Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: Εκτός τελικών Καλανδαρίδης-Στεργιάκας

Εκτός μεγάλου τελικού έμειναν τα δυο ελληνικά πληρώματα που αγωνίστηκαν στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας κι έτσι η μοναδική ελληνική παρουσία στους τελικούς της διοργάνωσης, σήμερα Κυριακή θα είναι αυτή της Κατερίνας Νικολαϊδου στο αγώνισμα του σκιφ.

Η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2014 στο Βελιγράδι στο ίδιο αγώνισμα θα αντιμετωπίσει στην 6ηδιαδρομή με αντιπάλους τις Ντουμτσένκο (Ουκρανία), Λόμπνίγκ (Αυστρία), Γκμέλιν (Ελβετία), Τοντοντονάτι (Ιταλία) και Πέτερσεν (Δανία).

Άτυχος  στάθηκε ο Σπύρος Γιάνναρος που συμμετείχε στον ημιτελικό του σκιφ ελ βαρών. Ένα πλοκάρισμα στο σύστημα εκκίνησης του στίβου ανάγκασε τους διοργανωτές στην αναβολή του αγώνα για πάνω από δυο ώρες ενώ προκάλεσε και μικροζημιές στις περισσότερες βάρκες.

Ο ημιτελικός έγινε στο φινάλε του προγράμματος του Σαββάτου και οι περισσότεροι αθλητές παρουσιάστηκαν φανερά επηρεασμένοι από το συμβάν. Ο Γιάνναρος τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 7:12.75 και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του αγωνίσματος την Κυριακή.

Εκτός τελικού έμεινε και το διπλό σκιφ με τους Καλανδαρίδη- Στεργιάκα (ΦΩΤΟ). Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατηγορία κάτω των 23   άγγιξαν την πρόκριση περνώντας 3οι στα 1000μ. τερμάτισαν όμως  στην 4η θέση με 6:29.14 και θα πάρουν μέρος στον μικρό τελικό σήμερα Κυριακή.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών στον μικρό τελικό οι Ασουμανάκη-Αγγελοπούλουπήραν τη 2η θέση και 8η στη γενική με χρόνο 7:12.16 ενώ η τετράκωπος άνευ των γυναικών με τις  Τσαμοπούλου-Μπιτζιαίου-Γεωργούδη-Κυρίδου πήραν την 3ηθέση στον μικρό τελικό με 6:57.16 και κατετάγησαν 9εςστη γενική.

Οι ελληνικές συμμετοχές στη σημερινή τελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ώρες Ελλάδας) έχουν ως εξής:

11:59 Διπλό σκιφ ελ βαρών (α) Νικολαϊδης-Μαρόκος (ΤΕΛΙΚΟΣ Γ΄)

12:13 Σκιφ ελ βαρών (α): Σπύρος Γιάνναρος (ΤΕΛΙΚΟΣ Β΄)

12:20 Διπλό σκιφ (α): Στεργιάκας-Καλανδαρίδης (ΤΕΛΙΚΟΣ Β΄)

12:41 Διπλό σκιφ ελ βαρών(γ): Βόντζου-Εμμανουηλίδου (ΤΕΛΙΚΟΣ Β΄)

14:30 Σκίφ (γ): Κατερίνα Νικολαϊδου (ΤΕΛΙΚΟΣ Α΄)