Κούγιας: Η σημερινή Β’ Εθνική θα γίνει ερασιτεχνική…

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «FAIR PLAY FM 96,1» και αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης, ερωτηθείς για την πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη.

Τόνισε ότι τα “θέλω” του Υφυπουργού Αθλητισμού θα περάσουν και συνάμα ανέλυσε τις συνέπειες που θα επιφέρει η υλοποίηση της αναδιάρθρωσης στα πρωταθλήματα της χώρας.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ:

Για τις προθέσεις του Υφυπουργού για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Περιμένουμε τις εξελίξεις. Ο κ. Βασιλειάδης θέλει πολύ να πετύχει αυτό το εγχείρημα και πιστεύω ότι στο τέλος θα το πετύχει. Είναι φιλόδοξο παιδί και θέλει να πετύχει στην αρχή της πολιτικής του καριέρας. Απλά εγώ επιμένω ότι είναι λάθος».

Για τις συνέπειες που θα επιφέρει η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Η League 1 και η League 2 θα είναι επαγγελματικές κατηγορίες και θα έχουν τα δικά τους έσοδα. Η σημερινή Β’ Εθνική θα γίνει ερασιτεχνική. Από τη φετινή Β’ Εθνική θα ανέβει απευθείας μία ομάδα στην καλύτερη περίπτωση. Ενδεχομένως να γίνουν μπαράζ με τις τέσσερις πρώτες ομάδες και τις αντίστοιχες τελευταίες της Superleague. Στη League 2 η κάθε ομάδα θα έχει εγγυημένα έσοδα 1 εκατ. ευρώ. Στη σημερινή Γ’ Εθνική είναι ο γιος μου στον Ιωνικό. Αν η ομάδα δεν ανέβει, τότε στην ουσία θα χάσει μία κατηγορία του χρόνου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις