Από 7-9 Σεπτεμβρίου στο Βόλο το 2ο Ολιστικό φεστιβάλ

Το 2ο Ολιστικό φεστιβάλ για πρώτη φορά έρχεται και στο Βόλο , το 3ήμερο 7-8-9/9/2018. Το Holιstic Festival / HOLISTIC LIFE STYLE,  το πρωτότυπο αυτό πολιτιστικό γεγονός, συνδυάζει όλες τις πτυχές του σύγχρονου Lifestyle και κυρίως άθληση και ευεξία, σε ένα ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα δράσεων ανοικτό για όλες τις ηλικίες.

Η “Ολιστική ζωή” αποτελεί ένα νέο τρόπο ζωής που στηρίζεται στους πυλώνες της θετικής ψυχολογίας και της ψύχραιμης αντιμετώπισης των καταστάσεων, την μεσογειακή διατροφή και τη σωματική άσκηση. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να γνωρίσει το ευρύ κοινό, βιωματικά, έναν ολιστικό, υγιεινό τρόπο ζωής, με θετική ενέργεια.

Με αρωγό την Μαγνήτων Κιβωτό,  σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) και το Δήμο Βόλου, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι το κύριο χαρακτηριστικό των δράσεων συμπεριλαμβάνει δρώμενα στο νερό και στην παραλία του Βόλου. Το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από δράσεις, που αποτελούν αυτόν το εναλλακτικό τρόπο ζωής, ώστε οι συμμετέχοντες να ζήσουν, για ένα τριήμερο, αυτή τη μοναδική εμπειρία, με απώτερο στόχο να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους προς το καλύτερο.

Με συμμετοχές διακεκριμένων αθλητών και τηλεοπτικών προσωπικοτήτων στα events, αλλά και εκ μέρους της συντοπίτισσάς μας πρωταθλήτριας Σοφίας Αμούντζια, η “ιδέα-ψυχή” του Holistic Festival που έρχεται για πρώτη φορά στον Βόλο, αναμένεται μεγάλη συμμετοχή με παρουσία από όλη την Ελλάδα και προβολή που θα αναδείξει την πόλη μας με τον καλύτερο τρόπο.

Περισσότερα στο http://holisticfestival.gr

Πρόγραμμα Δράσεων

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου

10.00-13.00: Εθελοντικός καθαρισμός περιβάλλοντος

13.00-18.00: Θεωρητική παρουσίαση και γνωριμία με την ιστιοπλοΐα από το Ναυτικό Όμιλο Ανοιχτής Θαλάσσης ΙΟΒΑΘ και το Himera Sailing School (ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ) * για παιδιά άνω των 10 ετών (Α’ γκρουπ 13.00-15.30, Β’ γκρουπ 15.30-18.00)

18.00-19.30: Επίσημη έναρξη (ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ)

Show από την ομάδα «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

Αerial Flow Yoga από την Εύη Ραμπαούνη

Χαιρετισμοί επισήμων

Ευχαριστίες – Παρουσίαση προγράμματος

Ο κ. Κεχαΐδης, Γ.Γ. του συλλόγου Αργοναυτών, μας παρουσιάζει την εμπειρία του από το ταξίδι του με την «ΑΡΓΩ»

Εναέρια ακροβατικά  από την  Αγγελική Μέλη

Dance show από το Independence Studio

Show από την ομάδα επίδειξης TAE ΚWON DO (AOTE) της ΓΓΑ

Βραβεύσεις διακεκριμένων αθλητών από το Βόλο

20.00-22.00: Αγώνας δρόμου … για καλό σκοπό (συγκεντρώνουμε τρόφιμα και χρήματα για την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) σε συνεργασία με το Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου (Εκκίνηση: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

Αγώνας δρόμου 5χλμ και περίπατος 2 χλμ (Χορηγός: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΣΕΛΙ)*

* με την άδεια του ΣΕΓΑΣ

22.00: Beach party (La Nave)

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

9.00-11.00: Πεζοπορία σε συνεργασία με το Φυσιολατρικό Όμιλο Βόλου «Ο ΠΑΝ» (8.30: Συγκέντρωση στο λιμάνι και αναχώρηση με πούλμαν)

11.00-12.30: Γνωριμία με το SUP  (εγκαταστάσεις Προσκόπων)

12.30-14.00: Παιδικό εργαστήρι Α) για παιδιά 8-12 ετών και Β) για παιδιά 4-7 ετών σε συνεργασία με το Σώμα Προσκόπων Μαγνησίας (εγκαταστάσεις Προσκόπων)

14.30-15.30: Προβολή ταινίας για όλη την οικογένεια (ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ)

17.00-19.00: Πρόληψη και ολιστική προσέγγιση (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

Κυριάκος Ξένος, Βιολόγος, Χημικός Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης & Βιοχημικός του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός»: Η επίδραση των φυσικών μεθόδων στη χημεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Dr Αθανάσιος Κυριακίδης, ειδικός Ιατρός Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Παν. Πατρών: Ολιστική διαχείριση πόνου στη φυσική ιατρική και αποκατάσταση. Ο θεραπευτικός ρόλος της άσκησης.

Μαρία Ζαφειρίου, Nature seminars: Οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων

Παντζιου Κατερίνα, κλινική ψυχολόγος, οικογενειακή θεραπεύτρια, υποψήφια διδάκτωρ ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Εικόνα εαυτού

Σοφία Αμούντζια, Holistic Fitness and Life Coach: Η Ολιστική ζωή στην Ελλάδα

19.30-20.30: Σεμινάριο: Η Μεσογειακή Διατροφή ως ασπίδα υγείας από τον κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο Κωνσταντίνο Ξένο (YACHT CLUB XENIA VOLOS)

21.00: Οικογενειακή Ποδηλατάδα σε συνεργασία με την COCO-MAT.bike και δροσιστικά  smoothies στο “LEMON” (Εκκίνηση: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου

9.30-10.30: Ανοιχτό πρόγραμμα προπόνησης Holistic Cross Fitness σε συνεργασία με το GYM WAY (La Nave)

10.30-12.00: Holistic Cross Fitness Games σε συνεργασία με το GYM WAY (La Nave)

12.00-15.00: Ομαδικά προγράμματα άσκησης – ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (La Nave)

Βάσω Πουρίδου: Strong Wave and Movement

Independance Studio (Εύη Ραμπαούνη και Γιώργος Καρανικολόπουλος): DANCE CLASS ADULTS

Σοφία Αμούντζια: Active Tae Bo

Νίκος Γιαννιός: Holistic Pilates *

Κρυσταλλία Κοσμά: Pilates Fit *

Ίων Μάγκος: Breath and Life *

Σοφία Αμούντζια: Holistic Qi Health *

Ελένη Πρέκα: Break from thoughts *

Independance Studio: ΖUMBA KIDS

Natural Seminars: Διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά με θέμα τα βότανα

* Μην ξεχάσετε το προσωπικό σας στρωματάκι!!!

15.00-16.00: OarFit με τον Αντώνη Σάμιο (συγκέντρωση LA NAVE)

16.30-19.00: Γνωρίστε οικογενειακώς την ιστιοπλοΐα με τον Ναυτικό Όμιλο Ανοιχτής Θαλάσσης ΙΟΒΑΘ και το Himera Sailing School (για παιδιά άνω των 10 ετών)

19.00: Γιορτάστε μαζί μας με κλασικές ελληνικές γεύσεις από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καφετεριών – Μπαρ- Αναψ/ρίων και Εστίασης Ν. Μαγνησίας (ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ)