«Κύριε “σημαία”, καλή σου νύχτα»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Πρόβλημα από το πουθενά προέκυψε για την Καλλιθέα πριν από λίγες μέρες με την ομάδα να κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών εξαιτίας οφειλών της προς τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο, έχοντας όμως προθεσμία για να τις τακτοποιήσει.

Οι παίκτες της Καλλιθέας εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά του Λυμπερόπουλου, ο οποίος απάντησε την Πέμπτη (11/6) με μία μακροσκελή ανακοίνωση. Παράλληλα, φωτογραφίζει και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Λουκά Καραδήμο, ο οποίος μίλησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς τον νυν τερματοφύλακα της Ερμιονίδας.

Αναλυτικά:

«Και όμως, κοίτα που υπάρχουν περιπτώσεις που επαγγελματίας αθλητής δικαιώνεται. Αργεί; Ναι. Αλλά δικαιώνεται! Λόγω συγκυρίας, γιατι βγήκε απρόσμενα μια απόφαση που με λίγα λόγια λέει: «αν δεν εξοφλήσεις αυτά που χρωστάς πέφτεις κατηγορία». Έστω και έτσι. Δεν το λέω γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, το αντίθετο. Απλά σχεδόν πάντα κάποιοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες έβρισκαν τρόπους να παρακάμπτουν τους νόμους εις βάρος των ποδοσφαιριστών. Κι ας υπήρξαν κάποιοι από αυτούς οι ίδιοι κάποτε ποδοσφαιριστές, που και εκείνοι στον ΠΣΑΠ απευθύνθηκαν όταν αδικούνταν και παλεύαμε μαζί, έχοντας τα ίδια όνειρα και τις ίδιες αξίες. Και κοινό στόχο ένα καλύτερο και αξιοπρεπέστερο αύριο για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Φαίνεται περνώντας τα χρόνια, με την αραίωση των μαλλιών και αναλαμβάνοντας διοικητικό πόστο έρχεται και η αμνησία για όσα βίωσες μέσα στα γήπεδα όταν ήσουν ο ίδιος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Για το μόνο που λυπάμαι είναι για τον κόσμο αυτού του ιστορικού και προσφυγικού σωματείου που δεν του αξίζει να διοικείται από ανθρώπους με αμνησία, που ενώ κάποτε υπήρξαν σημαία του, κατάντησαν ένα τίποτα και έχουν την απόλυτη ευθύνη για αυτό που συμβαίνει. Και όσον αφορά στον εκβιασμό, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, η συγκεκριμένη ομάδα (διοίκησή της) έχει στο παρελθόν δεχτεί προσφυγή από πρώην ποδοσφαιριστές της για «μείωση προσωπικότητας» και είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τον κύριο πρώην «σημαία» και τα παιδιά με τα φουσκωμένα μπράτσα.

Το μόνο που λυπάμαι είναι για τον κόσμο αυτού του ιστορικού και προσφυγικού σωματείου που δεν του αξίζει να διοικείται από ανθρώπους με αμνησία, που ενώ κάποτε υπήρξαν σημαία του, κατάντησαν ένα τίποτα και έχουν την απόλυτη ευθύνη για αυτό που συμβαίνει.

Και έχουν το θράσος και μιλάνε! Το λέω για να το ακούω και εγώ και να μη μου κάνουν εντύπωση οι χαρακτηρισμοί και η αντιμετώπιση. Αλλά βλέπεις ο δικός μου πατέρας ανέβαινε σε κολώνες της ΔΕΗ για να μπορώ εγώ να παίξω μπάλα και δεν του περίσσευαν λεφτά να πριμοδοτεί παράγοντες και μάνατζερ και να μου εξασφαλίζει σωματεία και συμμετοχές!

Όσο για τους συμπαίκτες μου τους δικαιολογώ. Η αντίδρασή τους ήταν η αναμενόμενη, αλλά ρε παιδί μου στη ζωή περιμένεις καμιά φορά την ανατροπή. Να κάνει ο άλλος το μη προσδοκώμενο! Τη διαφορά! Άλλωστε την προσωπικότητα και την διάρκεια τη φτιάχνουν τα ΟΧΙ που λες στην πορεία σου και όπως τους έλεγα και τότε στα αποδυτήρια: Ο καθένας στρώνει όπως κοιμάται και παίρνει στη “σούμα” αυτό που του αξίζει. Εγώ εξακολουθώ να είμαι στη διάθεσή τους όταν θα αναγκαστούν να έρθουν απέναντι από ανθρώπους στους οποίους τώρα είναι υποτακτικοί. Από την πρώτη στιγμή όταν η ομάδα αυτή θέλησε να λύσουμε το συμβόλαιό μου (ενώ ημέρες πριν με διαβεβαίωνε για το αντίθετο σε δική μου πρωτοβουλία να φύγω, έχοντας εναλλακτική λύση) δεν ήθελα να γίνω εμπόδιο σε κανέναν.

Ο καθένας στρώνει όπως κοιμάται και παίρνει στη «σούμα» αυτό που του αξίζει. Εγώ εξακολουθώ να είμαι στη διάθεσή τους όταν θα αναγκαστούν να έρθουν απέναντι από ανθρώπους στους οποίους τώρα είναι υποτακτικοί.

Ζήτησα να πληρωθώ τα οφειλόμενα και να φύγω κύριος, γιατί γλάστρα δε θέλησα και δεν έγινα ποτέ. Φωνή βοώντος… Αλλά βλέπεις δεν έφτανε να λύσω το συμβόλαιο. Ήθελαν να μου κόψουν και το ποδόσφαιρο. Ακολούθησε μια προσπάθεια δυσφήμισης και χαρακτηρισμών κατ’ εξακολούθηση. Τότε πισώπλατα, τώρα δημόσια. Το θέμα είχε γίνει πια ηθικό και όχι απλά οικονομικό. Δυστυχώς για αυτούς κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη και συνέχισα σε άλλη ομάδα. Μην έχει καμιά αμφιβολία ότι αν συγκυριακά δεν έβγαινε η συγκεκριμένη απόφαση, τώρα δεν θα έπαιρνα ούτε ένα ευρώ.

Όσο για την ανδρεία και την ασέβεια, έχω να πω πως σε σωματεία που με σεβάστηκαν και είχα την τιμή να φορέσω τη φανέλα τους, είτε για μία σεζόν είτε για περισσότερες, όχι απλά έχω τελειώσει τη συνεργασία μου με αξιοπρέπεια, αλλά ξεκάθαρα έχω παραιτηθεί από χρήματα δεδουλευμένα γιατί έτσι το έκρινα τότε σωστό. Και αυτά είναι πράγματα καταγεγραμμένα. Και για να μιλήσουμε και λίγο λαϊκά:

Ελπίζω κάτι τσάμπα μάγκες κωλοτούμπες, να μη γίνουν πρότυπο και συμβουλάτορες σε κανένα παιδί που θα έχει την ατυχία να τους πετύχει στο δρόμο του και να κρίνεται από κάτι κηφήνες, γλείφτες περίεργων αφεντικών.

Και για να μιλήσουμε και λίγο λαϊκά: Ελπίζω κάτι τσάμπα μάγκες κωλοτούμπες, να μη γίνουν πρότυπο και συμβουλάτορες σε κανένα παιδί που θα έχει την ατυχία να τους πετύχει στο δρόμο του και να κρίνεται από κάτι κηφήνες, γλείφτες περίεργων αφεντικών.

Και για μια ακόμη τελευταία φορά: Κύριοι αποτύχαμε. Λυπάμαι που επαληθεύονται ξανά όσα πριν λίγο καιρό έλεγα για τους παίκτες της Παναχαϊκής. Το ποδόσφαιρο έχει απαξιωθεί πλέον από εμάς τους ίδιους που το υπηρετούμε και μετά από τους ρουφιάνους της προμήθειας και της απατεωνιάς. Εγώ εξακολουθώ να είμαι υπερήφανος γιατί φόρεσα τη φανέλα αυτής της ομάδας έστω και αυτές “τις λίγες φορές”, που τελικά αν ήταν να καταντήσω σαν τη “σημαία” της, ευτυχώς.

Η μεγάλη μου επιτυχία σε αυτή την 20χρονη πορεία είναι πως κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια και όταν χτυπάνε τα τηλέφωνά μου από πρώην εργοδότες μου, δεν είναι για περίεργες χάρες, αλλά για συζήτηση και προτάσεις βασισμένες στην αλληλοεκτίμηση.

Η μεγάλη μου επιτυχία σε αυτή την 20χρονη πορεία είναι πως κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια και όταν χτυπάνε τα τηλέφωνά μου από πρώην εργοδότες μου, δεν είναι για περίεργες χάρες, αλλά για συζήτηση και προτάσεις βασισμένες στην αλληλοεκτίμηση.

Κύριε “σημαία”, καλή σου νύχτα.

ΥΓ.: Είχα μια ελπίδα ότι θα καθυστερήσουν λίγο ακόμα να μου πέσουν τα μαλλιά, αλλά με αυτά που συμβαίνουν θα μου πέσουν μια ώρα αρχύτερα. Ελπίζω να μην πάθω αμνησία σαν τη “σημαία” και εγώ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις