Έδρα (Ρωσία) ή ποιότητα (Κροατία);

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον -όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι τρεις- αναμένεται ο χρονικά τελευταίος προημιτελικός του Μουντιάλ 2018.

Οι διοργανωτές υποδέχονται απόψε (21:00, ΕΡΤ1) στο Σότσι, την Κροατία, σε μία αναμέτρηση, όπου δεν χωρούν ασφαλείς προβλέψεις.

Η παρουσία των «οικοδεσποτών» στα προημιτελικά αποτελεί ήδη μία από τις εκπλήξεις του τουρνουά, δεδομένου ότι πριν αρχίσει το Μουντιάλ, ελάχιστοι θεωρούσαν πως η Ρωσία θα μπορούσε να προχωρήσει τόσο πολύ. Η «αρκούδα» προερχόταν από επτά αγώνες χωρίς νίκη και πλέον βρίσκεται στους «8» μετά τις νίκες με 5-0 επί της Σαουδικής Αραβίας και 3-1 επί της Αιγύπτου, την ήττα με 3-0 από την Ουρουγουάη και την πρόκριση στα πέναλτι επί της Ισπανίας μετά το 1-1 στην «φάση των 16». Από την πλευρά τους, οι Κροάτες παραμένουν αήττητοι στο τουρνουά, αφού επικράτησαν 2-0 της Νιγηρίας, συνέτριψαν 3-0 την Αργεντινή, νίκησαν 2-1 την Ισλανδία με τα «δεύτερα» και χρειάσθηκαν τα πέναλτι για να προκριθούν σε βάρος της Δανίας μετά το 1-1 στους «16».

Ο Στάνσιλαβ Τσερτσέσοφ, έχει φτιάξει μία ομάδα που δεν έχει κάποιον μεγάλο αστέρα. Όλοι παίζουν για όλους, το 4-2-3-1 έχει αφομοιωθεί πλήρως και η στοχοπροσήλωση της ομάδας αγγίζει το άριστο. Ο Ακινφέεφ παραμένει εγγύηση όταν βρεθεί στην ημέρα του, αλλά καταστροφικός όταν δεν είναι καλά αγωνιστικά, ο Ιγκνασέβιτς αποτελεί τον ηγέτη της άμυνας, οι Τσερίσεφ, Σαμέντοφ και Γκολόβιν αυξομειώνουν τον ρυθμό του αγώνα κατά το δοκούν και ο Τζούμπα είναι μόνος του στην κορυφή της επίθεσης.

Όσον αφορά στον Ζλάτκο Ντάλιτς, εμπιστεύεται το 4-2-3-1, με τους πέντε μέσους να παίζουν αρκετές φορές στιν ίδια ευθεία, προκειμένου να έχουν τον πλήρη έλεγχο στον χώρο του κέντρου και την κατοχή της μπάλας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ο Σούμπασιτς θα καθήσει κάτω από τα δοκάρια με εξαιρετική ψυχολογία μετά την πρόκριση στα πέναλτι επί της Δανίας, καθώς η απόδοση του αποδείχθηκε καθοριστική. Οι Βρσάλικι και Στρίνιτς θα παίξουν στις πτέρυγες, ενώ Βίντα και Λόβρεν θα είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ο Λούκα Μόντριτς θα έχει και πάλι ελεύθερο ρόλο στο δεύτερο και στο τελευταίο τρίτο, όπου ο Μάντζουκιτς θα είναι μόνος στην κορυφή της επίθεσης. Λίγο πιο πίσω θα κινείται ο Ρέμπιτς που κάνει πολύ καλό τουρνουά, ο Μπρόζοβιτς θα ηγηθεί της ανασταλτικής λειτουργίας, ενώ οι Ράκιτιτς και Πέρισιτς θα ελέγχουν την αριστερή πλευρά του γηπέδου.

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Κουντριάσοφ, Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Γκολόβιν, Σαμέντοφ, Τσερίσεφ, Τζιούμπα (Τζαγκόεφ).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (Πίβαριτς), Πέρισιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς, Μόντριτς, Μάντζουκιτς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις