Ολυμπιακός Βόλου και τη νέα χρονιά εμφανίστηκε, ο κ. Γιώργος Κουτρούμπας, ο οποίος επίσης, τόνισε, ότι μια ενωμένη Μαγνησία μπορεί να πετύχει πολλά. Συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια θα είναι και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου, σύμφωνα με αυτά που δήλωσε ο πρόεδρος του, κ. Νίκος Τσεκούρας, αλλά και η ΕΠΣΘ, σύμφωνα με εκείνα που ανέφερε ο αντιπρόεδρος της, κ. Κώστας Θεοδώρου. Επίσης, με όσα είπε στη συγκέντρωση του Ξενία η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι και αυτή σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια.

Στη συγκέντρωση του Ξενία, θέση για το μέλλον του Ολμπιακού Βόλου πήρε και ο Δήμαρχος Βόλου. Αρχικά, ο  κ. Αχιλλέας Μπέος, ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου επί τρία χρόνια έκανε πρωταθλητισμό και πως για να τα καταφέρει, κάποιοι άνθρωποι έβαλαν πάρα πολλά χρήματα. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι κ.κ. Τόρης, Βαρούτσικος και Καραγιάννης. Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρεται κανένας άλλος για τον Ολυμπιακό Βόλου, αν θέλει ο κόσμος να σηκώσει το βάρος αυτής της προσπάθειας, θα πρέπει να αγοράσει τουλάχιστον 2.000 διαρκείας, ενώ σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού, θα πρέπει να κόβονται 4.000 – 4.500 εισιτήρια. Επίσης, τόνισε, ότι σε περίπτωση που κάποιοι ενδιαφερθούν να πάρουν τον Ολυμπιακό Βόλου, τότε μόνο αυτοί θα έχουν λόγο στην ομάδα (ακόμη και αν θέλουν να αλλάξουν το όνομά της), αφού θα έχουν «το καρπούζι και το μαχαίρι».

Από τη μεριά του ο κ. Γιώργος Σινέλης υποστήριξε τη σημασία του να παραμείνουν όλοι ενωμένοι στον Ολυμπιακό Βόλου, αφού με την τωρινή κατάσταση, η ομάδα δεν απέχει και πολύ από τη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Στη συνέχεια το λόγο πήρε και πάλι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Γιώργος Βαρούτσικος, ο οποίος πρότεινε να μιλήσει κάποιος που να θέλει να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα τη νέα περίοδο και αφού δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί λύση, για την οποία θα υπάρξει και ενημέρωση. Εκ του αποτελέσματος, δεν βγήκε κάποιο συμπέρασμα από τη χθεσινή συνάντηση και το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου παραμένει αβέβαιο, αφού ελάχιστοι είναι εκείνοι που θέλουν να οδηγήσουν την ερυθρόλευκη ομάδα της Μαγνησίας στην επόμενη μέρα.

Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις