Με Μακεδονικό Φούφα η Νίκη στο Κύπελλο

Η κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα (13/08) στα γραφεία της ΕΠΟ. Στην κληρωτίδα μπήκαν οι 41 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ (12 δεν δήλωσαν συμμετοχή) από τις οποίες προέκυψαν 20 ζευγάρια. Οι νοκ άουτ αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 26 Αυγούστου.

Η Νίκη Βόλου θα αντιμετωπίσει τον Μακεδονικό Φούφα εκτός έδρας. Ο Μακεδονικός Φούφα είναι ομάδα της Πτολεμαΐδας (Κοζάνης) και την περσινή αγωνιστική περίοδο συμμετείχε στον 3o όμιλο, καταλαμβάνοντας την 3η θέση, πίσω από τους Τηλυκράτη και Νέο Αμφίλοχο. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 14 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες, έναντι 51 βαθμών του πρωταθλητή Τηλυκράτη και 47 του δεύτερου Νέου Αμφίλοχου.

Η διαδικασία της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

2η Φάση

Θα συμμετέχουν οι είκοσι επτά (27) Ομάδες που προκρίθηκαν από τη 1η Φάση. Με κλήρωση θα περνάνε πέντε (5) Ομάδες άνευ αγώνα στην επόμενη Φάση και οι υπόλοιπες είκοσι δύο (22) αφού χωριστούν σε δύο (2) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια (ΒΟΡΡΑΣ-ΝΟΤΟΣ) θα δημιουργήσουν έντεκα (11) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν έντεκα (11) Ομάδες, οι οποίες μαζί με τις πέντε (5) Ομάδες που θα περάσουν άνευ αγώνα θα προκριθούν στην επόμενη Φάση. Το σύνολο των Ομάδων που θα προκριθούν για την 3η Φάση θα είναι δέκα έξι (16).

Στη διαδικασία της κλήρωσης θα τοποθετηθούν οι Ομάδες σε δύο (2) κληρωτίδες όπως διαχωρίστηκαν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.

Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη.

Η Ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνα από την 1η Φάση, δεν δύναται να συμπεριληφθεί στις 5 Ομάδες που θα προκριθούν άνευ αγώνα από την 2η Φάση.

Στην εν λόγω Φάση εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 12 του Κ.Α.Π.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις