«Εμπορικά ή βαθμολογικά κριτήρια για τα χρήματα»

Ικανοποιημένος από τη λύση που δόθηκε στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου της Football League με την ΕΡΤ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος δεν έκρυψε πως εξαρχής ήταν βέβαιος για τη συγκεκριμένη κατάληξη. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Football League αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το μοίρασμα των χρημάτων στις ΠΑΕ, ενώ σχολίασε και το ζήτημα πιθανής ανόδου μίας ομάδας, το οποίο τίθεται από τη Super League.

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95.5:

Για τη συμφωνία με την ΕΡΤ: «Συνεργαζόμαστε επί δύο χρόνια με τον κ. Βασιλειάδη και ήμουν σίγουρος ότι δε θα άφηνε ξεκρέμαστη τη Λίγκα γιατί ο ίδιος κράτησε και πρόπερσι ζωντανό το Πρωτάθλημα χάρη στο τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Μας είπε ότι μας δίνει αυτό το συμβόλαιο που ξέρετε όλοι μαζί με κάποιες χορηγίες και αν μπορεί να βοηθήσει παραπάνω θα το κάνει. Πήγαμε μαζί με τον κ. Μπακάλαρο στη γενική γραμματεία εσόδων για να δούμε πόσες κρατήσεις έχει η Football League για να συμμαζέψουμε το μαγαζί, να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, και ό,τι χρήματα έρχονται να πηγαίνουν στις ομάδες και όχι σε παλιές αμαρτίες».

Για το πώς θα μοιραστούν τα χρήματα στις ομάδες: «Θα κοιτάξουμε να βάλουμε κάποια κίνητρα, είτε εμπορικά είτε βαθμολογικά».

Για το σενάριο περί ανόδου μίας ομάδας από τη Football League: «Εμείς ζητάμε δύο-τέσσερις. Αν μας καλέσει η ΕΠΟ για να αποφασίσει τι θα ισχύσει, θα πάμε και θα καταθέσουμε τις απόψεις μας. Οι ομάδες που θα πέσουν από τη Super League θα πάρουν τα ίδια χρήματα. Αυτό είναι μια αδικία  γιατί μια ομάδα της FL που θα βάλει 1 εκατομμύριο για να διεκδικήσει την άνοδο θα πάρει 200.000 ευρώ ενώ μια ομάδα SL που θα υποβιβαστεί θα πάρει τα ίδια χρήματα που έπαιρνε και την προηγούμενη σεζόν. Δεν είναι άδικο να ανέβει μόνο μία ομάδα; Δεν μπορώ να καταλάβω τι φοβούνται».