Κυπελλούχος Ποδοσφαίρου Γυναικών ο ΠΑΟΚ, 4-3 τη Γλυφάδα στα πέναλτι

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χθες το βράδυ (Κυριακή, 14/6, 20.00) απέναντι στην ΑΕ Γλυφάδα. Το παιχνίδι διεξήχθη στο Γήπεδο ΕΠΣ Πιερίας (Νέα Έφεσος) για τον τελικό του Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Γυναικών. Όσοι βρέθηκαν στη Νέα Έφεσο είχαν την χαρά και τύχη να παρακολουθήσουν…

…μια συγκλονιστική αναμέτρηση, αφού τόσο η κανονική διάρκεια, όσο και η παράταση, δεν ανέδειξαν κάποιον νικητή. Έτσι, η νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Χωρίς τέρματα στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, οι δύο ομάδες
Στο πρώτο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας του τελικού, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 42΄ η Αδαμάκη, εκτέλεσε το πέναλτι που είχε κερδίσει η ομάδα του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, αφού έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της εστίας της Χατζηνικολάου. Στο δεύτερο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά σε καμία από αυτές δεν κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα που θα τους χάριζε το Κύπελλο. Έτσι, για να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής του τελικού, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Νικητής ο ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πέναλτι, 4-3 τη Γλυφάδα
Το πρώτο πέναλτι ανέλαβε να χτυπήσει η Χατζηνικολάου της Γλυφάδας, αλλά η τερματοφύλακας της Αθηναϊκής ομάδας έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της Παπακωνσταντίνου (0-0). Το πρώτο πέναλτι για την ομάδα του ΠΑΟΚ εκτέλεσε η Δημητρίου, η οποία ευστόχησε (1-0). Το δεύτερο πέναλτι για τη Γλυφάδα από την Κουτραφούρη, δεν βρήκε και αυτό δίχτυα (1-0), κάτι που έκανε η Παντελιάδου για τον ΠΑΟΚ (2-0). Το τρίτο πέναλτι για την Αθηναϊκή ομάδα εκτέλεσε εύστοχα η Ντζάνη (2-1), ενώ το ίδιο έκανε και η Κακαμπούκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης (3-1). Το τέταρτο πέναλτι της Γλυφάδας εκτέλεσε εύστοχα η Κοσόβα (3-2), αλλά το πέναλτι της Βασιλιάδου του ΠΑΟΚ κατέληξε άουτ (3-2). Το πέμπτο πέναλτι για τη Γλυφάδα εκτέλεσε εύστοχα η Νικολάου (3-3), ενώ το ίδιο έπραξε και η Χατζηγιαννίδου (4-3). Έτσι, ο ΠΑΟΚ με 4 εύστοχα πέναλτι έναντι 3 της Γλυφάδας, αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ποδοσφαίρου Γυναικών για τη σεζόν 2014-2015.

ΠΑΟΚ: Παπακωνσταντίνου (120΄ Πελετίδου), Αδαμάκη, Δημητρίου, Βλασιάδου, Χατζηγιαννίδου, Γκάτσου (75΄ Γεωργίου), Κακαμπούκη, Αρβανιτάκη (46΄ Χαμαλίδου), Μάρκου, Ντιμιτρίεβιτς, Παντελιάδου
ΑΕ ΓΛΥΦΑΔΑ: Χατζηνικολάου, Θέου, Νικολάου, Παπακώστα, Θωμοπούλου, Τερζή, Κόσοβα, Ντζάνη, Μιχαλακίδη (71΄ Κουτραφούρη), Κιάμου, Τσακίρη (78΄ Παπαδοπούλου (115΄ Λάμπρου))

Διαιτητής: Τσιοφλίκη Ανδρομάχη (Λάρισας)
Α΄ Βοηθός: Κουπαράνη Μαρία (Πέλλας)
Β΄ Βοηθός: Δεληγιάννη Αλεξάνδρα (Λάρισας)
Τέταρτος Διαιτητής: Παπαργυρίου Λάμπρος (Πιερίας)
Παρατηρητής: Ρώσση Γεωργία (Αθηνών)

Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις