Δωματάς: «Πάνω απ’ όλα η ομάδα»

Ο Γιάννης Δωματάς ήρθε στη Νίκη Βόλου για να προσθέσει ποιότητα και ταχύτητα στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Τον 26χρονο Κρητικό συναντήσαμε στα Χάνια Πηλίου, όπου η βολιώτικη ομάδα πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, καταγράφοντας τις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Δωματά στο goalpost.gr

«Θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά και θα υπάρχει πίεση καθώς οι στόχοι είναι υψηλοί. Όλο το τμήμα προσπαθεί για το καλύτερο, γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά κάτι που φαίνεται ήδη από τις πρώτες ημέρες μέσα στο γήπεδο.

Ο καθένας μας θα βάλει από ένα κομμάτι που θα βοηθήσει να εκπληρωθεί ο στόχος μας. Η ομάδα θα πάει καλά και παρά το γεγονός πως είμαστε μαζί με τους συμπαίκτες μου λίγες μέρες, είμαστε πολύ δεμένοι, βέβαια είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για οικογένεια και τέτοια πράγματα, αλλά πάμε καλά. Υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός και όλα κυλάνε ομαλά».

Για τους λόγους που χαρακτήρισε την φετινή προσπάθεια «σοβαρή»

«Υπάρχουν ομάδες της κατηγορίας που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την προετοιμασία που κάνουμε εμείς και προετοιμάζονται σε αντίξοες συνθήκες. Εμείς είμαστε στο βουνό, με ιδανικές συνθήκες, με τα συμπληρώματά μας και αποκτούμε τη φυσική κατάσταση που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στο πρωτάθλημα. Όλα λειτουργούν στην εντέλεια και σε επαγγελματικά πλαίσια»

Με ποια ομάδα στην οποία έχει αγωνιστεί θα σύγκρινε τις συνθήκες που του παρέχει η Νίκη Βόλου

«Αυτό που ζω τώρα το συγκρίνω με την σεζόν του 2013 όταν έπαιζα στον Εργοτέλη, που ήμασταν μία παρέα όπως και τώρα και στο τέλος βγήκαμε στην Α’ Εθνική. Υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία. Συνολικά η ομάδα αλλά και οι χαρακτήρες των παικτών. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και κοιτώντας να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει».

Ο έμπειρος επιθετικός δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τους συμπαίκτες του

«Όλοι οι συμπαίκτες μου, είναι αξιόλογοι, ποιοτικοί και πολλοί απ’ αυτούς για παραπάνω κατηγορία. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά και ο κάθε παίκτης έχει τον ρόλο του. Θα υπάρχει τέτοια χημεία που, είτε ο παίκτης παίζει ένα λεπτό, είτε ένα, θα είναι αυτός που πρέπει ώστε να βοηθήσει την ομάδα. Το ρόστερ είναι πολύ ποιοτικό για Γ’ Εθνική».

Για τον ανταγωνισμό που θα υπάρχει λόγω των πολλών ποιοτικών ποδοσφαιριστών για μία θέση στην ενδεκάδα

«Θα υπάρχει σίγουρα υγιής ανταγωνισμός, που θα μας κάνει καλύτερους. Όμως πάνω απ’ όλα βάζουμε την ομάδα».

Για τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά

«Το κύριο χαρακτηριστικό μου η ταχύτητα, το “ένας εναντίον ενός” και ότι δεν είμαι ο εγωιστής, δεν με ενδιαφέρει να βάλω εγώ το γκολ, αν θεωρήσω πως ο συμπαίκτης μου είναι σε καλύτερη θέση θα του δώσω την μπάλα. Η ομάδα πάνω απ’ όλα»

Για τον κόσμο της Νίκης που τον έζησε στο παιχνίδι του «Π. Μαγουλάς» ως παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου

«Έχω ζήσει τον κόσμο της Νίκης ως αντίπαλος. Η Νίκη τότε στην έδρα της ήταν πολύ δυνατή. Μου έκανε  μεγάλη εντύπωση ο κόσμος της. Έζησα ένα πραγματικό ντέρμπι, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος της Νίκης έχει ταλαιπωρηθεί και θα προσπαθήσουμε να τον κάνουμε χαρούμενο και να τον φέρουμε πίσω στο γήπεδο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις