Αναχωρεί την Δευτέρα για το Ελατοχώρι ο Ολυμπιακός Β.

Ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις στο Βόλο για τους παίκτες του Ολυμπακού Βόλου. Σήμερα Κυριακή η ομάδα θα έχει ρεπό, καθώς την Δευτέρα το πρωί η αποστολή θα αναχωρήσει για το Ελατοχώρι Πιερίας, προκειμένου μέχρι τις 9 Αυγούστου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Η τεχνική ηγεσία θα δουλέψει για ένα δεκαήμερο με τους ποδοσφαιριστές στον τομέα της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, αλλά και σε θέματα τακτικής με μπάλα. Τόσο στο δημιουργικό κομμάτι και στην επίθεση, όσο και στον ανασταλτικό τομέα. Ο Ολυμπιακός πέρυσι αντιμετώπισε σημαντικό πρόβλημα, όσον αφορά την αξιοποίηση των στατικών φάσεων. Αρκεί να αναφέρουμε, πως ελάχιστα τέρματα, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, προήλθαν είτε από εκτελέσεις κόρνερ, είτε από εκτελέσεις φάουλ. Ο φετινός Ολυμπιακός διαθέτει τους παίκτες εκείνους, που μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επίτευξη τερμάτων από στατικές φάσεις, όπως επιτάσσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Επίσης, διαθέτει επιθετικούς, που έχουν την ικανότητα και την ευχέρεια στο σκοράρισμα, αλλά και πλάγιους επιθετικούς, οι οποίοι έχουν ταχύτητα, πατούν περιοχή και σκοράρουν.

Όλα αυτά, βέβαια, περιμένουμε να τα δούμε μέσα στο γήπεδο, όταν οι παίκτες θα αρχίσουν να βρίσκονται μεταξύ τους, θα αποκτήσουν χημεία και θα εφαρμόζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτά που θέλει η τεχνική ηγεσία και τα οποία διδάσκει στις προπονήσεις.

Ο Ολυμπιακός εκ των πραγμάτων θα είναι αναγκασμένος σε κάθε παιχνίδι να καλείται να διασπάσει πολυπρόσωπες άμυνες, τόσο στα εντός έδρας παιχνίδια (κυρίως), όσο και στα εκτός. Αυτό προϋποθέτει καλή κυκλοφορία μπάλας, υπομονή στο παιχνίδι, πλαγιοκοπήσεις, αλλά και καλά τελειώματα από τους παίκτες που θα έρχονται σε θέση βολής. Όλα αυτά θα τα δουλέψει η ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και στα φιλικά παιχνίδια που θα ακολουθήσουν, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του κάθε παιχνιδιού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις