ΑΕΛ: Έτσι συμφωνούμε για το AEL FC ARENA

Η ΠΑΕ Α.Ε.Λ. απέστειλε στην «Γήπεδο ΑΕ» επιστολή με 11 προϋποθέσεις για τη συμφωνία στη χρήση του AEL FC ARENA.

Αναλυτικά:

«H ΠΑΕ Α.Ε.Λ. συμφωνεί με το ποσό των 300.000€ συν ΦΠΑ ετησίως για τη χρήση του γηπέδου AEL FC ARENA και συγκεκριμένα τη χρήση των αποδυτηρίων, όλων των χώρων διεξαγωγής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, εξεδρών, σουιτών (με εξαίρεση 5), της αίθουσας συνέντευξης τύπου για χρήσεις σε ημέρες αγώνα, χώρο σταθμεύσεως λεωφορείου για όλους τους φιλικούς και επίσημους αγώνες αλλά και για μία εβδομαδιαία προπόνηση την οποία θα επιτρέπουν ή απαγορεύουν οι υπάλληλοι της ΠΑΕ Μιχάλης Πράσινος και Οδυσσέας Γραμμένος, οι οποίοι με δικές μας δαπάνες συντηρούν τον αγωνιστικό χώρο με τις εξής προϋποθέσεις:

1. Δεν κάνουμε δεκτό το αίτημα της προκαταβολής των 50.000€ λόγω του ότι η 1η δόση από το τηλεοπτικό μας συμβόλαιο θα καταβληθεί στις 31/8/2018 και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε την εξόφληση μιας σειράς προσφυγών, οι οποίες αν δεν τακτοποιηθούν, θέτουν σε κίνδυνο το οικονομικό μέλλον και την αδειοδότηση της εταιρείας.

2. Εμείς αντιπροτείνουμε την έναρξη της συμβάσεως από 1/8/2018 και την εξόφληση της μέχρι 30/6/2019, δηλαδή σε 11 δόσεις οι οποίες θα εξοφλούνται το τελευταίο πενθήμερο εκάστου μηνός και έτσι αντί της προκαταβολής των 50.000€ η Γήπεδο ΑΕ θα εισπράξει σε ένα μήνα από σήμερα και ουσιαστικά πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και πριν κάνουμε χρήση του γηπέδου, αντί των 50.000€ το ποσό των 27.272,73€ συν ΦΠΑ.

3. Ζητούμε χρόνο αποχωρήσεως από το γήπεδο (μεταφορά γραφείων, επίπλων καφετέριας, μηχανημάτων καφετέριας, ψυγείων, τηλεοράσεων, συσκευών θέρμανσης) έως 10/9/2018, ούτως ώστε να έχουμε βρει τον κατάλληλο χώρο στο κέντρο της πόλεως όπου θα εγκαταστήσουμε όλον τον εξοπλισμό του Queen’s Bar, αλλά πιθανότατα και την μπουτίκ.

4. Δεν συμφωνούμε με την πληρωμή από εμάς του ασφαλιστηρίου συμβολαίου με ασφαλιστική αξία 22.000.000€ των εγκαταστάσεων του AEL FC ARENA, καθόσον δεν είμαστε ιδιοκτήτες του χώρου αλλά χρησιμοποιούμε τον χώρο 10 ώρες μηνιαίως, ενώ η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει την αποκλειστική χρήση για τις υπόλοιπες 710 ώρες μηνιαίως. Είναι παράλογο έναν όρο της δανειακής συμβάσεως που αφορά την εξασφάλιση της εταιρείας Γήπεδο ΑΕ και την εξασφάλιση της δανειοδότριας τράπεζας να τον πληρώνει η ΠΑΕ η οποία είναι χρήστης και όχι ιδιοκτήτης και μάλιστα ολίγων ωρών. Συμφωνούμε για τη σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου για την ασφαλιστική κάλυψη των θεατών.

5. Συμφωνούμε με την εξόφληση του ενοικίου του AEL RADIO, αλλά όσον αφορά το μίσθωμα του από τώρα δεν συμφωνούμε και ζητάμε να αρχίσει η έναρξη της μισθώσεως του από την ημερομηνία που θα επαναλειτουργήσει, άλλωστε οι σουίτες αυτές ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν και ουδέποτε πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Αυτονόητο θεωρούμε ότι με την έναρξη λειτουργίας του γηπέδου θα επαναλειτουργήσουν τα ασανσέρ που εξυπηρετούν τις σουίτες.

6. Συμφωνούμε να περιληφθεί ο όρος ότι για οποιαδήποτε ζημία υποστεί το λεωφορείο στον χώρο σταθμεύσεως του την ευθύνη θα έχει η ΠΑΕ και όχι η Γήπεδο ΑΕ.

7. Δεν αντιλαμβανόμαστε το αίτημα για την εξόφληση με το νέο συμβόλαιο του ποσού των 78.722€ αφού όπως είναι γνωστό το ποσό είναι εκχωρημένο από το προηγούμενο συμβόλαιο της NOVA και θα το εισπράξετε έως τέλος Αυγούστου.

8. Συμφωνούμε απολύτως με την εκχώρηση αμέσως με την υπογραφή του νέου συμβολαίου της δυνατότητας εισπράξεως του μηνιαίου μισθώματος από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της NOVA και απευθείας από την πηγή.

9. Αυτονόητο θεωρούμε ότι θα περιληφθεί ο όρος ότι κάθε μήνα θα εκδίδεται το τιμολόγιο του μισθώματος αμέσως μετά την μηνιαία εξόφληση του.

10. Συμφωνούμε για την αμοιβαίο παραίτηση όλων των δικαστικών διαδικασιών και φυσικών προσώπων και εταιρειών.

11. Αυτονόητο θεωρούμε ότι στη νέα σύμβαση αμέσως μετά την εξόφληση και του μηνιαίου μισθώματος την 30/6/2019 ανανεώνετε αυτομάτως η ισχύς της συμβάσεως, ώστε να αποφύγουμε τραγελαφικά γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Εφόσον συμφωνείτε είμαστε έτοιμοι ακόμη και αύριο να υπογράψουμε την καινούργια σύμβαση.

Με τιμή,

Σωτήρης Μάρκου
Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις