Όλα ανοιχτά για τη σέντρα στη Σούπερ Λιγκ

Παρότι η Super League έχει ανακοινώσει ότι την προσεχή Δευτέρα (30/7) είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος στα γραφεία της, αυτή τη στιγμή όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και το ενδεχόμενο της αναβολής.

Τα… μέτωπα παραμένουν πολλά, λύσεις δεν έχουν βρεθεί, επτά ΠΑΕ παραμένουν τηλεοπτικά άστεγες, ενώ η χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία μεταξύ άλλων ενέκρινε την παράταση της προθεσμίας υποβολής της προκήρυξης και του προγράμματος αγώνων στις 18 Αυγούστου και της αντίστοιχης προθεσμίας διαβίβασης της έγκρισης στις 24 Αυγούστου, φανερώνει ότι η σέντρα στις 25 Αυγούστου είναι στον… αέρα!

Υπενθυμίζεται ότι οι Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία παραμένουν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, αφού δεν έγινε αποδεκτό το σχέδιο του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, το οποίο έλυνε το ζήτημα αυτό, αλλά απαιτούσε 12 ομάδες σε βάθος διετίας στη μεγάλη κατηγορία στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης. Βέβαια, υπάρχει μία πρόταση από το Epsilon, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσα είναι τα χρήματα που περιλαμβάνει και αν καλύπτει τις ομάδες.

Οι ΠΑΕ έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να υπογράψουν την προκήρυξη, εφόσον δεν υπάρξει λύση. Για να εγκριθεί η προκήρυξη χρειάζεται πλειοψηφία 12 ψήφων ανάμεσα στα 16 μέλη του συνεταιρισμού και ήδη επτά ομάδες έχουν θέμα. Αν, δε, υπάρξει αναβολή, θα υπάρξει αντίδραση από τη Nova, η οποία περιμένει να γίνει η κλήρωση, να οριστεί το πρόγραμμα και φυσικά, να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου.

Εν ολίγοις, με τα δεδομένα που υπάρχουν, το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η πρώτη σέντρα και να πάει για Σεπτέμβριο είναι αρκετά πιθανό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις