Η Μπέρνλι στον δρόμο του Ολυμπιακού

Η Μπέρνλι είναι το τελευταίο εμπόδιο που καλείται να περάσει ο Ολυμπιακός για να αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League. Η αγγλική ομάδα επικράτησε 1-0 της Μπασακσεχίρ στο «Turf Moor» και σε συνδυασμό με το 0-0 στην Τουρκία πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Στις 23 Αυγούστου θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ η ρεβάνς θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα (30/8) στο Νησί.
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ήρθε στο έβδομο λεπτό της παράτασης από τον Κορκ, ο οποίος είχε μπει σαν αλλαγή στο 82’. Η προσεχής αντίπαλος των ερυθρολεύκων ξεκίνησε δυνατά στο ματς και ως το πρώτο ημίωρο είχε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, μην μπορώντας να τις εκμεταλλευτεί. Στη συνέχεια χρειάστηκαν κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις του εξαιρετικού Τζο Χαρτ (αποκτήθηκε προ ημερών από την Μάντσεστερ Σίτι) για να διατηρηθεί το μηδέν πίσω και τελικώς να λυθεί ο… γόρδιος δεσμός στο πρώτο μέρος του έξτρα χρόνου, που σφράγισε μια σπουδαία πρόκριση. Η Μπασακσεχίρ πίεσε ασφυκτικά στο νήμα, αλλά οι Άγγλοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και τελικώς πανηγύρισαν!

Η ενδεκάδα Μπέρνλι: Χαρτ, Τέιλορ, Βοκς (82′ Γουντ), Μπαρνς (120′ Ταρκόφσκι), Χέντρικ, Γκίμπσον, Γουέστγουντ (82′ Κορκ), Ουάρντ, Λένον (58′ Γκούντμουντσον), Μπάρντσλεϊ, Λονγκ.

Η Μπέρνλι, με χρώματα μπλε, κόκκινο και άσπρο, ιδρύθηκε το 1882, έχει έδρα το «Turf Moor», 22.000 θεατών και την τελευταία σεζόν τερμάτισε έβδομη στην Premier League, επίδοση που «δείχνει» το επίπεδο του συλλόγου. Προπονητής της είναι ο Σον Ντάις και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο Άγγλος αμυντικός Τζέιμς Ταρκόφσκι, ο Ισλανδός μέσος Γκούντμουντσον, ο Ουαλός φορ Σαμ Βόουκς, ο Βέλγος μέσος Στίβεν Ντεφούρ και ο νεοαποκτηθείς πολύπειρος πορτιέρε, Τζο Χαρτ. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League απέκλεισε τη σκωτσέζικη Αμπερντίν στην παράταση, 1-1 και τα δύο ματς και 3-1 στον επαναληπτικό της Αγγλίας και τώρα ξανά στην παράταση την Μπασακσεχίρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπέρνλι διατήρησε για τρίτο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι το μηδέν στην άμυνα. Στα δύο με τους Τούρκους και στην πρεμιέρα της νέας Premier League, όπου ήρθε 0-0 με την Σαουθάμπτον.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις