Καλογιάννης: «Έγραφαν ότι το ρόστερ είναι σκουπίδι και γι’ αυτό “κόπηκαν”»

Την επίσημη θέση της ΑΕΛ για τις καταγγελίες ρεπόρτερ της πόλης ότι τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο γήπεδο εξαιτίας του ότι έκαναν κριτική ανέλυσε ο Γιάννης Καλογιάννης.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Διονύση Δεσύλλα, ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη έπειτα από δημοσιεύματα που θεωρήθηκαν κακόβουλα.

Αφού τα ενέταξε λοιπόν σε έναν «υπόγειο πόλεμο που δέχεται ο Αλέξης Κούγιας από τη μέρα που ήρθε», τόνισε ότι «η ΑΕΛ έπρεπε κάπως να προφυλαχθεί».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Καλογιάννης

«Δεν γνωρίζω ποιοι την υπογράφουν αυτή την ανακοίνωση. Πρέπει όμως να διευκρινίσουμε ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ ότι δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα, παρότι δέχθηκε άδικες επιθέσεις από κάποιους εξ αυτών. Δεν πρόκειται για μέλη των Ενώσεων, αυτοί κάνουν χρήση της ταυτότητάς τους και μπαίνουν στο γήπεδο χωρίς να τους εμποδίσει κανείς.

Η ΠΑΕ είχε συμφωνήσει με τον ΠΣΑΤ πέρυσι ότι όσοι δεν ανήκουν σε Ενώσεις, θα διαπιστεύονται για να μπαίνουν στο γήπεδο. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένας υπόγειος πόλεμος κατά του Αλέξη Κούγια από τη μέρα που ήρθε. Μέσα απ’ αυτό το πρίσμα η ΠΑΕ οφείλει να προφυλαχθεί.

Δεν κατηγορώ κανένα συνάδελφο, αλλά όταν κάνεις ρεπορτάζ στο πρώτο φιλικό μετά από επτά μέρες προετοιμασίας δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις το ρόστερ σκουπίδι και Β’ Εθνικής. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μετά απ’ αυτά τα γεγονότα ο κ. Κούγιας είχε ανακοινώσει ότι έπειτα απ’ αυτή την πολεμική και τον βιασμό της δημοσιογραφίας, δεν θα επιτραπεί η είσοδος.

Παρόλα αυτά έκαναν αιτήσεις για διαπίστευση, εγώ τις συγκέντρωσα και τις έθεσα υπόψη του κ. Κούγια. Μου είπε ότι έχουμε αποφασίσει 2-3 να μην μπαίνουν ως διαπιστευμένοι στο γήπεδο και πρέπει να μπαίνουν με άλλον τρόπο για να κάνουν τη δουλειά τους. Το ποτήρι είχε ξεχειλίσει και δυστυχώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Δεν επρόκειτο για κριτική, αλλά για συμπεράσματα ότι το ρόστερ ήταν άχρηστο. Αυτό διαιωνίζει μια κατάσταση που έχει αρχίσει από την πρώτη μέρα που ήρθε ο κ. Κούγιας και είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και συλλαλητήρια. Από τα 25 άτομα κόπηκαν 2-3 διαπιστεύσεις. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ύβρεις ή κάτι άλλο που να μπορούν να οδηγήσουν ένα μέρος στο δικαστήριο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με πρακτική με στόχο να υποβιβάσουν την ομάδα.

Από τα τρία παιδιά που κόπηκαν τα δυο τα θεωρώ παιδιά μου. Τους είπα ότι ξέροντας πως λειτουργεί ο κ. Κούγιας θα έπρεπε να τον πάρουν τηλέφωνο και να λυθεί το θέμα. Αντ’ αυτού όμως επιλέχθηκε ο δρόμος της ηρωοποίησης που εντάσσεται στην τακτική που ανέλυσα νωρίτερα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις