Α.Σ. ΑΡΓΩ: Το ταξίδι της Λήδας Καστάνου προς το αμερικανικό όνειρο

Ο ΑΣ ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ,  αν και απαριθμεί μόνο 9 έτη από την ίδρυση του , έχει να επιδείξει πάρα πολλές επιτυχίες. Συνολικά επτά κοπέλες έχουν φορέσει το εθνόσημο και κάποιες από αυτές  έχουν μεταπηδήσει σε συλλόγους ακόμα και Α1 εθνικής κατηγορίας.

Λήδα  Κάστανου, Διάλλα Βασιλική, Σταματίου Χρυσάνθη, Καλαποδά Μαριάννα, Τσιτσιγιάννη Μαρία και Παρισσάκη Ιωάννα είναι τα κορίτσια που διαπρέπει και κάνουν τους ανθρώπους  του βολιώτικου συλλόγου υπερήφανους.

Η Λήδα Κάστανου διαγράφοντας μιας εξαιρετική πορεία στο χώρο του Βόλλεϋ, παίρνει το δρόμο για την Αμερική  (ακολουθώντας τα βήματα που έκανε πέρσι η Σταματίου Χρυσάνθη).

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1998. Ξεκίνησε το βόλλεϋ πριν από 8 χρόνια σε ηλικία 12 ετών. Ένα παιδί από τις ακαδημίες που μεταπήδησε γρήγορα  στα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου. Πραγματική εργάτρια, δουλεύοντας σε καθημερινή βάση με απαράμιλλο ζήλο ακόμα και δύο φορές την ημέρα υπό την επίβλεψη των προπονητών της Αργούς, Βαγγέλη Σταθόπουλο και Μπάμπη Ρήγα, κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας Κορασίδων και Νεανίδων, συμμετείχε στην χρυσή φουρνιά που κατέλαβε την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Νεανίδων.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών λόγω της ανοδικής της πορείας μετακομίζει στην Αθήνα για να αγωνιστεί με τα χρώματα του Ηρακλή Κηφισιάς, όπου και διαπρέπει στα αναπτυξιακά Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Εξαιτίας της μεγάλης εξέλιξης της,  τον Αύγουστο του 2015 χρονιά σταθμός για την καριέρα της, μεταπηδά στον Παναθηναϊκό για δύο έτη. Την χρονιά που μας πέρασε και λόγω των οικονομικών προβλημάτων του ΠΑΟ μεταγράφηκε στον Α.Ο. Αιγάλεω,   όπου με την προσωπικότητά της και τις ικανότητές της,  συμβάλει στην κατάκτηση της 5ης θέσης στην Pre Leaque και στην 2η θέση στο Πανελλήνιο Νεανίδων.

Με όλα αυτά που έχει πετύχει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ήταν λογικό να ενδιαφερθούν πολλά Αμερικάνικα Πανεπιστήμια. Μετά από πολλές προτάσεις κατέληξε στο Washightton State University,  μιας και αυτοί έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού ένας από τους  υπεύθυνους της πανεπιστημιακής ομάδας ο κος Burdette Greeny,  θέλησε να επισκεφθεί τον αρχικό σύλλογο της αθλήτριας να μιλήσει με τους προπονητές και την διοίκηση. Παρακολούθησε ένα φιλικό αγώνα και  μια προπόνηση για να έχει πλήρη εικόνα της αθλήτριας.

Σε αυτό το σημείο ο ΑΣ ΑΡΓΩ αισθάνεται την ανάγκη  να ευχαριστήσει τον Γ.Σ. Βόλου, για την αποδοχή του φιλικού ενόψει καλοκαιρινής περιόδου  και τη συμβολή του στην επιτυχία της Λήδας.

 Το ότι ο Αμερικανός scouter ταξίδεψε  τόσα χιλιόμετρα για να γνωρίσει την παίκτρια και τους ανθρώπους που την ανέδειξαν από κοντά, ήταν αυτό που την έπεισε να υπογράψει το συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο που προσφέρει τα πάντα στην αθλήτρια, αλλά και ένα πολύ σοβαρό πτυχίο για την επαγγελματική αποκατάσταση.

Όλη η οικογένεια της Αργούς, η διοίκηση, οι προπονητές, παλιές και νέες αθλήτριες, εύχονται στην Λήδα να έχει μια λαμπρή πορεία και να πετύχει όλους τους στόχους.

Δελτίο Τύπου Α.Σ. Αργώ Βόλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις