Φιλική ήττα (3-0) από Λεβαδειακό για ΝΠΣ Βόλος

Την πρώτη της νίκη πέτυχε σήμερα (Τρίτη, 14/8) η (νέα) ομάδα της Π.Α.Ε. «Α.Π.Ο. “Λεβαδειακός”» που προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της “Super League Σουρωτή” της σεζόν 2018-2019.
Στο ματς φιλικού – προπονητικού χαρακτήρα που έδωσε στο δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς με αντίπαλο την ομάδα της Π.Α.Ε. «Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος “Βόλος”» επικράτησε, σχετικά άνετα, με 3-0 χάρη στα δυο γκολ του Λένι Νανζί, στο 39’ και στο 43’ και στο γκολ Γιακουμάκη στο 5’.
Το γεγονός ότι η ομάδα σκόραρε μετά από τέσσερα, σερί, «άσφαιρα», παιχνίδια (το γκολ του Γιακουμάκη ήταν το πρώτο της σεζόν, έστω και ανεπίσημο) και το ότι έφτασε στη νίκη σίγουρα θα κάνει καλό στην ψυχολογία της μιας και η αστοχία είχε αρχίσει να δημιουργεί κάποιο άγχος.

Ο Άκης Μάντζιος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίχτες οι οποίοι δεν είχαν πολύ μέχρι τώρα και δοκίμασε κάποιους παίκτες σε κάποιες άλλες θέσεις. Έδωσε χρόνο και πάλι στο τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα, τον Γιόσεφ Βίντακερ (αμυντικός μέσος) καθώς και στον Κρνέτα, αλλά και στους νεαρούς Βήχο και Λιάγκα. Δοκίμασε τον Νανζί στα δεξιά και τον Γιακουμάκη στα αριστερά, έβαλε τον Καθάριο δεξί αμυντικό ενώ στο τέλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ζοάο Φρανσίσκο Φαβαρο και τον Μοΐς Αντιλέχου οι οποίοι έδειξαν ότι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς των. Την εστία των «πράσινων» υπερασπίστηκε σε όλο το 90λεπτο ο Μπάιτς.

Από την άλλη πλευρά αυτή ήταν η πρώτη ήττα στα φιλικά προετοιμασίας για την ομάδα του Βόλου, αλλά μάλλον καλό θα της κάνει. Οι «κυανέρυθροι» του Βόλου οι οποίοι προετοιμάζονται για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της “Football League”, ηττήθηκαν από μία ομάδα που θα αγωνιστεί για μια ακόμη σεζόν στην Super League και είναι σαφώς πιο έτοιμη αφού σε δέκα ημέρες ξεκινάει τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις.
Η ομάδα του Χουάν Φεράντο στο πρώτο μέρος παρουσίασε αμυντικά κενά και από προσωπικά λάθη δέχθηκε και τα τρία τέρματα. Στο β’ μέρος η εικόνα της ομάδας του Βόλου βελτιώθηκε αισθητά.

Από το ματς, πάντως, δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης μετά από κάποια πολύ δυνατά μαρκαρίσματα καθώς τα νεύρα των παιχτών κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι… «τεντωμένα».

Πώς ξεκίνησαν
Ο Ακης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με τον Μπάιτς στο τέρμα και σε διάταξη «4-2-3-1» (από δεξιά προς τα αριστερά) τους: Καθάριος, Λιάγκας, Ομο, Βήχος – Μητρόπουλος, Βίντακερ – Νανζί, Σουμπίνιο, Γιακουμάκης – Μαρκόφσκι.
Από την άλλη πλευρά ο Χουάν Φεράντο παρέταξε την ομάδα του με τον Καραγκιολίδη στο τέρμα και σε διάταξη «4-1-4-1» (από τα δεξιά προς τα αριστερά) τους: Ντεντάκης, Ρούσσος, Δημόπουλος, Ουνγιαλίδης – Ενγκουεμ – Δεμηρτζόγλου, Λούκας, Ηλιόπουλος, Καμπαγιέρο – Μάντζης.

Φάσεις και γκολ
5’ Η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς ήταν και το γκολ, το πρώτο της σεζόν για τους «πράσινους». Ο Σουμπίνιο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από την άλλη πλευρά, αμυντικοί και τερματοφύλακας «κόλλησαν», ο Μαρκόφσκι την κράτησε εντός παιδιάς, έκανε και την σέντρα και στην καρδιά της μικρής περιοχής, μόνος του, ο Γιακουμάκης δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στην κενή εστία, 1-0.
9’ Κόρνερ για τους φιλοξενούμενους από τα δεξιά, το εκτέλεσε ο Λούκας, στο δεύτερο δοκάρι ο Ντεντάκης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα άουτ
13’ Σούτ από τον Ηλιόπουλο, η μπάλα άουτ
18’ Από τα δεξιά ο Καμπαγιέρο έκανε το γέμισμα, στο δεύτερο δοκάρι ο Μάντζης έπιασε την κεφαλιά, ο Μπάιτς έδιωξε ενστικτωδώς.
20’ Ο Σουμπίνιο από τα αριστερά εκτέλεσε το φάουλ απ’ ευθείας, ο Καραγκιολίδης απέκρουσε.
21’ Ο Σουμπίνιο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Λιάγκας ο οποίος είχε προωθηθεί, σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
31’ Ο Δημόπουλος έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Μάντζης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα άουτ
36’ Ο Μαρκόφσκι, έκανε την κάθετη πάσα στον Γιακουμάκη, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Σουμπίνιο το σουτ, η μπάλα άουτ
39’ Ο Σουμπίνιο έκανε το γέμισμα, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν καλά, η μπάλα λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, ο Νανζί επωφελήθηκε, έπιασε και το δυνατό, συρτό, σουτ με το αριστερό, η μπάλα στην αριστερή γωνία του Καραγκιολίδη, 2-0.
43’ Ο Μητρόπουλος έβαλε την προβολή, κέρδισε την μπάλα και έκανε την κάθετη πάσα στον Νανζί, αυτός προχώρησε, μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά, έπιασε και το δυνατό, συρτό, διαγώνιο σουτ, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία και 3-0
44’ Ένταση στο ματς. Ο Λούκας έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Βίντεκερ στον χώρο του κέντρου, ο Ούγγρος αντέδρασε και οι δυο παίχτες ήρθαν πολύ… κοντά, ακολούθησαν και οι άλλοι και για λίγο όλοι είχαν γίνει ένα κουβάρι, αλλά γρήγορα η… φωτιά έσβησε.
50’ Εγινε το γέμισμα από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Ηλιόπουλος έκανε την προσπάθεια, η μπάλα άουτ.
60’ Ο Ντεντάκης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, στην καρδιά της άμυνας ο Μαλακασιώτης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα άουτ.
62’ Ο Ντεντάκης από τα δεξιά έπιασε το σουτ, ο Μπάιτς μπλόκαρε.

Οι «πρωταγωνιστές»
Λεβαδειακός (Ακης Μάντζιος, «4-2-3-1»): Μπάιτς – Καθάριος (80’ Ζοάο), Λιάγκας (80’ Αντιλέχου), Ομο (46’ Κρνέτα), Βήχος – Μητρόπουλος (65’ Καραχάλιος), Βίντακερ (65’ Νίκας) – Νανζί (73’ Ιωαννίδης), Σουμπίνιο (53’ Χατζηλάμπρος), Γιακουμάκης (65’ Μπαστακός) – Μαρκόφσκι (65’ Σαβαντογκό).
Ν.Π.Σ. Βόλος (Χουάν Φεράντο, «4-1-4-1»): Καραγκιολίδης (60’ Μπουργάνης) – Ντεντάκης (74’ Καρρίκι), Ρούσσος (46’ Γκαλίτσιος), Δημόπουλος (74’ Ανδρικόπουλος), Ουνγιαλίδης (74’ Τουλίκας) – Ενγκουεμ (74’ Δώρης) – Καμπαγιέρο (46’ Πίτου Γκαρσία), Λούκας (60’ Μαλακασιώτης), Ηλιόπουλος (74’ Μηλιώτης), Δεμηρτζόγλου (46’ Κορέλας), Μάντζης (63’ Μεληκιώτης).

Διαιτητής ήταν ο Αγγελος Μπακογιάννης από τον Σ.Δ.Π. Αθηνών.
Βοηθοί διαιτητές ήταν ο Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ και ο Παντελής Σπυρόπουλος, αμφότεροι από τον Σ.Δ.Π. Ανατολικής Αττικής.
Αναπληρωματικός διαιτητής ήταν ο Στέφανος Ξηρογιάννης από την οικεία μας Ε.Σ.Π. Βοιωτίας.

– Παρά το… δύσκολο της ημέρας (μέσα στο “κατακαλόκαιρο”, παραμονή “15Αύγουστου”, ανοιχτά μαγαζιά, κ.α.), τον αγώνα παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι και των δυο ομάδων. Ανάμεσα σε άλλους και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος είδε το ματς από τις σουίτες του σταδίου.

πηγή φωτό & ρεπορτάζ: starsports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις