Π. Αμανατίδης: Η δύναμή μας θα πρέπει να είναι στο μυαλό μας (video)

Ο Περικλής Αμανατίδης θα είναι φέτος ο τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Αυτό το διάστημα βρίσκεται με την ομάδα στο Ελατοχώρι Πιερίας, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο Μακεδόνας τεχνικός μίλησε για τον Ολυμπιακό, την φιλοσοφία που τον διακρίνει, ως προπονητή και τόνισε πως φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να επιστρέψουν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αναφέρθηκε στη συσπείρωση του κόσμου του Ολυμπιακού, στη δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και πολλά άλλα.

Ένα μέρος της συνέντευξης του Περικλή Αμανατίδη στην εφημερίδα “Θεσσαλία”:

Πως πήρατε την απόφαση να έρθετε να εργαστείτε στον Ολυμπιακό Βόλου, σε μία ομάδα Γ Εθνικής;
«Καταρχάς δεν θεωρώ τον Ολυμπιακό Βόλου ομάδα Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Μου άρεσε πάρα πολύ το πρότζεκτ που μου παρουσιάστηκε και πιστεύω, επειδή έχω δουλέψει ξανά στο Βόλο, πως η πόλη είναι ιδανική για αθλητές και στελέχη, να δουλεύουν σ’ αυτήν. Με χαρά, λοιπόν, αποφάσισα και δέχτηκα να δουλέψω στον Ολυμπιακό. Νομίζω, ότι τα αποτελέσματα θα δείξουν, αν η επιλογή μου αυτή ήταν σωστή».

Έχετε οκτώ ανόδους στο ενεργητικό σας. Αποτελεί πρόκληση για σας ο Ολυμπιακός;
«Αποτελεί πρόκληση για μένα όποια ομάδα κι αν εργάζομαι. Όλες οι επιτυχίες ήταν ξεχωριστές και διαφορετικές. Όλες είχαν τη δική τους σημασία. Μ’ αυτή την έννοια θα ήθελα πολύ να πανηγυρίσω με τον Ολυμπιακό, άλλη μία επιτυχία, όπως και όλοι στην ομάδα. Μαζί με τους ποδοσφαιριστές να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας και να επαναφέρουμε την ομάδα στη φυσική της θέση».

Βλέπουμε φέτος πως ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ δυνατό ρόστερ και μάλιστα με πολλούς από αυτούς τους ποδοσφαιριστές έχετε δουλέψει στο παρελθόν…
«Σίγουρα ο Ολυμπιακός διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Όλα θα φανούν μέσα στις γραμμές του γηπέδου. Θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη προσπάθεια. Διαφορετικά, όλοι οι παίκτες γίνονται μέτριοι. Οι ποδοσφαιριστές ξεχωρίζουν με βάση την προσπάθεια τους. Από κει και πέρα θα μετρήσει η ποιότητα, την οποία σίγουρα διαθέτουν. Άρα, ουσιαστικά για μας φέτος δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Υπάρχει πίστη, θέληση, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχουμε θέσει. Αν αυτό δεν γίνει με προσπάθεια και σύμπνοια, νομίζω δεν θα πετύχει. Άσχετα, αν το ρόστερ είναι πολύ καλό. Θα δείτε πάρα πολλές φορές μέτρια ρόστερ να κάνουν μία καλή ομάδα. Δυνατά ρόστερ από μόνα τους δεν κάνουν σούπερ ομάδες».

Η φιλοσοφία του Περικλή Αμανατίδη ως προπονητή;
«Μου αρέσει γενικά το ποδόσφαιρο ως άθλημα. Θέλω παραγωγή παιχνιδιού. Θέλω ομάδες που να φέρνουν αποτελέσματα, αλλά να έχουν και αγωνιστική ταυτότητα. Αυτό το έχω μέσα μου. Το θέμα, όμως, δεν είναι η φιλοσοφία  που έχω, αλλά αν αυτό θα φανεί στην ομάδα την οποία θα φτιάξουμε. Αυτό θα μετρήσει. Οπότε, θα περιμένουμε λίγο να δούμε το αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο».

Πώς βλέπετε το νέο πρωτάθλημα; Θα είναι δύσκολο; Υπάρχουν ομάδες που μπορούν να κάνουν ζημιές;
«Το πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα οργανωθούν και θα ενισχυθούν όλες οι ομάδες, γιατί υπάρχει μεγάλη πληθώρα παικτών που αποφασίζουν να πάνε σε μία ομάδα για να παίξουν. Οι πρώτοι 11 παίκτες όλων των ομάδων θα είναι αξιόλογοι.  Εμείς δεν πρόκειται να φοβηθούμε καμία. Έχω μία φιλοσοφία την οποία θέλω να περάσω στην ομάδα. Σεβασμός για όλους τους αντιπάλους, σκοτώνουμε το φόβο και θα πορευτούμε με αυτό».

Όλη η συνέντευξη του Περικλή Αμανατίδη στην εφημερίδα “Θεσσαλία”

 Δείτε στο video που ακολουθεί τις δηλώσεις του Περικλή Αμανατίδη:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις