Αλώβητη από τη Σκωτία θέλει να φύγει η ΑΕΚ

Χωρίς αγωνιστικό ρυθμό, αλλά με εξαιρετική ψυχολογία, η AEK θέλει να γίνει εκείνη το φαβορί επί της Σέλτικ, φεύγοντας αλώβητη από την καυτή της έδρα (21:45, Cosmote Sport 1), για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με όπλο τον χαρακτήρα που έχτισε από πέρυσι στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και σύμμαχο την εξαιρετική παράδοση απέναντι σε σκωτσέζικες ομάδες, η πρωταθλήτρια θα κυνηγήσει ένα αποτέλεσμα που ενόψει της ρεβάνς θα φέρει πίεση στους «καθολικούς» και… λαοθάλασσα στο ΟΑΚΑ.

Σε αυτή την προσπάθεια θα έχει δυο μεγάλες απουσίες (των Τσιγκρίνσκι και Μάνταλου), αλλά και αρκετές λύσεις για να καλύψει τα κενά, τόσο στην άμυνα, όσο και μπροστά.

Κατά πάσα πιθανότητα το σχήμα που θα εμπιστευτεί και αυτή τη φορά ο Μαρίνος Ουζουνίδης (και δοκίμασε και στην προπόνηση της Τρίτης στο «Celtic Park») θα είναι και πάλι το 4-4-1-1. Αυτά που μένουν να απαντηθούν είναι δυο ερωτηματικά που υπάρχουν σε ισάριθμες θέσεις: Του παρτενέρ του Σιμόες στα χαφ και του αριστερού ακραίου.

Στην πρώτη περίπτωση ο Άλεφ έχει σοβαρές πιθανότητες να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, μιας και εκτός των άλλων, προσδίδει ύψος στην ενδεκάδα (το οποίο θεωρείται απαραίτητο απόψε στις στημένες φάσεις).

Στην άλλη περίπτωση, μεγάλο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Μάνταλο είναι ο Μπογέ, ο οποίος όχι μόνο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστος και τακτικά, γυρίζοντας να βοηθήσει και στην άμυνα.

Με αυτά τα δεδομένα, η ΑΕΚ θα ξεκινήσει με τον Μπάρκα κάτω από την εστία και τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Οικονόμου και Χουλτ στην άμυνα. Στα χαφ θα βρίσκονται οι Σιμόες-Άλεφ (με τον Γαλανόπουλο να αγωνίζεται σε περίπτωση που δεν επιλεχθεί ο Βραζιλιάνος), στα άκρα οι Μπογέ-Μπακασέτας και ο Κλωναρίδης θα κινείται λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Λιβάγια.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις