Ασύλληπτο 1-2 από Στεφανίδη, Κυριακοπούλου στο επί κοντώ!

Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ελληνικού στίβου. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου κατάφεραν κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά από Έλληνες αθλητές στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες τα «έσπασαν» στον τελικό του επί κοντώ και άφησαν άφωνη όλη την Ευρώπη. Ήταν ένας μεγάλο τελικός που κρίθηκε σε πολύ μεγάλα ύψη με τις δύο αθλήτριες να είναι σε καταπληκτική μέρα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, που επέστρεψε στις μεγάλες διοργανώσεις μετά τη γέννηση της κόρης της υπερέβαλλε εαυτόν. Η 32χρονη αθλήτρια πέρασε με τη δεύτερη τα 4.55 μέτρα και με την πρώτη τα 4.45, 4.65, 4.70 και 4.75 επίδοση που της εξασφάλισε ουσιαστικά το μετάλλιο. Με δεύτερη επιτυχημένη προσπάθεια στα 4.80 μέτρα εξασφάλισε τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο ενώ ήταν η κορυφαία επίδοσή της για φέτος.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατά την προσφιλή τακτική της άφησε τα πρώτα ύψη και ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4.65 μέτρα που πέρασε με την πρώτη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης πέρασε με την πρώτη και τα 4.75 και 4.80 μέτρα, ενώ είχε αφήσει και τα 4.70 στο ενδιάμεσο.

Στη μάχη των δύο Ελληνίδων αθλητριών για το χρυσό μετάλλιο η Νικόλ Κυριακοπούλου είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4.85 μέτρα «έδωσε» το χρυσό μετάλλιο στην Κατερίνα Στεφανίδη. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου έκανε το repeat, όντας η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Η 28χρονη αθλήτρια μάλιστα πέρασε τα 4.85 μέτρα με την τρίτη προσπάθεια, επίδοση που ήταν νέο ρεκόρ αγώνων. Παράλληλα η Στεφανίδη με το 4.85 ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο που ανήκε στην Ανζέλικα Σιντόροβα.

Η Ρωσίδα άλτρια που φάνταζε ως φαβορί πριν τον τελικό ωστόσο με άλμα στα 4.70 που πέρασε με την τρίτη έμεινε στην τέταρτη θέση. Στην τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Βρετανή Χόλι Μπράντσο με άλμα στα 4.75 μέτρα.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις