Εκδήλωση με κοινωνικό μήνυμα στο Olimpico (photos)

Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα, η οποία ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Σάββατο, 13/6, 10.00 – 13.15) μια μεγάλη εκδήλωση στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Olimpico Sport Club. Εκτός από τους νεαρούς αθλητές της Σχολής Ποδοσφαίρου «Η Αγία Άννα» και τους προπονητές τους, στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν, τα παιδιά και η ομάδα της «Άρσις».

Λίγα λόγια για την ”Άρσις”

Η Άρσις είναι κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Η Άρσις πλαισιώνεται από ειδικευμένα στελέχη και εκπαιδευμένους εθελοντές και δουλεύει με βάση τις συλλογικές αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αποδοχής, της δημοκρατίας και του αμοιβαίου σεβασμού. Το όραμα της είναι μία κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους και σεβασμό στα δικαιώματα τους, όπως αυτά αναφέρονται στην ελληνική και διεθνή νομοθεσία, ιδίως τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Αποστολή της είναι η ανάληψη δράσεων για την πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων. Η Ασις πιστεύει ότι οι νέοι μπορούν να νικήσουν τις συνθήκες που τους οδηγούν στην απομόνωση. Αρκεί στην προσπάθεια αυτή να είμαστε μαζί τους.

Έχουν και τα παιδιά δικαιώματα

Η πρώτη δραστηριότητα της σημερινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους αθλητικούς χώρους του Olimpico για τα παιδιά της Άρσις και της Σχολής Ποδοσφαίρου «Η Αγία Άννα», περιελάμβανε κάποια βιωματικά παιχνίδια ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ομάδα της Άρσις μέσα από το παιχνίδι, προσπάθησε να μάθει στα μικρά παιδιά τα δικαιώματα που έχουν ως άνθρωποι και ειδικότερα ως παιδιά. Επίσης, τα παιδιά μέσω αυτής της δραστηριότητας είχαν την ευκαιρία να πουν την άποψη τους πάνω σε ερωτήματα που τους τέθηκαν σχετικά με αυτό το θέμα, ενώ στο τέλος πήραν και ειδικά φυλλάδια σχετικά με τα δικαιώματα τους.

Ζωγραφίζοντας τους δύο κόσμους

Η δεύτερη δραστηριότητα των νεαρών ποδοσφαιριστών της Σχολής Ποδοσφαίρου «Η Αγία Άννα» και των παιδιών της Άρσις είχε θέμα «Ζωγραφίζοντας τους δύο κόσμους». Η ομάδα της Άρσις έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να ζωγραφίσουν πράγματα, τα οποία τους γεμίζουν με χαρά και ικανοποίηση. Η δραστηριότητα ήταν ομαδική και όλα μαζί τα παιδιά, έφτιαξαν ένα πολύ μεγάλο πανό με ζωγραφιές για έναν καλύτερο κόσμο. Χαρακτηριστική ήταν η ζωγραφιά ενός μικρού αθλητή της Σχολής Ποδοσφαίρου «Η Αγία Άννα» που ζωγράφισε το Olimpico Sport Club, όπου περνάει ευχάριστα το χρόνο του, μαθαίνοντας παράλληλα από τους προπονητές του, τα μυστικά του αθλήματος που αγαπά, του ποδοσφαίρου.

Το ποδόσφαιρο ενώνει τους ανθρώπους

Η τρίτη δραστηριότητα του προγράμματος περιελάμβανε δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες (από 45 λεπτά). Τα παιδιά της Άρσις είχαν την ευκαιρία να παίξουν «μπάλα» με τους νεαρούς αθλητές της Αγίας Άννας, αλλά και με τους προπονητές της σχολής ποδοσφαίρου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Olimpico Sport Club. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές και οι προπονητές που συμμετείχαν σε αυτούς τους δύο αγώνες, πέρασαν ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα και απέδειξαν ότι κανείς δεν διαφέρει από τον άλλον, αφού όλοι είμαστε ίδιοι και έχουμε ίσα δικαιώματα.

Αγία Άννα: Σχολή ποδοσφαίρου με αθλητικές και παιδαγωγικές αξίες

Στις 24 Φεβρουαρίου είχε πραγματοποιηθεί στο Olimpico Sport Club, εκδήλωση για την Κοπή της πίτας της Σχολής Ποδοσφαίρου «Η Αγία Άννα». Σε εκείνη την εκδήλωση, ο τεχνικός διευθυντής της Αγίας Άννας, κ. Σίμος Ιωάννης, είχε τονίσει ότι κύριο μέλημα της Σχολής είναι η κοινωνικοποίηση των νεαρών αθλητών της μέσα από το ποδόσφαιρο με τις κατάλληλες αθλητικές και παιδαγωγικές αξίες. Η Αγία Άννα μέσω και της σημερινή εκδήλωσης απέδειξε, ότι διαμορφώνει χαρακτήρες και περνάει στα παιδιά σωστές αντιλήψεις και εφόδια, τα οποία κρίνονται σημαντικά, διότι είναι απαραίτητα για τη μετέπειτα εξέλιξη τους.

Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις