Π. Τσαγκρώνης: Αγνώριστο το κλειστό Ν. Ιωνίας

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης (στη φωτό μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΕΣΚΑΘ Νίικο Φαρμάκη), επισκέφθηκε το Βόλο, συνοδευόμενος από δύο υπαλλήλους της Ομοσπονδίας και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για τον Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ Εφήβων, το οποίο θα φιλοξενήσει ο Βόλος από τις 23 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, με τη…

…συμμετοχή και της Εθνικής μας ομάδας.
Ο κ. Τσαγκρώνης συνοδευόμενος από το πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργο Βλιώρα και τον αντιπρόεδρο της ΕΣΚΑΘ και μέλος της Επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ κ. Νίκο Φαρμάκη, περιηγήθηκε τις εγκαταστάσεις και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις εργασίες που έχουν γίνει, ενημερώνοντας σχετικά τη FIBA.
Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Βόλου, με τον οποίο συζήτησε διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διοργάνωση, έτσι ώστε ο Βόλος να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις ενός τόσο σπουδαίου αθλητικού γεγονότος.
Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στο Βόλο, τονίζοντας τα εξής: «Καταρχήν να εκφράσω την έκπληξή μου, καθώς όταν είχα έρθει την πρώτη φορά στο Βόλο είχα δει το κλειστό της Ν. Ιωνίας και μόνο γήπεδο δεν μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε. Στην τελευταία μας επίσκεψη μπήκαμε σ’ ένα γήπεδο, το οποίο ήταν αγνώριστο. Είναι πλέον σε άριστη κατάσταση. Αυτό και μόνο μας κάνει αισιόδοξους, πως όλα θα κυλήσουν τέλεια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων.
Στη συνέχεια είχαμε κάποια συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου και ενημερωθήκαμε γι’ αυτά που ετοιμάζει ο Δήμος, όσον αφορά την τελετή έναρξης. Πιστεύω, πως δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα. Θα δούμε καλό θέαμα, η ΕΡΤ θα καλύψει την τελετή έναρξης, ενώ δύο αγώνες -ο ένας της Εθνικής- θα μεταδίδονται καθημερινά». Κατόπιν ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ μίλησε για τα εξής θέματα:
Για το αν υπάρχει αγαστή συνεργασία με την ΕΣΚΑΘ: «Η συνεργασία με την ΕΣΚΑΘ είναι δεδομένη. Άλλωστε, αν δεν υπήρχε η άριστη σχέση με τους ανθρώπους της τοπικής Ένωσης, δεν θα γίνονταν το διάβημα στη FIBA, όσο κι αν ο Δήμαρχος είχε την καλή πρόθεση. Γιατί εμείς χρειαζόμαστε τους κατάλληλους ανθρώπους για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε οτιδήποτε».
Για το αν στόχος της Ομοσπονδίας είναι να γίνονται όλο και περισσότερα τουρνουά Εθνικών ομάδων στην περιφέρεια: «Το κέντρο διαμαρτύρεται γιατί δεν παίρνει μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι η Ομοσπονδία φροντίζει σημαντικές διοργανώσεις να διεξάγονται στην περιφέρεια. Παρόλο που δεν έχουμε πολλές μεγάλες εγκαταστάσεις, προσπαθούμε πάντα. Αρκεί να αναφέρω ότι η Ξάνθη, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ 5000 θέσεων, θα φιλοξενήσει τουρνουά που θα μετέχει η Εθνική Ανδρών.
Πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας των ανδρών και γενικά των εθνικών μας συγκροτημάτων στην περιφέρεια. Εκεί υπάρχουν παιδιά που «διψούν» περισσότερο να δουν από κοντά αγώνες υψηλού επιπέδου και δίνεται σημαντικό κίνητρο σ’ αυτά να ασχοληθούν με το μπάσκετ, έτσι ώστε να έχουμε νέους αθλητές στη χώρα μας».
Για το αν υπάρχουν κι άλλες διοργανώσεις υψηλού επιπέδου που θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας: «Προηγείται του Ευρωμπάσκετ Εφήβων το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων στην Κρήτη. Αρχίζει στις 27 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 5 Ιουλίου. Θα συμμετάσχουν 16 χώρες απ’ όλο τον κόσμο. Είναι ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο θα προηγηθεί του αθλητικού γεγονότος του Βόλου, όπου θα αγωνιστούν οι 16 καλύτερες ομάδες Εφήβων από την Ευρώπη.
Θα πρέπει να τονίσω, πως πολλές φορές τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι πιο δυνατά, σε σχέση με τα Παγκόσμια. Γιατί απλά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετέχουν και κάποιες χώρες από ομοσπονδίες και από Ηπείρους που δεν είναι το ίδιο ισχυρές, όπως είναι οι ομάδες της Ευρώπης».
Για το αν η Εθνική Εφήβων συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου: «Φαβορί δεν υπάρχουν. Η Εθνική μας ομάδα είναι πολύ καλή, με εξαιρετικό υλικό, η οποία είναι σε θέση μέσα από το ομαδικό πνεύμα που υπάρχει και τη βοήθεια από την τεχνική ηγεσία να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο. Μακάρι να έχουμε την ευτυχία να τη δούμε να ανεβαίνει στο βάθρο. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Το σημαντικότερο αυτά τα παιδιά θα πρέπει να έχουν υγεία εκείνες τις μέρες, για να μπορέσουν να αποδώσουν όπως πρέπει».
Ο κ. Τσαγκρώνης έκλεισε τις δηλώσεις του στέλνοντας μήνυμα στους Βολιώτες φιλάθλους εν όψει του Ευρωμπάσκετ: «Ο Βόλος ήταν κάποτε μια μπασκετούπολη της περιφέρειας. Είναι ευκαιρία η πόλη να θυμηθεί τα περασμένα μεγαλεία της και να γίνει ένα νέο ξεκίνημα για τους Βολιώτες να φέρουν την πόλη εκεί που ήταν. Από το Βόλο έχουν βγει μεγάλοι παίκτες, όπως ήταν οι Μπουντούρης, Λιαδέλης, Καλαϊτζής κ.α.
Τη διοργάνωση θα πρέπει να την αγκαλιάσουν όχι μόνο οι Βολιώτες, αλλά και οι φίλαθλοι της Ανατολικής Θεσσαλίας γενικότερα. Ευελπιστούμε, πως η όλη διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».
Από την πλευρά το ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Νίκος Φαρμάκης τόνισε για την επίσκεψη του κ. Τσαγκρώνη στο Βόλο: «Μιλώντας με τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ μου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εργασίες που έχουν γίνει στα γήπεδα και γενικά στις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση. Ευελπιστούμε πως ο Βόλος θα ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις ενός τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος και τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για την πόλη. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία εν όψει της έναρξης των αγώνων και πιστεύουμε πως όλα θα κυλήσουν όπως τα έχουμε σχεδιάσει, έτσι ώστε ο Βόλος να αποτελέσει την καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ για δέκα μέρες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις