Μπύρος: «Ο στόχος μας να πρωταγωνιστήσουμε»

Στην ΕΡΤ3 μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δόξα Γιάννης Μπύρος με αφορμή το γεγονός της πρώτης σύναξης και της πρώτης προπόνησης στο νέο πρωτάθλημα.

Νωρίτερα ο μεγαλομέτοχος των «μαυραετών» μίλησε με όλους. Αρχικά με τους συνεργάτες του, στην συνέχεια με τους προπονητές και το τεχνικό προσωπικό και πριν μιλήσει στην κάμερα του κρατικού καναλιού πέρασε από τα αποδυτήρια για να δώσει τις ευχές του και στους παίκτες της ομάδας.

Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις ο Γιάννης Μπύρος δήλωσε:

-Ένα νέο ξεκίνημα για τη Δόξα, ποιος είναι ο στόχος;

«Ο στόχος είναι να πρωταγωνιστήσουμε. Η ιστορία της ομάδας είναι τέτοια που δεν μπορεί να πάει σε κάτι λιγότερο από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο. Συμπληρώνουμε εκατό χρόνια παρουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτή την ομάδα. Αφού είναι από τις πιο ιστορικές, δεν πρέπει να είναι κάτω σε κατηγορία, πρέπει να ανέβει».

-Σε μια εποχή πολύ δύσκολη οικονομικά, από όπου λείπουν οι επενδυτές ο Γιάννης Μπύρος βάζει ξανά το χέρι στην τσέπη και δηλώνει ότι είναι παρών στην Δόξα.

«Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να εγκαταλείψω αυτή την ομάδα τουλάχιστον αν δεν της βρω κάτι καλύτερο από αυτό που κάνω εγώ».

-Πόσο σημαντικό είναι να έχετε κοντά σας τους φιλάθλους της ομάδας;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Ελπίζω φέτος, στην τρίτη χρονιά που είμαι στο τιμόνι της ομάδας, να είναι καλύτερα από πέρσι που ήταν χειρότερα από την πρώτη χρονιά».

-Το όραμα του Γιάννη Μπύρου παραμένει να δει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Παραμένει και θα παραμένει όσο αντέχει η τσέπη μου. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος και ο πρωταθλητισμός απαιτούν… βαθιά τσέπη. Δεν είμαι γιος εφοπλιστή. Βγάζω ιδρωμένα χρήματα. Εάν βγάζω περισσότερα θα μπορώ να δίνω, αν βγάζω λιγότερα δεν θα μπορώ».

-Είναι σημαντικό όμως ότι αγαπάτε την ομάδα, την έχετε μέσα στην καρδιά σας.

«Φυσικά την αγαπάω. Για αυτό κάνω αυτό που κάνω. Ωστόσο αγάπη και επιβίωση έχουν τα όρια τους».

-Καινούργιος προπονητής, καινούργιο ρόστερ, έμεινε και ο βασικός κορμός.

«Ο νέος μας προπονητής μου αρέσει πάρα πολύ. Με εκφράζει το ήθος του. Θέλω να έχουμε μια ομάδα που να βγάζει ήθος προς τα έξω».

-Θα γίνουν άλλες προσθήκες;

«Θα δει ο προπονητής μας στην προετοιμασία, θα αξιολογήσει και αν χρειαστούμε κάτι θα προσθέσουμε και κάποιες άλλες πινελιές».

-Βλέπουμε ότι τα έργα στο γήπεδο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από πέρσι. Έχει γίνει ένα διαφορετικό γήπεδο.

«Ότι μπορούμε κάνουμε. Όσα χρήματα μας περισσεύουν τα βάζουμε στο γήπεδο».

-Σκέφτεστε κάτι άλλο, να περιμένουμε κάτι για τα επόμενα χρόνια;

«Αν πάνε καλά οι δουλειές μου να περιμένετε».

-Το μήνυμα σας για τον κόσμο της Δόξας;

«Να είναι πιο κοντά μας φέτος. Να μην με απογοητεύουν. Να μην είμαστε στην κερκίδα οι 900 του Λεωνίδα. Τους 300 τους κάναμε 900. Πρέπει να είναι πολύ περισσότεροι».

Πηγή: SportDrama

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις