Η ΝΟVA θέλει τον πρώτο λόγο στο ορισμό αγώνων, η Super League σε ρόλο διαιτητή με την ΕΡΤ

Από τη στιγμή που η NOVA αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις με τη Super League για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του επόμενου πρωταθλήματος και υπέγραψε ξεχωριστές συμβάσεις με εννέα ΠΑΕ (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, Λεβαδειακός, Πανιώνιος, ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Αστέρας) και από τη στιγμή που η ΕΡΤ θα αποκτήσει μόνη της και όχι σε συνεργασία με τη NOVA τα δικαιώματα των άλλων επτά ΠΑΕ (ΠΑΟ, Άρης, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Λαμία, Απόλλωνας) του πρωταθλήματος μπαίνει θέμα ορισμού των αγώνων. Δηλαδή ημερών και ωρών διεξαγωγής τους, που θα πρέπει να βολεύουν τον σχεδιασμό των δύο καναλιών.

Μέχρι το προηγούμενο πρωτάθλημα η NOVA ερχόταν σε συνεννόηση με τη Super League με την οποία είχε συμβληθεί στο πλαίσιο της κεντρικής διαχείρισης και είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο πρόγραμμα, δηλαδή σε ποίες ώρες και ημέρες θα διεξαχθούν οι αγώνες, εκτός αν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις οι λόγοι που είχαν να κάνουν με μετακινήσεις.
Στο επόμενο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Super League είναι υπεύθυνη για τον ορισμό των αγώνων (ημέρες και ώρες), η NOVA δεν συμβάλλεται πλέον μαζί της ώστε να «συναποφασίζουν», επομένως θέλει να εξασφαλίσει ότι θα μπορεί να επηρεάζει, κάτι που εν προκειμένω είναι θεμιτό, το πρόγραμμα των αγώνων. Το ίδιο όμως θα θέλει να κάνει και η ΕΡΤ με τι δικές της ομάδες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SoccerPlus, η NOVA ζητεί από τις ΠΑΕ που συμβάλλονται μαζί της:

– να φροντίζουν ο ορισμός των αγώνων να γίνεται πάντα σε ώρες και ημέρες που έχει ζητήσει η NOVA για τη μετάδοσή τους.

– να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρχει αλλαγή στις οριζόμενες από τη NOVA ζώνες μετάδοσης αγώνων.

-Ο ορισμός ημέρας και ώρας των αγώνων θα αποφασίζεται από τη NOVA και οι ΠΑΕ θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση της NOVA σε συνεργασία με τη Super League.

Τα ίδια προφανώς θα ζητήσει και η ΕΡΤ οπότε η Super League που θα καταρτίζει το πρόγραμμα των μεταδόσεων αναλαμβάνει ρόλο διαιτητή, εκτός και αν τα βρουν μεταξύ τους τα δύο κανάλια…

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις