Νίκησε 2-1 την Βασιλεία ο ΠΑΟΚ και έχει τον πρώτο λόγο

Ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα «καθάριζε» την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ από το χθεσινό κιόλας ματς, χάρη σε δυο πολύ ωραία τέρματα των Κάνιας και Πρίγιοβιτς, στο 32’ και στο 80’, εντούτοις ήρθε το γκολ του Αγιέτι οκτώ λεπτά πριν το τέλος, για να αφήσει στη Βασιλεία ελπίδες ανατροπής, μετά το τελικό 2-1.
Οι Θεσσαλονικείς ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, έχοντας και πιο πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο δεν τις αξιοποίησαν και καλούνται πλέον να παρουσιάσουν ένα σοβαρό πρόσωπο στη ρεβάνς της 1ης Αυγούστου. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα φύγουν από την Ελβετία με το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Στα αξιοσημείωτα από τον αγώνα της Τούμπας συγκαταλέγονται αφενός η πρώτη, πλέον, νίκη του ΠΑΟΚ στην ιστορία του σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς επίσης και το «τρία στα τρία» απέναντι σε ελβετικές ομάδες.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς κάπως διστακτικά, ωστόσο, μετά το πρώτο 20λεπτο πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, διατήρησε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει. Όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις του Βαρέλα, στο 17’ και στο 22’, αλλά αμφότερες οι κεφαλιές του αμυντικού του «Δικεφάλου» πέρασαν άουτ.
Το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 32’ με τον Κάνιας, κι ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ισπανός μέσος είχε… προειδοποιήσει τον Ομλίν, αναγκάζοντας τον σε εντυπωσιακή επέμβαση.
Στην επανάληψη, οι δυο ομάδες δεν ρίσκαραν, αν και δημιούργησαν ορισμένες ευκαιρίες για γκολ, κυρίως από πλευράς «Δικεφάλου». Για να φτάσουμε στο 80’, όταν ο Πρίγιοβιτς από το ύψος του πέναλτι με ωραίο «σκαστό» σουτ έγραψε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.
Ενώ το γήπεδο πανηγύριζε ακόμα τη διαφαινόμενη άνετη επικράτηση του ΠΑΟΚ, δυο λεπτά αργότερα ήρθε η… ψυχρολουσία με τον Στόκερ να σεντράρει, τη μπάλα να κοντράρει, τον Πασχαλάκη να «κολλάει» στο τέρμα του, τον Κρέσπο να χάνει τον Αγιέτι και τον τελευταίο να μειώνει για τους Ελβετούς με κεφαλιά, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα και το τελικό αποτέλεσμα.
ΠΑΟΚ
: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Πέλκας, Ζαμπά (72’ Ελ Καντουρί), Λημνιός (92’ Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς (83’ Ουάρντα).
ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ομλίν, Φράι, Τσούφι, Στόκερ, Ριβέρος, Σούχι, Ομπερλίν (62’ Καλούλου), Ντιέ, Αγιέτι (94′ Μπούα), Μπαλάντα, Πετρέτα (44’ Κάιζερ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις