«Για εμάς υπάρχει μόνο ένας δρόμος, το πρωτάθλημα»

Παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής (13/7) ο νέος προπονητής του ΑΟ Τρίκαλα, Ράτκο Ντόστανιτς και ο τεχνικός διευθυντής, Κώστας Νεμπεγλέρας από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ανδρέα Μπέκιο.

Ο κ. Μπέκιος ευχήθηκε: «να έχουμε μια καλύτερη χρονιά από πέρυσι» και πρόσθεσε «αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις» αναφερόμενος στην περσινή περίοδο.

Συνέχισε λέγοντας πως «μόνο καλές προθέσεις υπήρχαν πέρυσι. Η επιτυχία από την επιτυχία απέχει ένα εκατοστό. Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δεν ήρθαμε να κάνουμε ένα απολογισμό. Ότι έγινε έγινε και τις διαφορές απο πέρυσι θα τις δείτε στο χορτάρι φέτος. Για εμάς υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία. Μόνο το πρωτάθλημα. Μόνο η άνοδος στην Superleague. Οτιδήποτε άλλο για εμάς θα είναι αποτυχία.

Πολλοί ρωτάτε πού είναι ο πρόεδρος. Δεν ήρθα στα Τρίκαλα για να είμαι εδώ καθημερινά και να πίνουμε καφέδες. Στις εταιρείες που διοικώ εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που δουλεύουν κάτω από μένα. Όπως εμπιστεύτηκε εμένα ο κύριος Μπαταγιάννης. Φέτος έχω τη χαρά και την τιμή να έχω τέσσερις πολύ βασικούς συνεργάτες που εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια.

Ο ένας είναι ο Γιάννης Μπακατσής που τρέχει όλα τα χορηγικά κομμάτια και μάρκετινγκ. Ο δεύτερος είναι ο Ζήσης Κατσαντώνης σαν γενικός αρχηγός. Ο τρίτος, που δεν τον ήξερα προσωπικά, αλλά μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον επαγγελματισμό του, τη συνέπειά του, την οξυδέρκειά του, την μεθοδικότητά του, τη διαπραγματευτική του ικανότητα. Είναι ο Κώστας Νεμπεγλέρας. Και ο νέος μας κόουτς που δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, είναι ο κύριος Ντόστανιτς.

Αυτή η ομάδα με τη συνεχόμενη αρωγή του Δημήτρη Μπαταγιάννη που παθιάζεται πραγματικά με την ομάδα… Δεν φαντάζεστε πόσο παθιάζεται με την ομάδα. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν η συνεργασία με τον Κώστα Νεμπεγλέρα. Ένας άνθρωπος, ένας ποδοσφαιριστής «κόσμημα» στα ελληνικά γήπεδα. Σε οποιαδήποτε ομάδα έπαιζε την τιμούσε. Και τώρα που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια του αναθέσαμε να χτίσει τα Τρίκαλα. Να κρατήσει ό,τι πίστευε σε συνεργασία με μας και τον κύριο Ντόστανιτς από πέρυσι και να πλαισιώσει με νέους ποδοσφαιριστές την ομάδα για να κάνουμε πρωταθλητισμό.


Τονίζω ξανά ότι αυτούς τους τέσσερις τους εμπιστεύομαι τυφλά. Συνομιλώ μαζί τους άπειρες φορές την ημέρα μαζί με τον Δημήτρη Μπαταγιάννη και από κοινού παίρνουμε αποφάσεις. Ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής έχουν επωμιστεί να φέρουν εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή. Εάν μία πόλη δεν γίνει ένα, αν ο αντίπαλος δεν μπει στο γήπεδο να νιώσει το δέος 5-7.000 φιλάθλων, αν ο ποδοσφαιριστής δεν βγει από την καταπακτή να δει οργανωμένη κερκίδα με παλμό, να «φτιαχτεί», δεν θα έχουμε κάνει τίποτα.

Πιστεύω φέτος θα γίνουμε όλοι ένα για τον απώτερο σκοπό που είναι μετά από 20 χρόνια τα Τρίκαλα να παίξουν στη μεγάλη κατηγορία. Με την προσπάθεια που γίνεται μόνο εκεί τους αξίζει να παίζουν».

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας είπε: «Είναι χαρά και τιμή μου που ο μεγαλομέτοχος και ο πρόεδρος με έφεραν στην ομάδα για να αναλάβω ένα δύσκολο για μένα έργο. Ένα καινούργιο ξεκίνημα για μένα. Δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση και να έρθω. Μου αρέσουν τα δύσκολα. Αυτό που θέλω ερχόμενος εδώ είναι να πετύχω με την ομάδα τον στόχο της Super League.

Ό,τι κινήσεις γίνονται, γίνονται γιατί θεωρούμε ότι οι παίκτες που παίρνουμε είναι για εμάς οι καλύτεροι. Επιλέξαμε έναν προπονητή πάνω στη φιλοσοφία μας, όπως και τους ποδοσφαιριστές, για να παίξουμε ελκυστικό και καλό ποδόσφαιρο που θα συνδυάζεται με το αποτέλεσμα. Θέλαμε ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές να γνωρίζουν την κατηγορία αρκετά καλά.

Αυτό που απομένει είναι να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά στο γήπεδο για να παρουσιάσουμε την ομάδα όπως πρέπει στο πρωτάθλημα. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Πρέπει όλοι από τη στιγμή που έχουμε έναν κοινό στόχο να είμαστε ένα. Αν δεν το καταφέρουμε και είμαστε απέναντι θα γίνει το έργο πιο δύσκολο. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό θα έχεις ομάδες και αντιπάλους που θα τα δίνουν όλα απέναντί σου. Να είμαστε ένα και να καταφέρνουμε να τους κερδίζουμε όλους».

Ο Σέρβος, Ράτκο Ντόστανιτς ανέφερε: «Ευχαριστώ όσους με επέλεξαν για το νέο ξεκίνημα. Είναι μια μεγάλη ευθύνη για μένα. Τα Τρίκαλα είναι μία πόλη που ζει για το ποδόσφαιρο και αυτό μου αρέσει. Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι ότι μέσα από την πολλή δουλειά θα καταφέρουμε τον στόχο. Ο στόχος είναι υψηλός. Είναι ο λόγος που ήρθα, αλλά αν νομίζουν κάποιοι πως μόνο με μένα θα βγει η ομάδα κατηγορία, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όλοι να βοηθήσουμε να βγει η ομάδα στη Super League. Εκεί είναι η θέση της ομάδας. Χωρίς τους φιλάθλους δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Να αγκαλιάσουν την ομάδα και να είναι σίγουροι ότι θα δουν μια ομάδα να τα δίνει όλα».

Σε ερώτηση πώς θα ανταπεξέλθει ο ΑΟΤ σε ένα πρωτάθλημα που πέρυσι άρχισε Νοέμβριο, ο Μπέκιος απάντησε:

«Έχεις δίκαιο. Στο συμβούλιο της Football League οριοθετήσαμε την έναρξη το αργότερο μέσα Σεπτεμβρίου. Εμείς στήνουμε την ομάδα με αυτό τον στόχο. Μακάρι για όλους μας να το τηρήσουμε. Είναι άδικο για τις ομάδες η Super League να ξεκινάει μέσα Αυγούστου και εμείς μέσα Νοεμβρίου. Ομόφωνα αποφασίσαμε ως 15 Σεπτεμβρίου να έχουμε ξεκινήσει. Δουλεύει το προεδρείο νυχθημερόν για να βρει έσοδα. Θα έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα για την έναρξη, δεν θα έλεγα ότι είναι προαπαιτούμενο».

Κύριε Ντόστανιτς τι θα δούμε φέτος στον ΑΟΤ;

«Πάντα με τα λόγια είναι εύκολα. Στο γήπεδο είναι άλλο. Από τη στιγμή που ξέρουμε τι θέλει ο κόσμος, ελκυστικό ποδόσφαιρο και μια ομάδα να πεθαίνει στο γήπεδο, αυτό θα κάνουμε».

Για τις κινήσεις πριν την πρόσληψή του Ντόστανιτς και ότι αυτό δεν ήταν ό,τι πιο ορθόδοξο:

«Δεν θα ερχόμουν αν δεν είχα εμπιστοσύνη, ίδια φιλοσοφία και τέτοια συνεργασία. Σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι σα να συνεργαζόμαστε χρόνια. Τους περισσότερους παίκτες τους ξέρω. Καταλήξαμε σε αυτούς με βάση τις πληροφορίες που έχουμε πάρει, τα στοιχεία τους και ότι ήξεραν την κατηγορία. Η δουλειά θα αποδείξει ότι δεν κάναμε λάθη».

Ο Μπέκιος συμπλήρωσε: «Η εταιρεία προσπαθεί να λειτουργήσει σαν μία δομημένη εταιρεία. Ο προϊστάμενος του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ο Κώστας Νεμπεγλέρας».

Σε ερώτηση για τα έργα στο γήπεδο ο Μπέκιος παρέπεμψε στον γενικό αρχηγό, Ζήση Κατσαντώνη τον οποίο όπως είπε: «εμπιστευόμαστε 1000%».
Ρωτήθηκε, όμως γιατί τον απομάκρυναν τότε και ο Μπέκιος απάντησε:

«Γιατί να αναφερθούμε στο παρελθόν και να μη μιλάμε για το μέλλον; Δεν χρειάζεται να κάνουμε μνημόσυνα».

Το πενταετές πλάνο ισχύει;

Μπέκιος: «Βέβαια ισχύει. Είχα πει ότι η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός και πρέπει να χτιστεί μια πολύ καλή ομάδα. Κρατήσαμε από την περσινή έναν βασικό κορμό. Θα το κρίνουν τα αποτελέσματα».

Ποιος θα είναι ο αριθμός του ρόστερ;
Νεμπεγλέρας: «Το ρόστερ είναι 30,31 αυτή τη στιγμή. Να μη σας φανεί παράξενο αν κάποιοι «κοπούν» και δεν έρθουν στην προετοιμασία. Δεν θα κάνουμε χάρη σε κανέναν. Θα μείνουν μόνο όσοι κρίνουμε ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της χρονιάς. Αν αυτή την εβδομάδα δεν πείσουν και δεν έχουν τα περιθώρια βελτίωσης, δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα».

Από την Κ19 θα προωθηθούν παίκτες;

Νεμπεγλέρας: «Ναι. Το πλάνο είναι ότι αυτή την εβδομάδα ο κόουτς θα καλέσει 12 άτομα από την Κ19 και θα επιλεγούν 3,4 που θα ακολουθήσουν την πρώτη ομάδα».

Είστε η μοναδική ομάδα που κάνετε τέτοιες κινήσεις. Ποια η θέση της εταιρείας απέναντι στις αποφάσεις της Super League;

Μπέκιος: «Σήμερα η ΠΑΕ ανήκει στη Football League. Τι διεργασίες γίνονται ανάμεσα στους προέδρους της Super League και την Πολιτεία, δεν μπορώ να το ξέρω. Στις τελευταίες συνεδριάσεις είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί βλέπω όλους να σκύβουν στα προβλήματα της κατηγορίας, να σηκώνουν μανίκια, να καταλαβαίνουν ότι το προϊόν πρέπει να γίνει ανταγωνιστικό και καταλαβαίνουν ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Αυτό εμάς σαν ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Ένας άνθρωπος που λέγεται Δημήτρης Μπαταγιάννης επένδυσε αρκετά χρήματα πέρυσι, είτε οι μεταγραφές ήταν καλές, είτε κακές. Ήταν από τις εξαιρέσεις της Football League. Θα θέλαμε να παίζουμε στη Super League, αλλά δεν ήταν στο χέρι μας.Εμείς θα ήμασταν ένα αποτέλεσμα μιας κουβέντας μεταξύ Πολιτείας και της διοίκησης της Super League. Εκεί που μπορούμε, έχουμε και λόγο και στρατηγική και την καταθέτουμε δημόσια. Κάποιες θέσεις μας υιοθέτησαν όλες οι ομάδες της Football League».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις