Πρώτο Μουντιάλ χωρίς Γερμανία, Βραζιλία, Αργεντινή στους “4”

Μετά τον χθεσινό (6/7) αποκλεισμό της Βραζιλίας από το Βέλγιο, για πρώτη φορά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 έχουμε σε ημιτελικά μόνον ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες. Παράλληλα για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση ο τίτλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου μένει στην ευρωπαϊκή ήπειρο (Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία οι τρεις προηγούμενοι νικητές) ό,τι και αν συμβεί, αφού οι δυο ημιτελικοί της Κροατίας με τη Ρωσία και της Αγγλίας με τη Σουηδία είναι υπόθεση της Γηραιάς Αλβιόνας.

Κι όλα αυτά, χωρίς να υπάρχουν στη διοργάνωση Ιταλία, Ολλανδία, και με τις Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία να έχουν μείνει νωρίς εκτός διοργάνωσης. Αν μη τι άλλο, είναι ένα εντυπωσιακό στοιχείο. Θα είναι, δε, τα πρώτα ημιτελικά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων χωρίς Αργεντινή, Βραζιλία ή Γερμανία, τρεις από τις μεγαλύτερες υπερδυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Εν ολίγοις, γράφτηκε ήδη ιστορία στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ένα ακόμη ενδεικτικό στοιχείο είναι πως οι δυο μεγάλοι της Λατινικής Αμερικής και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 2014 αποκλείστηκαν στο ίδιο γήπεδο, στην “Kazan Arena”. Εκεί ηττήθηκε 4-3 η Αργεντινή από τη Γαλλία στους “16”, εκεί υπέστη κάζο η Γερμανία με τη Νότια Κορέα (ήττα με 2-0) για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, εκεί αποκλείστηκε η Βραζιλία από το Βέλγιο, χάνοντας με 2-1. Αν μη τι άλλο, είναι τρομερή σύμπτωση!