Κέρδισε την έφεση και την άνοδο στη Γ’ Εθνική ο Απόλλων Μακρυχωρίου

Χρειάστηκε να παρέλθουν δύο μήνες από την ολοκλήρωση των πλέι-οφ της εφετινής Α’ ΕΠΣΚ για να μάθουμε τον οριστικό πρωταθλητή που θα πάρει την άνοδο στη Γ’ Εθνική της σεζόν 2018-19.

Αυτός θα είναι ο Απόλλων Μακρυχωρίου, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εξέδωσε σήμερα (16/7) απόφαση με την οποία δέχεται την Έφεση των Κυανόλευκων σχετικά με την ταυτόχρονη αντικανονική συμμετοχή περισσότερων από τριών ποδοσφαιριστών άνω των 40 ετών της Δόξας Μητρόπολης στο ματς της 3ης αγωνιστικής των πλέι-οφ με αντίπαλο τον Ατρόμητο Παλαμά (το ματς είχε λήξει με σκορ 3-0 υπέρ της Δόξας).

Έτσι, εκείνο το ματς κατακυρώνεται με 0-3 α.α. υπέρ του Ατρόμητου Παλαμά, ενώ η Δόξα Μητρόπολης θα έχει βαθμολογική ποινή -3 και χρηματική της τάξεως των 200 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Αυτό σημαίνει ότι ο Απόλλων Μακρυχωρίου παραμένει στους 17 βαθμούς αλλά η Δόξα Μητρόπολης υποχωρεί στους 12, τερματίζοντας δεύτερη και ο Ατρόμητος Παλαμά ανεβαίνει στην 3η θέση με 5 βαθμούς.

Η τελική βαθμολογία μετά την τελεσιδίκηση της Έφεσης:

Απόλλων Μακρυχωρίου 17 (14-6)
Δόξα Μητρόπολης 12 (11-7)
Ατρόμητος Παλαμά 5 (7-13)
Δόξα Μάρκου 4 (9-15)

Η ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΕΠΟ:

«Kατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία έλαβε την εξής απόφαση.

Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την έφεση του Απόλλωνα Μακρυχωρίου κατά της με αριθμό 4/8-06-2018 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καρδίτσας και της Δόξας Μητρόπολης. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Δέχεται την με αριθμό 7753/14-05-2018 καταγγελία του Απόλλωνα Μακρυχωρίου.

Κατακυρώνει τον αγώνα της 12-5-2018 μεταξύ των ομάδων Δόξα Μητρόπολης-Ατρόμητος Παλαμά υπέρ του Ατρομήτου με τέρματα και βαθμούς 3-0.

Επιβάλλει ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών στη Δόξα Μητρόπολης από το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει (διαδικασία play off για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία) και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ».

karditsasportiva.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις