Μάλμε ή Βίντι, ο επόμενος αντίπαλος της ΑΕΚ

Η Μάλμε ή η Βίντι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Champions League, αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σέλτικ στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το πρώτο ματς θα γίνει εκτός έδρας και η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Πρόκειται σαφώς για δύο ομάδες που δεν αποτελούν φόβητρο για την «Ένωση», η οποία έχει μπροστά της δύσκολο έργο με τους Σκοτσέζους που είναι μία δυνατή και γρήγορη ομάδα, και ίσως εκεί θα κριθεί αν η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα σηκώσει «σεντόνι» τη φετινή χρονιά.

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, αν κατορθώσει μετά τη Βασιλεία να αποκλείσει και τη Σπαρτάκ Μόσχας, τότε θα αντιμετωπίσει νικητή του ζευγαριού Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία).

Οι αγώνες στα play offs του Champions League είναι προγραμματισμένοι στις 21/22 και 28/29 Αυγούστου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των πλέι οφ του Champions League 

Ερυθρός Αστέρας / Σπαρτάκ Τρναβα – Σάλτσμπουργκ / ΣκεντίγιαΚαρ
Καραμπάγκ / ΜΠΑΤΕ – Αϊντχόφεν
Γιούνγκ Μπόις – Αστάνα / Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μάλμε / Βίντι – ΑΕΚ / Σέλτικ
Μπενφίκα / Φενέρμπαχτσέ – ΠΑΟΚ / Σπαρτάκ Μόσχας

Σταντάρ Λιέγης / Άγιαξ – Σλάβια Πράγας / Ντιναμό Κιέβου

Το προφίλ των Μάλμε και Βιντεότον, υποψηφίων αντιπάλων της ΑΕΚ στα playoffs του Champions League

Η ομάδα της Σουηδίας, στην οποία αγωνίζεται ο… παλιόφιλος Άρνορ Τρίστασον αλλά και ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού Γκιγέρμο Μολίνς, μετρά 108 χρόνια ιστορίας. Έχει χρώματα το γαλάζιο και το άσπρο και έδρα το ομώνυμο στάδιο, χωρητικότητας 22.500 θεατών. Έχει κατακτήσει 20 φορές το πρωτάθλημα και 14 το Κύπελλο, ενώ το 1979 ήταν φιναλίστ στο Κυπελλούχων. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γερμανός Ούβε Ρέσλερ, ενώ πιο γνωστός παίκτης της ομάδας είναι ο 35χρονος φορ Μάρκους Ρόζενμπεργκ, με μεγάλη καριέρα σε Άγιαξ και Βέρντερ μεταξύ άλλων. Στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε την Ντρίτα από το Κόσοβο με δύο νίκες (0-3, 2-0) και στον δεύτερο την Κλουζ (0-1, 1-1). Στο τρέχον πρωτάθλημα Σουηδίας, μετά από 16 αγώνες, είναι μόλις έκτη με 25 βαθμούς, στο -11 από την πρωτοπόρο ΑΪΚ.

Η Βιντεότον ή Βίντι, όπως ονομάζεται πλέον, ιδρύθηκε το 1941, έχει χρώματα το μπλε και το κόκκινο και η έδρα τους είναι στην πόλη Φέχερβαρ (14.200 θεατών) καθώς το νέο της γήπεδο είναι υπό κατασκευή. Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ουγγαρίας, ενώ το 1985 έφτασε μέχρι τον τελικό του UEFA. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σέρβος Μάρκο Νίκολιτς και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι έμπειροι διεθνείς αμυντικοί Γιούχαζ και Τάμας, ο μέσος Χούζτι, ο Σέρβος φορ Μάρκο Σέποβιτς που πέρασε για λίγο από τον Ολυμπιακό, αλλά και ο συμπατριώτης του επιθετικός Ντάνκο Λάζοβιτς που προ τετραετίας είχε απασχολήσει την ΑΕΚ. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε με 2-1 εντός και 1-1 εκτός της Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο και στον δεύτερο τη Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία με 1-0 εντός και 0-0 εκτός. Στο τρέχον πρωτάθλημα μετρά μια νίκη και μία ισοπαλία σε δύο αγώνες όντας πέμπτη αλλά με ένα ματς λιγότερο από Φερεντσβάρος και Χόνβεντ που έχουν το απόλυτο.

Με Σπαρτάκς Γιουρμάλα ή Σουντούβα η ΑΕΚ αν αποκλειστεί από Σέλτικ

Αυτός είναι ο δρόμος της ΑΕΚ προς το Europa League, αν αποκλειστεί στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League από τη Σέλτικ.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν μια εκ των Σπάρτακς Γιουρμάλα (Λετονία) και Σουντούβα (Λιθουανία) στα play off της διοργάνωσης και σε περίπτωση που ξεπεράσει το συγκεκριμένο εμπόδιο, θα βρεθεί στους ομίλους του Europa League. Προφανώς και πρόκειται για χαμηλό (στη θεωρία) εμπόδιο για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη και θα είναι το απόλυτο φαβορί, αν δεν τα καταφέρει κόντρα στους Σκωτσέζους.

Οι πρώτοι αγώνες για τα play off του Champions League είναι προγραμματισμένοι για τις 23 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 30 του μήνα.

Υπενθυμίζεται πως ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση αποκλεισμού στον τρίτο προκριματικό του Champions League από τη Σπαρτάκ ή στα playoffs από Μπενφίκα ή Φενέρμπαχτσε, θα παίξει απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Τα ζευγάρια της κλήρωσης των πλέι οφ του Europa League

Ολίμπια Λουμπλιάνας / Ελσίνσκι – Ερυθρός Αστέρας / Σπαρτάκ Τρνάβα
Χαποέλ Μπερ Σεβά / ΑΠΟΕΛ – Αστάνα / Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Κορκ / Ρόζενμποργκ – Σάλτσμπουργκ / Σκεντίγια
Λέγκια Βαρσοβίας / Ντουντελάνζ / – Αλασκέρτ / Κλουζ

Σπάρτακς Γιούρμαλα / Σούντουβα – ΑΕΚ / Σέλτικ 
Σερίφ / Βαλούρ – Καραμπάγκ / ΜΠΑΤΕ
Μάλμε / Βίντι – Νιού Σεντς / Μίντιλαντ
Τορπέντο Κουτάισι / Κουκέσι – Λουντογκόρετς / Ζρίνσκι

Σλόβαν Μπρατισλάβας / Ραπίντ Βιέννης – Χάιντουκ Σπλιτ / Φότμπαλ
Σίγμα Όλομουτς / Καϊράτ Αλμάτι – Σεβίλλη / Ζαλγκίρις
Απόλλων Λεμεσού / Ντιναμό Μπρεστ – Φίτεσε / Βασιλεία
Σαρπσμποργκ / Ριέκα – Πιούνικ / Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ρέιντζερς / Μάριμπορ – Ούφα – Προγκρές
Γιαγκελόνια / Γάνδη – Μάριουπολ / Μπορντό
Χάποελ Χάιφα / Αταλάντα – ΤΣΣΚΑ Σόφιας / Κοπεγχάγη
Νόρτζελαντ / Παρτίζαν – Μπεσίκτας / Λασκ
Τρέντσιν / Φέγενορντ – Στουρμ / ΑΕΚ Λάρνακας
Γκενγκ / Λεχ Πόζναν – Σπαρτάκ Σουμπότιτσα / Μπρόντμπι
Ολυμπιακός / Λουκέρνη – Μπασάκσεχιρ / Μπέρνλεϊ
Ζόρια / Μπράγκα – Λειψία / Κραϊόβα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις