Απάντηση Ολυμπιακού στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ανακοίνωση-απάντηση προς τον Δήμο Βόλου εξέδωσε το Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, αναφορικά με τα όσα τόνισε η δημοτική αρχή με χθεσινή της ανακοίνωση για το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με το γνωστό του ενωτικό, ευγενές και δημοκρατικό ύφος, που άλλωστε τον χαρακτηρίζει και ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα, ο ένοικος της πλατείας Ρήγα Φεραίου με την τελευταία του (έως την επόμενη) ανακοίνωση, έχοντας επιλύσει με την γνωστή τακτική του όλα τα προβλήματα του Δήμου Βόλου, καταπιάνεται πλέον ως παντογνώστης και πολυπράγμων με την παίδευση των νέων. Ως νέος Σωκράτης και στοργικός πατέρας (κάποτε 6 και τώρα 5 παιδιών) νουθετεί και προτρέπει τους νέους να απέχουν από πράξεις βίας και να μην παρασύρονται και να μην καθίστανται εύκολα θύματα της προπαγάνδας και του φανατισμού.

Λόγια, λόγια κενά, αποτυπωμένα από πένα τρίτου και από το στόμα εκείνου που η συμπεριφορά του, οι τρόποι και η στάση ζωής του όχι μόνο υποθάλπτουν αλλά και καλλιεργούν τον διχασμό και τον φανατισμό σε όλες του τις εκφάνσεις, καθιστώντας τον παράδειγμα προς αποφυγή.

Μας αποκαλεί κλίκα και μας κατηγορεί ως αποτυχημένους παράγοντες όλους εμάς που από το υστέρημα της πραγματικής μας εργασίας και από αυτό που απομένει από την πληρωμή των φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών και των λοιπών υποχρεώσεων μας και όχι με λεφτά του θείου από την Αμερική, βοηθούμε την ομάδα μας να ορθοποδήσει και να επανέλθει εκεί που τις αξίζει με την βοήθεια του κόσμου μας και όχι εκεί που την έστειλαν κάποιοι που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο τους επιδεικτικά. Είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι με την βοήθεια του κόσμου μας, που μέρα με την μέρα συσπειρώνεται και δυναμώνει, ότι σε πείσμα κάποιων που το πολεμούν και το απεύχονται θα το καταφέρουμε.

Κατηγορεί εμάς για διαπλοκή (ο καταδικασθείς διαπλεκόμενος) και προσχηματική συμμετοχή μας στο ποδόσφαιρο, εκείνος που πιότερο ασχολείται με την ξενόφερτη ομάδα εμφανιζόμενος στα Μ.Μ.Ε. για να την διαφημίσει και να αποτρέψει τους επαγγελματίες του Βόλου από το να βοηθήσουν τις υπόλοιπες ομάδες του νομού, αλλά ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, παρόλο που δηλώνει φίλαθλός του.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πολίτες αυτής της πόλης έχουν και μνήμη και γνώση και όταν προσέλθουν στις κάλπες θα ψηφίσουν τίμια, γνήσια και δημοκρατικά καθώς οι λέξεις αυτές έχουν για τους ίδιους ουσία και δεν είναι απλή συνάθροιση γραμμάτων.

Παρεμπιπτόντως μας προκαλεί μεγάλη απορία, πώς όλως τυχαίως οι εργασίες αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του Ε.Α.Κ. να ξεκινούν την επομένη ημέρα που η ξενόφερτη ομάδα ολοκλήρωσε τις προπονήσεις της και δύο μόλις ημέρες (μη εργάσιμες) όταν η ομάδα μας ζητεί την ιστορική της έδρα για να τελέσει τον καθιερωμένο αγιασμό της, όπως γίνεται τουλάχιστον την τελευταία τριαντακονταετία.

Εις το επανιδείν ..

Το Δ.Σ. του Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου 1937

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλο που είχε προηγηθεί

Χθες Κυριακή 22/7 ο Δήμος Βόλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε τα εξής:

“Η γνωστή κλίκα των αποτυχημένων παραγόντων του ποδοσφαίρου συνεχίζει να ασχημονεί και να επιχειρεί να διαδραματίσει ρόλο σε άθλια κομματικά παιχνίδια, σε συνεργασία με τους γνωστούς πια σε όλους κύκλους της διαπλοκής στην πόλη μας, στοχεύοντας στο να προκαλέσει ρήγματα στις άριστες, εποικοδομητικές και ειλικρινείς σχέσεις της Δημοτικής Αρχής του Βόλου με τους πολίτες.

Εργαλείο τους, όπως καθημερινά αποδεικνύεται, η ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου σε βάρος της οποίας ασελγούν και την οποία ασύστολα εκμεταλλεύονται και αμαυρώνουν, προκειμένου να καλλιεργήσουν ένα τοξικό και διχαστικό κλίμα και μια δήθεν αίσθηση αδικίας και διωγμού, και μάλιστα ανάμεσα σε συμπολίτες που λόγω του νεαρού της ηλικίας τους και όσα αυτή συνεπάγεται, καθίστανται εύκολα θύματα της προπαγάνδας και του φανατισμού.

Πριν η κατάσταση λάβει ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες διαστάσεις, για τις οποίες θα φέρουν ακέραια και αποκλειστική την ευθύνη, ας συνειδητοποιήσουν το μέγεθος και τη σημασία του ρόλου τους πρωτίστως ως παιδαγωγών και διαμορφωτών συνειδήσεων και δευτερευόντως ως αθλητικών παραγόντων και ας εγκαταλείψουν αυτή την επικίνδυνη και καταστροφική τακτική, που μόνο αδιέξοδα φέρει και εν τέλει δεν τους εξυπηρετεί.

Η Δημοτική Αρχή θα κριθεί από τους πολίτες στη βάση του έργου που επιτέλεσε και επιτελεί, στο όραμα και την προοπτική που δίνει για την πόλη, στον αν ασκεί χρηστή διοίκηση με δικαιοσύνη και ισότητα, και όχι από το αν είναι αρεστή σε μια ολιγάριθμη ομάδα ατόμων, που δυστυχώς δεν ορρωδούν προ ουδενός και έχουν ταυτίσει τον αθλητισμό με την πολιτική και μάλιστα στην πιο τυχοδιωκτική, αποκρουστική μορφή της.

Για όσους ενδεχομένως έχουν αμφιβολίες για όλα αυτά, απλώς παραθέτουμε την τελευταία από μια σειρά προκλητικών ενεργειών των ατόμων που χρησιμοποιούν και κακοποιούν το όνομα και την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι αφού ζήτησαν το γήπεδο της Νεάπολης για την τέλεση του αγιασμού, όταν τους δόθηκε (όπως προφανώς, με προβοκατόρικη διάθεση δεν περίμεναν) αρνήθηκαν και θέλουν να πάνε στο ΕΑΚ, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισής του.

Για πολλοστή φορά σημειώνουμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν ποδηγετείται ούτε από κόμματα, ούτε από άλλες οργανωμένες ομάδες με σκοτεινά και ιδιοτελή συμφέροντα, αλλά ασκεί τα καθήκοντά της με αποκλειστικό γνώμονα το συνολικό καλό και όφελος της πόλης. Όσοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, ή αρνούνται να το πράξουν, ας προσαρμοστούν στην πραγματικότητα και στην κανονικότητα και ας αφήσουν δόλιες και καταδικασμένες από τον ίδιο τον λαό πρακτικές, λαϊκισμού και διχασμού, που μας οδήγησαν σαν χώρα και σαν κοινωνία σε αυτή την κατάσταση. Οι εκλογές έρχονται και θα κριθούμε όλοι, και εμείς και εσείς (αν δεν έχετε ήδη κριθεί) τίμια, γνήσια και κυρίως δημοκρατικά!”.