Ξεμούδιασμα με “πεντάρα” για τη Νίκη

Το δεύτερό της φιλικό (πρώτο εντός προγράμματος) έδωσε η Νίκη Βόλου κόντρα στην ομάδα του Σαρακηνού, κερδίζοντας με σκορ 5-0. Η αναμέτρηση ήταν καθαρά προπονητικού χαρακτήρα με τον Φάντζιο Μπούις να θέλει να ξεμουδιάσει τους ποδοσφαιριστές του πριν τα «βάσανα» του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στα Χάνια Πηλίου. Τα γκολ για τη Νίκη πέτυχαν οι Κέρι (29’, 32’), Ιορδανίδης (48’), Ματθαίου (63’) και Αλέξανδρος Καρτσαμπάς (71’)

Με τον Αποστολίδη στα γκολπόστ

Με τον Αποστολίδη να παίρνει φανέλα βασικού και να υπερασπίζεται από την πρώτη στιγμή τα γκολπόστ της νέας του ομάδας, παρατάχθηκε η Νίκη στο δεύτερό της φιλικό κόντρα στον Σαρακηνό. Την αμυντική γραμμή αποτέλεσαν οι Παπαδόπουλος, Λάιος, Καρτσαμπάς και Μετούσι, στον άξονα Τσεμπερίδης και Μέτσε σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, ο Γιάννης Δωματάς κάλυψε την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και ο Λόρι Κέρι την δεξιά, σε ρόλο οργανωτή ο Μακενγκό και επιθετική αιχμή ο Βουκομάνοβιτς.

Με τη Νίκη να θέλει να δημιουργήσει αλλά με τους παίκτες της να μην μπορούν να «βρεθούν» και τον Σαρακηνό να κρατά εύκολα τους κυανόλευκους εκτός περιοχής, πέρασαν τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα. Εξαιρέσεις αποτέλεσαν δύο λάθη της άμυνας των φιλοξενούμενων που έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του Μπούις να φτάσουν κοντά στο γκολ. Στην πρώτη (15’) ο Κέρι έστρωσε στον Μέτσε, το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γράντας ενώ στη δεύτερη ο Βουκομάνοβιτς «διάβασε» το λάθος γύρισμα του Ρουκά, πάσαρε στον Δωματά με το σουτ του τελευταίου να κοντράρει στον Γιαμαλή και να καταλήγει άουτ.

Σόου Λόρι Κέρι και 3-0

Η Νίκη κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα των φιλοξενούμενων στο 29’ όταν ο Βουκομάνοβιτς από δεξιά έκανε την παράλληλη, συρτή σέντρα με τον Κέρι με προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σαρακηνού και να γράφει το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο κυανόλευκος μέσος πέτυχε ακόμη ένα γκολ με ακόμη πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ο Δωματάς άνοιξε προς τον Κέρι και προς τη δεξιά πλευρά της περιοχής του Σαρακηνού, με τον μέσο της Νίκης να πιάνει ένα τεχνικό σουτ στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του Γράντα.

Παρά τις αρκετές αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο. Η Νίκη συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να ελέγχει τον χώρο της μεσαίας γραμμής και να ψάχνει τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Κάτι που δεν άρχισε να γίνει, χάρη στην έμπνευση του Λόρι Κέρι και την εκτελεστική δεινότητα του Ιορδανίδη. Συγκεκριμένα, στο 48’ ο Κέρι πέρασε κάθετα στην περιοχή στον Ιορδανίδη, με τον τελευταίο να πιάνει το σουτ στην κίνηση γράφοντας το 3-0 για τη Νίκη Βόλου.

Συνέχεια με τους «μικρούς» και 5-0

Οι πολλές αλλαγές επηρέασαν τη συνοχή της αμυντικής λειτουργίας του Σαρακηνού με αποτέλεσμα η Νίκη να βρει πιο εύκολα διαδρόμους προς αντίπαλα καρέ. Επιθετικά οι φιλοξενούμενοι δεν φάνηκαν ιδιαίτερα, έχοντας όμως μία καλή ευκαιρία να παραβιάσουν την εστία της Νίκης. Στο 59’ ο Κοντοβάς έκανε το σουτ στην κίνηση σε σέντρα συμπαίκτη του, όμως ο Μάνος Αποστολίδης ήταν σε ετοιμότητα μπλοκάροντας την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Νίκη με πρωταγωνιστές δύο ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες της αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Βουρδάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Ματθαίου να επιχειρεί το βολ πλανέ, στέλνοντας την μπάλα της εστίας του Σαρακηνού. Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε με σκόρερ τον Αλέξανδρο Καρτσαμπά, όταν σε σέντρα του Γιάννη Ντινιωτάκη από τα αριστερά, ο νεαρός επιθετικός με κεφαλιά νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε. Στο 79’ η Νίκη θα μπορούσε να σημειώσει ακόμη ένα γκολ όταν ο Σιώμος με σουτ στην κίνηση θα «σημαδέψει» το δεξί δοκάρι της εστίας του Σαρακηνού.

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Θ. Παπαδόπουλος (66’ Σιώμος), Καρτσαμπάς Χρ. (46’ Καντούτσης), Λάιος (51’ Τσουχλάι), Μετούσι (46’ Παπαδήμας), Τσεμπερίδης (57’ Ντινιωτάκης), Μέτσε (66’ Αλ. Καρτσαμπάς), Μακένγκο (46’ Ιορδανίδης), Δωματάς (62’ Ματθαίου), Κέρι (51’ Βουρδάκης), Βουκομάνοβιτς (46’ Αναστασίου)

Σαρακηνός: Γράντας (30’ Κοντογιάννης), Ρουκάς, Ντούρο, Μοράλες, Γιαμαλής, Σιγαλάκος, Καλαμάτας, Τσεκούρας, Μόσιος, Β. Ρακής, Σιώμος.

Σαρακηνός(Β’ μέρος): Κοντογιάννης (60’ Πρέζας), Γ. Μαστακούλης, Ντούρο, Φέζο, Ηλ. Ρακής, Λάιος, Θάνος, Κοντοβάς, Αντζούρης, Τσάινα, Νιαώτης.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις