Τα γκρουπ δυναμικότητας του Champions League με τα τωρινά δεδομένα

Μορφή έχουν αρχίσει να παίρνουν τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης των ομίλων του Champions League.

Μπορεί να μεσολαβεί η φάση των πλέι-οφ της διοργάνωσης (από την οποία θα προκύψουν οι έξι τελευταίες ομάδες) ωστόσο έχει διαμορφωθεί ήδη σε μεγάλο βαθμό το σκηνικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της ισπανικής «AS», από τους 26 συλλόγους που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλους οι 22 γνωρίζουν από τώρα που θα βρεθούν.

Αυτό ισχύει και για την ΑΕΚ (η οποία σε περίπτωση πρόκρισης επί της Βίντι θα βρεθεί στο τέταρτο γκρουπ), ενώ ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει και τα άλλα αποτελέσματα για να δει αν θα βρίσκεται στο τρίτο ή το τέταρτο.

Αναλυτικά

Στο 1o βρίσκονται οι Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν, Λοκομοτίβ Μόσχας, Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ρεάλ ως κάτοχος.

Στο 2ο γκρουπ σίγουρα θα βρίσκονται οι Ντόρτμουντ, Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ, Νάπολι, Τότεναμ, Ρόμα και μία εκ των Μπενφίκα ή Λίβερπουλ.

Στο 3ο γκρουπ εξασφαλισμένη θέση έχουν οι Σάλκε, Λυών, Μονακό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο νικητής του Άγιαξ-Ντιναμό Κιέβου. Για τις τρεις θέσεις που απομένουν, υποψήφιες είναι οι Λίβερπουλ, Σάλτσμπουργκ, Αϊντχόφεν, Βαλένθια, Βικτόρια Πλζεν και ο ΠΑΟΚ. Για να βρεθεί εκεί η Βαλένθια, χρειάζεται μία από τις Μπενφίκα, Σάλτσμπουργκ ή Αϊντχόφεν να αποκλειστεί.

Στο 4ο γκρουπ μεγαλύτερο όνομα είναι η Ίντερ. Η ιταλική ομάδα είναι σίγουρη, μαζί με Μπριζ, Γαλατασαράι, Χοφενχάιμ και τους νικητές των συναντήσεων Γιουνγκ Μπόις-Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Βίντι-AEK. Οι Μπάτε Μπορίσοφ και Ερυθρός Αστέρας θα πάνε επίσης εκεί σε περίπτωση πρόκρισης. Αν όχι, Βαλένθια, Πλζεν ή ο ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις