Ποδοσφαιρικός ξεπεσμός για την Εθνική έχασε 2-1 από τα Νησιά Φερόε

Η Εθνική ομάδα ήταν ένα από τα πράγματα για το οποίο υπερηφανεύονταν οι Έλληνες, σε ένα ποδόσφαιρο που συγκλονίζεται από σκάνδαλα “στημένων αγώνων”, υποθέσεις “εγκληματικών οργανώσεων” και ανίκανες διοικήσεις. Πλέον, η πτώση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι κατακόρυφη, με την…

…δεύτερη ήττα από τους ερασιτέχνες των Νήσων Φερόε στο Τόρσχαβν (2-1) για τα προκριματικά του EURO 2016 να καταδεικνύει τον ξεπεσμό σε όλες τις εκφάνσεις του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος στην Ελλάδα.
Παρότι η “γαλανόλευκη” δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ (είχε και δύο δοκάρια στο 31′ με τον Μήτρογλου και στο 53′ με τον Καρέλη), της ακυρώθηκε τέρμα του Μήτρογλου στο 56′, όμως η γενικότερη εικόνα της έδωσε το δικαίωμα στους Χάνσον (32′) και Ολσεν (70′) να γίνουν… ήρωες. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο 84′ μείωσε για την Εθνική, όμως ο διασυρμός δεν απομακρύνθηκε.
Η πρόκριση στα γήπεδα της Γαλλίας απομακρύνθηκε (υπάρχουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας), όμως ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα χρόνια (είχαμε μείνει εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006) σε συνδυασμό με τα κακά αποτελέσματα φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση την Εθνική.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ν. Φερόε (Ολσεν): Νίλσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (12′ λ.τ. Ντάβιντσεν), Χολστ (74′ Φερό), Βατνχάμαρ, Έντμουντσον (90+2′ Γιόνσεν), Χάνσεν.
Ελλάδα (Μαρκαριάν): Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος (46′ Νίνης), Κονέ (81′ Φούντας), Καρέλης, Φετφατζίδης (71′ Κολοβός), Μήτρογλου.
Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Ρουμανία 14 (7-1)
2. Β. Ιρλανδία 13 (8-4)
3. Ουγγαρία 11 (5-3)
4. Νησιά Φερόε 6 (4-8)
5. Φινλανδία 4 (5-8)
6. ΕΛΛΑΔΑ 2 (2-7)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις