Κούγιας: «Δεν πήρα τον Ιωνικό για να κοντράρω τον Μελισσανίδη»

Για την αναβολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας πως έπρεπε να γίνει, ενώ για τον Ιωνικό ξεκαθάρισε πως δεν τον πήρε για να κοντράρει τον Μελισσανίδη.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ μιλώντας στον «FAIR PLAY FM 96,1» ανέφερε αρχικά για την αναβολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Super League: «Έπρεπε να αναβληθεί η κλήρωση, στην πραγματικότητα αναβάλαμε την επίσημη προκήρυξη του πρωταθλήματος, γιατί εάν γινόταν κλήρωση, θα έπρεπε να γίνει και η επικύρωση προκήρυξης του πρωταθλήματος. Άρα αυτό ήταν ένα φυσικό επακόλουθο. Το θέμα είναι ότι εδώ συγκρίνουμε πράγματα ανόμοια, δηλαδή τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με το Ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας σε τέτοια πρωταθλήματα παίρνουν 20 εκατομμύρια. Εκεί δεν μπορείς να γίνεις επαγγελματικό σωματείο χωρίς δικό σου γήπεδο. Θα πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο αριθμό οπαδών, πράγματα τα οποία εγώ λέω εδώ και χρόνια ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν στην Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, μπορεί να υπάρξει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Στο δικό μας πρωτάθλημα φέτος λοιπόν υπάρχει αξιοπιστία, αλλά λείπουν ομάδες όπως ο Ηρακλής και η Παναχαϊκή, αλλά και άλλες ομάδες που αξίζουν να παίζουν. Το μεγάλο πρόβλημα φέτος ήταν τα οικονομικά των ομάδων λόγω μη ύπαρξης τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Για εμένα βέβαια αυτό είναι υπερβολή, γιατί στην Λάρισα είχαμε λιγότερα χρήματα από άλλες ομάδες. Δεν μιλήσαμε ποτέ για θέμα ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος. Τώρα κάποιες ομάδες δεν θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα γιατί δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Όλο αυτό που κάνουν δεν δικαιολογείται νομικά. Θα πρέπει να έχεις και κάτι να προσφέρεις για να πάρεις συμβόλαιο. Άρα έχουμε θέμα όσον αφορά στις ομάδες. Όποιος δεν υπογράφει προκήρυξη πέφτει. Μπορεί να πέσουν οι ομάδες που δεν θα υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος και να ανεβούν από την Β΄κατηγορία, το προβλέπει αυτό ο ΚΑΠ, αλλά πιστεύω θα βρεθεί λύση και θα βρουν συμβόλαιο».

Για τον Ιωνικό: «Ναι πήρα την ομάδα, όχι για να κοντράρω τον Μελισσανίδη, γιατί ποτέ δεν ήταν πρόεδρος εκεί. Ο μόνος που είχε να κάνει με τον Ιωνικό ήταν ο Μιχάλης Σπανός. Τώρα την ομάδα θα την αναλάβει ο γιος μου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις