Σ. Πετσιμέρης: Χαρά μου να δουλεύω με ποιοτικούς παίκτες (video)

Ο Σωτήρης Πετσιμέρης δεν είναι απλά ο γυμναστής του Ολυμπιακού. Αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του Περικλή Αμανατίδη, με τον προπονητή των «ερυθρολεύκων» να του έχει δώσει αυξημένες αρμοδιότητες. Οι δυο τους συνεργάζονται αρμονικά και βγαίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην προετοιμασία της ομάδας. Ο Βολιώτης τεχνικός μίλησε για τις συνθήκες που υπάρχουν φέτος στον Ολυμπιακό και τη δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία. Αναλυτικά:

Πώς βλέπετε τη χρονιά που ήδη έχει ξεκινήσει για την ομάδα;
«Από τις πρώτες μέρες βλέπουμε όλοι, που είμαστε κοντά στην ομάδα. ότι πρόκειται για μία χρόνια τελείως διαφορετική. Τόσο από θέμα οργάνωσης, όσο και έμψυχου υλικού. Οπότε μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική ομάδα, σε σχέση με πέρυσι και για μία τελείως διαφορετική προσπάθεια που επιχειρείται».

Είναι φέτος οι συνθήκες κατάλληλες για να πετύχει ο Ολυμπιακός το στόχο της ανόδου;
«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και δεν αρμόζει να παίζει στην Γ’ εθνική κατηγορία. Πιστεύω, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και όλοι έχουν καταλάβει, όσοι πλαισιώνουν τον σύλλογο, πώς έφτασε ο καιρός η ομάδα να βρει ξανά την παλιά της αίγλη και σύντομα να επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ».

Η διοικητική ηρεμία παίζει σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια;
«Οπωσδήποτε. Πιστεύω, πως είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Όταν υπάρχει διοικητική ηρεμία, η ομάδα λειτουργεί σωστά σε όλα τα επίπεδα. Είναι σημαντικό να εξασφαλίζει η διοίκηση την καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών, αλλά και να υπάρχουν τα κατάλληλα υλικά για να γίνεται σωστά η δουλειά στις προπονήσεις. Γιατί, δεν φτάνουν μόνο οι γνώσεις. Χρειάζεται και το κατάλληλο υλικό. Γενικά η διοίκηση είναι αυτή που δημιουργεί το καλό κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

Βλέπουμε ότι η ομάδα δουλεύει με επιστημονικές μεθόδους στην προετοιμασία…
«Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Η προετοιμασία έχει δομηθεί, ώστε να μην είναι μία προετοιμασία ομάδας Γ’ Εθνικής, αλλά συλλόγου που αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία. Με τον Περικλή Αμανατίδη έχουμε μία πάρα πολύ καλή σχέση. Συζητάμε μεταξύ μας, φροντίζουμε η προπόνηση να στηρίζεται στην προηγούμενη και να υπάρχει μία αλληλουχία. Αυτό δίνει και στους παίκτες ένα ακόμα μεγαλύτερο έναυσμα, ούτως ώστε την κάθε προπονητική μονάδα να τη βλέπουν ως μία αφετηρία για να κερδίσουν πράγματα».

Ποια είναι η φετινή αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας;
«Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει τίποτα άλλο, πέρα από ποδόσφαιρο κατοχής. Είναι αυτός που θα ανεβάζει ή θα κατεβάζει τον ρυθμό του παιχνιδιού και αυτός που θα έχει το πάνω χέρι. Που θα κάνει… κουμάντο μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να έχουμε την μπάλα πάρα πολλή ώρα στην κατοχή μας, να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι πρέπει να κάνουμε και στις στιγμές του παιχνιδιού που δεν θα έχουμε την μπάλα. Από την άλλη να είμαστε έτοιμοι, όταν πάρουμε την μπάλα, να λειτουργήσουμε ανάλογα, ως ομάδα, πάντα με αυτοματισμούς στο παιχνίδι μας».

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ. Πόσο δύσκολο είναι για την τεχνική ηγεσία να επιλέγει κάθε φορά το καλύτερο σχήμα και να κρατά ισορροπίες στην ομάδα;
«Η διοίκηση είναι αυτή που δίνει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να έχει ποιοτικούς παίκτες. Ο τεχνικός διευθυντής, Θωμάς Μακρής και ο προπονητής φρόντισαν, μαζί με τη διοίκηση, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να έχει ένα πλήρες ρόστερ. Για μας, που είμαστε στην τεχνική ηγεσία, αυτό είναι μία πρόκληση. Έτσι ώστε οι προπονήσεις να κυμαίνονται πάντα σε υψηλό επίπεδο. Διότι οι ποδοσφαιριστές έχουν παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες και είναι σίγουρο, ότι μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν. Είναι χαρά και για μας να δουλεύουμε με ποιοτικούς παίκτες».

Φέτος υπάρχει μία συσπείρωση άνευ προηγουμένου, όσον αφορά τον κόσμο..
«Ο κόσμος του Ολυμπιακού από παλιά είχε συνηθίσει να βλέπει την ομάδα να βρίσκεται ψηλά. Πέρασαν δύσκολα χρόνια. Υπήρχαν περίοδοι και καλές και κακές. Ωστόσο, ο κόσμος πάντα στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει πάντα την ομάδα. Φέτος βλέπει ότι γίνονται πράγματα που μόνο χαρά μπορούν να φέρουν. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, άλλωστε, είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας. Ο κόσμος είναι αυτός που δίνει δύναμη, τόσο στη διοίκηση, όσο και σε μας, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις οποιεσδήποτε δυσκολίες και να φέρουμε την ομάδα και πάλι ψηλά».

Τι είναι αυτό που θα πρέπει ο Ολυμπιακός να προσέξει ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα;
«Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φοβάται μόνο τον κακό του εαυτό. Τίποτα άλλο. Θα είναι μία ομάδα δυνατή, προστατευμένη από κάθε πλευρά, αγωνιστική, εξωαγωνιστική και διοικητική. Ο Ολυμπιακός θα είναι μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει».

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις