Ο ΣΔΥ Βόλου διακρίθηκε και σε Εμπόριο, «Φαέθωνα»

Στο Εμπόριο Εορδαίας του Νομού Κοζάνης πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή ο 11ος Ορειβατικός Μουρίκιος Δρόμος με τη συμμετοχή 4 δρομέων του ΣΔΥ Βόλου που όλοι πραγματοποίησαν εντυπωσιακές εμφανίσεις και διακρίθηκαν. Οι αγώνες διεξάγονται μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, σε μια πανέμορφη περιοχή, με καταπληκτική θέα, κάτω από τον ίσκιο και την ευεργετική δροσιά αιωνόβιων δέντρων. Νικητής του αγώνα των 5 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης. 3ος ακολούθησε ο Τόλης Κουτσουμπές, 5ος ο Γιάννης Κλόκας. Η Βάσω Τασιώνη τερμάτισε 2η στη μεγάλη διαδρομή των 25.600 μέτρων.

Ο απόλυτος Sky/running αγώνας 7ος Faethon Olympus Marathon «Απόστολος Τσουρέκας» έγινε όπως κάθε χρόνο τη 2η Κυριακή του Ιουλίου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρόνια ο ημιμαραθώνιος Rupicarpa. Η διαδρομή του Rupicarpa κινείται σε κορυφογραμμές, αλπικά λιβάδια, κόψεις κορυφών, χαράδρες, δάσος, και σε παλιά ξεχασμένα μονοπάτια. Διαπερνάει το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4 στη χαράδρα της Σταλαματιάς, μέχρι το διάσελο του Καρδαρά. Το ψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι η κορυφή Φλάμπουρο σε υψόμετρο 2455μ. Δύο δρομείς του ΣΔΥΒ έτρεξαν στον απαιτητικό αυτό αγώνα, οι οποίοι είναι ο Γιώργης Μαυρουδής και ο Γιώργος Αντωνίου.

Τρισάγιο για τον Δημήτρη Κοντογιάννη στο μέρος που χάθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν, στο μονοπάτι που οδηγεί προς το εκκλησάκι Άγιος Αθανάσιος Εν Άθω στις Μηλιές Πηλίου, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουλίου παρουσία πολλών κατοίκων του χωριού, μελών του ΣΔΥ Βόλου, και της οικογένειάς του. Προηγήθηκε συμβολική πεζοπορία στη διαδρομή που είχε ακολουθήσει την ημέρα που χάθηκε. Ο ΣΔΥ Βόλου παρέδωσε πλακέτα στην οικογένεια του αείμνηστου πρώην προέδρου. Τα μετάλλια του Ημιμαραθωνίου Βόλου και του Δρόμου Υγείας όπου συμμετείχε κάθε χρονιά, αφέθηκαν στο μνημείο.

Ο ΣΔΥ Βόλου εύχεται στον αθλητή και δρομέα-μέλος του συλλόγου Δημήτρη Ρούση καλή επιτυχία και πάντα νίκες στη πορεία του με τον  Β.C. Volos Academy όπου ανέλαβε καθήκοντα προπονητή.

Η συνέχεια του ΣΔΥ Βόλου στο 2018

Περισσότεροι από 10 δρομείς του ΣΔΥΒ γράφτηκαν και θα τρέξουν τη Κυριακή στον 8ο αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου Βέροιας. Αθλητές του συλλόγου θα τρέξουν στις 21 Ιουλίου στο 8ο Zagori Mountain Running και στις 29 Ιουλίου στο Karpenissi Energy Run.

Ο σύλλογος ανακοίνωσε όλους τους αγώνες για τους οποίους προγραμματίζει μαζική συμμετοχή μέσα στο 2018, όπως και αυτούς που θα διοργανώσει ή θα συνδιοργανώσει. Προσεχώς θα προστεθούν και άλλοι αγώνες, όποτε αυτοί θα ανακοινώνονται από τις διοργανώσεις.

Ο 4ος Αγώνας Δρόμου Καλών Νερών θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου με αγώνες αποστάσεων 5 και 10 χιλιομέτρων, και επίσης με παιδική διαδρομή 500 μέτρων. Στο λινκ http://www.voloshalfmarathon.gr/4os-agonas-dromou-kalon-neron-prokiryxi-engrafes/ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τη προκήρυξη και να κάνουν την εγγραφή. Σημειώνεται ότι όσοι βρίσκονται στον Βόλο μπορούν να γράφονται απευθείας στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου .

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 30 και 10 χιλιομέτρων, ενώ μια μέρα πριν θα γίνει και αγώνας 5 χιλιομέτρων. Οι εγγραφές ανά αγώνα έχουν τα ποσά 12-10-6 ευρώ αντίστοιχα και γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Επίσης γίνονται κρατήσεις για το ξενοδοχείο, ενώ αν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις 35 θα ναυλωθεί από τον ΣΔΥΒ λεωφορείο για το διήμερο.

Την ίδια μέρα, 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Σκιάθου και ο σύλλογος θα έχει και εκεί ισχυρή παρουσία. Οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα και θα ανακοινωθούν όλες οι πληροφορίες.

Ένας νέος αγώνας, ο Historic Run θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Τσαλαπάτα στις 30 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ θα προηγηθεί συνεδρίαση των διοργανωτών για τον άρτιο προγραμματισμό του αγώνα.

Ο 6ος Αχίλλειος Άθλος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Φαρσάλων θα γίνει την ίδια ημέρα (30 Σεπτεμβρίου) και προσεχώς θα ανακοινωθούν όλες οι πληροφορίες.

Η μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή, το 6ο Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ, θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Σύντομα περισσότερες πληροφορίες επίσης.

Υποστηρικτής στον 2ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού 21Km «AlmyrosCity–ZereliaLakes» & 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5Km που θα γίνει την ίδια μέρα, στις 7 Οκτωβρίου από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Αλμυρού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι ο ΣΔΥ Βόλου. Οι εγγραφές άνοιξαν και γίνονται στα σάιτ www.almyroshalfmarathon.gr και https://www.eosalmyrou.gr/ . Όσοι βρίσκονται στον Βόλο μπορούν να γράφονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, τηλ.2421023523 υπεύθυνος κ.Τρύφωνος. Όσοι βρίσκονται στον Αλμυρό μπορούν να γράφονται στο καφέ Στάκα Μαμ οδός Βόλου 53, τηλ.2422022272, υπεύθυνος κ.Βανικιώτης πρωινές ώρες.

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου θα γίνει 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και αγώνας 5 χιλιομέτρων. Προσεχώς οι εγγραφές και όλες οι πληροφορίες.

Την επόμενη, στις 14 Οκτωβρίου θα γίνει ο 18ος Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο. Προσεχώς οι εγγραφές και όλες οι πληροφορίες.

O 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Και για αυτό τον αγώνα προσεχώς θα ανοίξουν οι εγγραφές αφού προηγηθεί συνεδρίαση των διοργανωτών για να προγραμματιστεί η άρτια οργάνωση.

160 δρομείς του ΣΔΥΒ θα πραγματοποιήσουν νέο ρεκόρ συμμετοχών για τον σύλλογο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας στις 11 Νοεμβρίου. Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ο Βόλος θα γιορτάσει με το 3ο Volos Santa Run. Ο ΣΔΥ Βόλου θα υποστηρίξει επίσης όλους τους αγώνες στη Μαγνησία που θα ανακοινώνονται.

Όσον αφορά το 2019, κατόπιν συνεδρίασης του ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η οριστική ημερομηνία διεξαγωγής του 5ου Ημιμαραθωνίου Βόλου / 26ου Δρόμου Υγείας, η οποία είναι η 20η Απριλίου 2019 ημέρα Σάββατο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει η σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

Ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού προγραμματίστηκε για το Σάββατο 11 Μαΐου 2019.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις