Καραγκούνης: Επιβάλλεται η Ελλάδα να σηκωθεί…

Ως μία πολύ δύσκολη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτήρισε τη χθεσινή (13/6) ο Γιώργος Καραγκούνης, μετά την ήττα από τα Νησιά Φερόε (2-1), λέγοντας μεταξύ άλλων πως επιβάλλεται η Ελλάδα να «σηκωθεί». Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:…

«Όταν χάνεις ακόμα μία φορά από τα Φερόε, όταν μένεις εκτός, δεν είναι συνηθισμένα συναισθήματα για εμάς που είμαστε γύρω από την ελληνική ομάδα και για εμένα έπειτα από 12 χρόνια. Έχουμε συνηθίσει διαφορετικά, έχει χαρές κι άσχημα αποτελέσματα και στενοχώρια. Πρέπει να το δεχτούμε. Θέλαμε να εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες είχαμε παρά το άσχημο ξεκίνημα. Σήμερα ξεκίναγε ο δεύτερος γύρος και θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη αλλά δεν έγινε αυτό και λυπούμαστε πολύ. Πλέον θα πρέπει να γίνει ένας σχεδιασμός για την επόμενη διοργάνωση και τα επόμενα παιχνίδια, σαν Εθνική, θα πρέπει να παίζεις πάντα για τη νίκη και να καταφέρεις να δουλέψεις στην κατάσταση που επικρατεί», ανέφερε αρχικά.
Για το τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση: «Σίγουρα όπως είπα από την αρχή των παιχνιδιών δεν πήγε τίποτα καλά στην ομάδα κι η ίδια δεν ήταν έτοιμη να ανταπεξέλθει μετά τα άσχημα παιχνίδια, υπό πίεση. Αυτό το “πρέπει να κερδίσεις” δεν είναι καθόλου εύκολο οποιαδήποτε ομάδα και το είδαμε και με τα Φερόε. Δεν κερδίζεται εύκολα καμία ομάδα.
Πολλά έφταιξαν. Δεν είναι της παρούσης να τα αναλύσουμε. Χρειάζεται ηρεμία για το τι μπορεί να γίνει για τη συνέχεια γιατί πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Είναι οδυνηρό γιατί η Εθνική ομάδα τρέφεται από αυτές τις προκρίσεις. Δεν είναι μόνο για πρεσίτζ, είναι για λόγους διαβίωσης, για λόγους οικονομικούς, για να συνεχίσει, να μην της λείπει τίποτα, να έχει σωστή προετοιμασία κλπ. Τώρα, στο ποδόσφαιρο έτσι είναι, πιστεύαμε πως ο όμιλος θα μπορούσε να μας δώσει ακόμα μία πρόκριση αλλά εκεί που δεν το περιμένεις σου έρχονται όλα αυτά. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την ελληνική ομάδα. Επιβάλλεται όμως να σηκωθείς, να ξανασηκώσεις κεφάλι έπειτα από μία τέτοια απογοήτευση».
Θα είσαι εδώ για την επόμενη μέρα; «Δεν ήταν εύκολο να σταματήσω το ποδόσφαιρο αλλά το ότι μου ζητήθηκε από την Ομοσπονδία να έρθω να βοηθήσω όπως είπα ήταν πολύ δύσκολο να αρνηθώ στην ελληνική ομάδα. Αν είχα αρνηθεί θα αισθανόμουν δύο φορές πιο στενοχωρημένος. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο αυτήν τη στιγμή, το θέμα είναι πως η Εθνική δεν είναι ο Καραγκούνης, πρέπει όλοι να βοηθήσουμε την Εθνική ομάδα να σηκωθεί από αυτά τα άσχημα αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις